• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Kill Bill - 2. rész (Blu-ray)
Kill Bill - 2. rész Kill Bill - Volume 2
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Az első részből kiderült, hogy a bérgyilkosokkal foglalkozó Bill kiképzett egy csapatot, a The Deadly Viper Assassination Squadot, azaz DIVAS-t. Tagjai, a Viperák különböző mérgeskígyók után kapták fedőnevüket: ORen-Ishii (Lucy Liu) volt Mokasszinkígyó, Elle Driver (Daryl Hannah) a Kaliforniai Hegyi Kígyó, Vernita Green (Vivica A. Fox) a Kobra, Budd (Michael Madsen), Bill öccse, a csapat egyetlen férfi tagja pedig Csörgőkígyó névre hallgatott.

A csapat legtehetségesebb tagja Fekete Mamba (Uma Thurman) volt, aki Bill szeretője is lett, ám amikor kiderül, hogy a férfi gyermekét hordja, menekülnie kell. Ettől a pillanattól kezdve alapvetően megváltozik a világnézete, többé nem akarja az életét kockáztatni, megváltoztatja a nevét, egy kisvárosban rejtőzik el, sőt úgy tűnik, talál egy kedves férfit is, akivel összekötheti az életét.

Bill azonban nem tűrheti ezt. Felbukkan néhány jelenet az első részből, amelyben Bill és a Viperák megtámadják a kis falusi kápolnában összegyűlt násznépet, és mindenkit lemészárolnak. A második részben részletes beszámolót kaphatunk az esküvő próbáján történt mészárlásról is, amely a kétrészes sztori alapjául szolgál. Miután a Menyasszony rendezi a számláját Bill öccsével és a csapaton belüli fő vetélytársával, Elle Driverrel, elindul Mexikóba, hogy megtalálja utolsó kiszemelt áldozata rejtekhelyét. Már csak egy cél lebeg előtte: megölni Billt!

De közben az is kiderül, hogy lánya, akivel várandós volt a mészárlás idején, és azt hitte, hogy meghalt, mégis él...

Stúdió:
Játékidő:
136 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - DTS
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - Rövid werkfilm
 
Interjú - a szereplőkkel és alkotókkal
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Chingan zenekar és Robert Rodriguez fellépése a Kill Bill 2. rész premierjén
 
B-roll (felvételek a forgatásról) -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. jan. 22. - 22:30
„..Ez a nő megérdemli a bosszút..
Mi pedig… mi pedig megérdemeljük a halált..”

Ezek a mondatok Budd (M.Madsen) szájából hangzottak el, de úgy gondolom, a legjobban jellemzik ezt az egész kétrészes őrületet. Akár a Kill Bill filmek alcíme is lehetne, annyira eltalált és lényegre törő gondolat – egy halálraítélt szájából.

A Menyasszony ebben a részben ott folytatja ahol az elsőben abbahagyta – gondoltam, mikor először beültem a moziba, 8 évvel ezelőtt… Aztán a lószart. Más, nagyon más lett az egész film, mint azt első rész alapján várni lehetett. Lényegesen komolyabb, hitelesebb, ugyanakkor lassabb, sokkal kevésbé véres. Tarantino egyúttal tovább is bővítette a filmkészítés tárházát bemutató tanulmányát: rengeteg flashbackkel operál, magyarázva, kiegészítve a történetet. Azt a történetet, ami végre értelmet ad az első rész hézagos és véres eseményeinek, megmagyarázza a motivációkat, még jobban kitágítva a már megismert és az új karakterek profiljait.

Tulajdonképp logikus és tökéletes ez így. A lista nyomán a Menyasszony megy tovább, ördögi csapdák közt, egyre nehezebb küzdelmekkel ér el Billhez – hogy aztán a legjobb thrillerekhez hasonlóan egy remek csavarral bonyolódjon a szitu. Közben ismét csak maradandó képsorok - gondolok mindenek előtt a koporsós részre, a komplett Tai Pei részre, de ide sorolhatom még a lakókocsi jeleneteit, akár Budd és Elle közt, akár a szemgolyó lábujjak közti szétplaccsanását, meg a végső dumát Billel – amik örökre beleégnek az emlékezetbe. A második rész dialógusokban egyébként simán az első fölé nő, azok mennyiségében és minőségében egyaránt. Néha kis poénokkal – „Kicsit túlreagáltam” – néha talán egyszerűbb és bugyutábbnak tűnő párbeszéddel, de a film jellege miatt sokkal több társalgással. Méltón Tarantinóhoz – ugyanakkor valahogy eltérő módon: a vulgáris beszéd szinte teljesen hiányzik, egyszerűen nem is illik ide.


A stílusok keveredése ezúttal is tetten érhető, hisz ugyanúgy vagyunk kung fu kiképzésen Kínában, mint valahol egy amerikai sziklás völgyben, aztán meg autózunk vidéken, belvárosban. Tán a határok, a megjelenítések nem oly extravagánsak, mint az elsőben, a kétségkívül hangulatos háttér és körítés mellé igazi drámákat és feszültséget kreált a rendező. A koporsós rész pl. sokáig iszonyat nyomasztó tudott lenni - még később is, mikor csak rágondoltam

A karakterekre azt hiszem, ebben a részben sem lehet panasz, hisz a korábban már felvillanó Elle, Budd meg Bill lényegesen több teret kapott – e részben Budd volt a kedvencem, alapban is bírom Madsent –, de az új csoda Tai Pei volt. Az a kínai figura, sokadszorra is mosollyal kevert hidegrázást váltott ki belőlem. A Menyasszony szerepe a végére meg átalakul (az igényesebb műértők még jellemfejlődést is felfedezni vélhetnek), a körülmények ismeretében logikusan, sőt első pillanatra akár a lényeg, a bosszú elmaradása is bevillanhatna agyunkba – hogy aztán minden visszazökkenjen a normális kerékvágásba. Érdekes és merész dolog lett volna amúgy Tarantinotól, ha a végén még csavar egyet az egészen, s akár egy közös gyereknevelési projektet bedob, de akkor meg a Menyasszony útja tűnt volna feleslegesnek. Mert ez a film, az egész túljátszott, túldimenzionált alkotás ez esetben nem a megbocsájtásról szól, hanem a bosszúról… Megbocsájtásról meg szóljon más mozi.

A BD-ről szívesen mondanám azt, mint az elsőről. A DVD-hez képest egyértelműen jobb kép, valamivel jobb hang. S bár tudom, hogy normál emberi érzékkel nem hallható a különbség, de a tudat mégiscsak elszomorít, hogy az eredeti hangot DTS HD HR-re sikerült butítani (néhány külföldi kiadáson pl. PCM angol hang van). Félreértés ne essék, ez még így is nagyszerű, a koporsós résztől a hátamon még mindig feláll a szőr, csak így a távolság a DVD és e lemez között talán még csekélyebb. De lehet csak azért, mert az erősítő megmondta - különben soha nem vettem volna észre. Ettől függetlenül jó áron érdemes beszerezni.

Kosárba!


4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: