• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Perzsia hercege – Az idő homokja (Blu-ray)
Perzsia hercege – Az idő homokja Prince of Persia: The Sands of Time
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Walt Disney stúdió és Jerry Bruckheimer A Karib-tenger kalózai-trilógia szellemét megőrizve ezúttal Perzsia misztikus világába kalauzolja nézőit. A történet nagyszabású, látványos akciókban és izgalmakban gazdag. Egy kalandor herceg (Jake Gyllenhaal) és egy rivális hercegnő (Gemma Arterton) kénytelen szövetkezni, hogy együttes erővel védjék meg a varázserejű tőrt, amely képes rá, hogy visszaforgassa az időt, és uralma alá hajtsa világot. Történetük a halált megvető bátorság, a vakmerő szökések, a váratlan és izgalmas fordulatok sorozata – a PERZSIA HERCEGE - AZ IDŐ HOMOKJA fantasztikus utazás, kihagyhatatlan kaland és tökéletes szórakozás.
Játékidő:
116 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, görög, héber, horvát, lengyel, román, szerb, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Dokumentumfilm - Egy ismeretlen világ: Így készült a Perzsia hercege - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kimaradt jelenetek - Fejek - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
purple rain
értékelése:
2012. szep. 7. - 22:41
Miből lesz a cserebogár?
Általános iskolai kevés emlékeim egyike közé tartozik, hogy számítástechnika órákon nem tudtuk eldönteni: Golden Axe vagy Prince of Persia jegyében teljes az óra? Nem akarnék állást foglalni ennyi évvel később, mondjuk azt, hogy igazságos fifti-fifti volt a pár év egyenlege. Teltek múltak az évek az emlék pedig a homályba veszett. Tartott az egész addig, míg a mókás nevű Ubisoft meg nem jelent a kétezres évek elején egy teljesen új köntösbe (szigorúan mérgező!!) öltöztetett változattal. Az embert természetesen először a névvel lehet megvenni, de a játék azt gondolom, hogy maradéktalanul kárpótolt minden rajongót az eltelt időért. Követte még a játékot pár rész (személyes kedvenc a második, Warrior Within, ami valami elképesztő világot tár elénk látványban és összetettségben egyaránt), mindegyik megállta a helyét a saját maga állított mércék szerint is.

Pár éve aztán robbant a (hír)bomba, hogy filmet akarnak csinálni belőle. Mit mondjak elkezdett hevesen verni a kis szívecském. Előtört az ifjúkor emléke, a sok-sok álmatlan végigszidott éjszaka miközben toltam a játékokat (természetesen az összes részt, az újakkal egyetemben) és azt gondoltam, végre! Látva aztán az első képeket a filmből, az első trailert, a heves szívverés közepette a 10 ujjam is elkezdtem nyalogatni. Megcsinálták! Mondhat bárki bármit (én nem is értem, hogy a fenébe lett ez bukta...) ez a film a maga kategóriájában egy fantasztikus mestermunka! Persze tudom, hogy fejvakarásra késztet egy ilyen minősítést leírni egy kalandfilmmel kapcsolatban de ha valójában magát a filmet nézzük illetve azt, hogy milyen hiány kielégítésére született azt mondom ez maximális teljesítmény. A szereplők tökéletesen lettek kiválasztva, Jake kiköpött Herceg, a teste porrágyúrva, első pillanatra látszik, hogy született szívtipró. Ahogy apám mondta réges-régen: csúszik szét a nők lába tőle :) Gemma Arterton földöntúli szépség, lehet hogy van rajta 6 réteg vakolat, de az alapanyag akkor is fantasztikus. Érzési szexi száj, fej, szem, csípős szókincs, szinte vibrál a levegő hőseink között az első perctől kezdve. A többi karakter is egytől egyig tökéletesen eltalált, az ember hamar megbarátkozik velük, és utána már nem is akarja elengedni őket. Imádom az ilyen légből kapott sötét gonosz erőket mint az itt bemutatott igencsak fantáziadús Asszanszin nevű csoport, vagy mint Seso, az Ngbaka törzs késdobáló tagja. Eszméletlen jól fel lehet építeni az ilyen karaktereket, hiszen az ember azt talál ki amit csak akar, a fantázián múlik minden.

Ami a film kifejezett erőssége az a látvány. Komolyan mondom, hogy a város képe, ahogy mondjuk végigpásztázza a kamera, vagy amikor Dastan egy kiszögellésen áll és körbe-körbe mutatják, nos az kis túlzással egy filmes orgazmusnak felel meg, nem beszélve arról, hogy a legtöbbje visszaidézi a játékokat egy-egy jellegzetes pillanattal.

Végére hagytam szokásos vesszőparipám a zenét. Sok izgalomra nem számítottam, egy-két kivételtől eltekintve a Media Ventures komponistái nem szoktak csalódást okozni, ebben az esetben se történt másképp. Csodálatos főtéma, lendületes karakteres dúdolható számok végig az albumon, a film alatt pedig varázslatos hátteret biztosít a történetnek.

Sajnálom, hogy nem gördül tovább a történet, belesajdul a szívem, hiszen lehetne még mit sztorizgatni a világában, de úgy néz ki a kör végleg bezárult ezzel az egy filmmel. Számomra az év filmje és soundtrack-je volt anno.

Azért egy Dahakát megnézem volna nagy vásznon, de még reménykedem, hogy az IDŐ mindent megváltoztat :)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
78%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: