• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Tükör/Szilánk (DVD)
Tükör/Szilánk The Broken
- 70%
Szállítható: AZONNAL
299 Ft
Eredeti ár: 990 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

5-10 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Ezt a terméket legfeljebb 17 napig tudjuk félretenni!

Gina (Lena Headey – 300, Terminátor – Sarah Connor krónikái) mit sem sejtve érkezik apja születésnapi ünnepségére, amin részt vesz az egész család. A jó hangulatú vacsora közben azonban a falitükör a földre zuhan és ripityára törik, baljós sejtelmeket ébresztve mindenkiben. Másnap munkából hazafelé menet Gina saját magát pillantja meg, ahogy kocsijában elhajt az utcán. Megdöbbenve követi hasonmását, akinek lakásában megtalálja apja fényképét. A felzaklatott nő kocsiba ül, de nem vesz észre egy piros lámpát, és frontálisan ütközik egy teherautóval. Kórházban tér magához, és miközben lábadozik, megpróbálja megfejteni az elmúlt napok nyugtalanító eseményeit. A dolgok hátterében sötét titkok lapulnak, melyek barátjához (Melvil Poupaud) és apjához (Richard Jenkins – Égető bizonyíték, A látogató) vezetnek…
Játékidő:
85 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Életképek a forgatásról - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - a szereplőkkel és a rendezővel - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2010. nov. 15. - 0:16
Végre egy európai rendező (Sean Ellis) is felfedezte magának a Távol-Keleten népszerű "riogatós drámákat", és remek filmet forgatott ebben a stílusban. Egyszerre volt drámai és feszültséggel teli, és pont elegendő kétséget hagyott a végére, hogy ne váljon gyorsan feledhetővé.

A film annak ellenére volt borzongató, hogy a koncepció "szilánkjait" már láttam korábban (címeket ezúttal nem írok, mert már azok spoileresek lennének). Azonban egyfelől jótól lopni sosem szégyen, másrészt ha valaki ennyire egyedi hangulatúra tudja a régi hozzávalókat megcsinálni, akkor a dolog amúgy is jelentőségét veszti. Merthogy atmoszférában aztán nincs hiány: horrorfilmek garmadájával a hátam mögött mondhatom, a karfát egyszer sem akartam kitépni, viszont régen voltam ennyire a fotelba szögezve thrillertől. Az általam ismert motívumok rutinjától elkényelmesedve azt hittem, tudom, mire kell figyelni, aztán ezzel szépen pofára is estem. Még ha tudtam is, mi fog történni, a konstans fékcsikorgásra emlékeztető zene meg a kékesen komor képek nem engedték el a figyelmem. Illetve egyszer, a film egyetlen gyenge pontján, a kiábrándítóan felesleges trancsírozós-zuhanyzós jelenetnél.
A másik, amivel egy film meg tud fogni, ha hagy teret az egyéni értelmezéseknek; ha az író nem akar mindenre kész magyarázatot adni, hanem elfogadja, sőt, felajánlja, hogy másfél órás filmje csak egy pontosan ugyanilyen időtartamú "ablak" az eseményekre, a szereplők életére, a "nagyobb képre" pedig csak utalások vannak. Ez itt tökéletesen működött; lehet kellemesen rágódni a "miért?"-eken és a "hogyan?"-okon (még úgy is, hogy ezek természetesen nem vezetnek sehova), így a DVD már most felkerült nálam az "újranézendő"-polcra.

A GHE -úgy tűnik- ügyel arra, hogy még az olcsó DVD-i se egy fűrészmalmot juttassanak a vevők eszébe. A kép jónak tűnt (rengeteg a sötét helyszín, így ez kell is), a hang megfelelő. Az extrák közül a két kisfilm kb. 20-20 perc; érdekesek, de az itteni kiírással ellentétben nem feliratosak. Viszont kénytelen vagyok elővenni régi vesszőparipámat: megint olyan írta az ajánlót, aki figyelmetlenül nézte a filmet, és így az írása nem egy pontatlanságot, értelmetlenséget tartalmaz.

Röviden: Hét év balszerencse helyett a Tükör/Szilánk inkább egy pár álmatlan éjszakát okozhat nézőinek, köszönhetően szokatlanul erős hangulatának. Ahogy a Tükröknél írtam, itt sem ajánlatos rögtön a film után borotválkozni menni.

**********
2010.12.23.
Az újranézés már nem volt olyan nagy élmény. A hangulat megmaradt, az értelmezgetős játék azonban (a befejezés ismeretében) másodszorra már kimaradt, így egy kicsit vontatott volt. Az ötös értékelés így inkább ötös alá.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
filmorült
értékelése:
2011. jan. 29. - 13:49
A Tükör/Szilánk című film igazán jól sikerült kis darab. Kellően félelmetes, megrázó, és hátborzongató. Ugyanakkor persze egy-két helyen felismerhető, hogy Sean Ellis rendező kiktől lopott, de ez inkább előnyére vált a filmnek, semmint hátrányára. Lena Headey remek színésznő, bár még nem sikerült a nagy kiugrás neki. A kép,- és hangminőséggel sincs gond, extrákból lehetne több is a lemezen, de örüljünk, hogy legalább van rajta. Összességében nagyon jó film, érdemes a figyelemre.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
wishmaster83
értékelése:
2010. okt. 30. - 14:17
nagyon jó film! Elgondolkodtató és a néző bármit gondolhat a film végéről,hogy mi lehet a megoldás? Úgy gondolom akinek a fantáziája és gondolkodási menete fejlet az simán megfejti,de ha nem is megfejti,de egy befejezést kreálhat! Nagyon megéri megvenni ezt a kiadvány aki a psziho thrillert/horrort szereti! A színészek jók a főszereplő csajszi nagyon jól játsza szerepét! Nékem 10/8!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
87%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: