• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Avatar - Bővített extra változat (3 BD) (Blu-ray)
Avatar - Bővített extra változat (3 BD) AvatarSE
- 50%
Szállítható: AZONNAL
4.990 Ft
Eredeti ár: 9.990 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A KIADÓTÓL KAPOTT TÁJÉKOZTATÁS SZERINT A FILM MINDHÁROM VÁLTOZATA SZINKRONIZÁLT VÁLTOZATBAN KERÜLT A LEMEZRE, TEHÁT A BŐVÍTETT JELENETEKHEZ IS KÉSZÜLT SZINKRON!

A távoli jövőben játszódó filmben, a főhős, a háborús veterán a Pandora nevű bolygóra utazik. A bolygó lakói, a Na’vik az emberhez hasonló faj – de nyelvük és kultúrájuk tökéletesen különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért...

Azonban egy érdekes lehetőséghez is jutnak: agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény, az avatar-juk szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. Az új test a főhős számára azonban titkos feladatot is jelent egyben, amit mindenáron végre kell hajtania.

Játékidő:
178 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- angol - Surround (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- olasz - DTS
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, izlandi, lengyel, olasz
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Alternatív változat - A film kibővített, új moziváltozata és az új, bővített változat - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Dokumentumfilm - Avatar megszületik - mozihosszúságú dokumentumfilm James Cameron, Jon Landau, a stáb és a színészek nyilatkozataival
 
Kimaradt jelenetek - több mint 45 percnyi eddig nem látott, kimaradt jelenet
 
Kisfilm - Üzenet a Pandoráról
 
Egyéb - Számtalan produkciós anyag
3. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - Kinyílik Pandora szelencéje: lelepleződnek a filmkészítés műhelytitkai
 
Kisfilm - Egyes jelenetek részletes bemutatása, akár kép a képben is
 
Kisfilm - 17 kisfilm a gyártásról: a kísérőzenéről, a 3D kameráról, a kaszkadőrökről és így tovább
 
Egyéb - Az Avatar-archívum: eredeti szöveg, forgatókönyv, Pandorapédia és még sok más érdekesség
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2013. aug. 14. - 0:17
Meghódítás és behódolás pandorai módra
Nehéz küzdelem volt, de határozottan mondhatom: nagyon megérte.

Mert a DVD-s adatlapra írtam már az Avatarról, és bár technikailag érdekesnek, tényleg rengeteg munkával látványossá tett filmnek tartottam már akkor is, de közben üresnek is, mint Jake Sully "korsóját". A történet nem tűnt többnek annál, mint amit egy parasztvakítós-romantikus akciófilmhez szokás írni, és engem speciel zavart, hogy a Pandora világának, a na´vik kultúrájának vagy akár a na´vik és az emberek egymás közti és csoporton belüli konfliktusainak bemutatása helyett is lövöldözésekkel kevert robbanások, pajkos erdőben futkosások meg csábos egymás szemében nézések vannak. Parasztvakítós-romantikust ugyanis már láttam eleget, a Pandorán meg akkor jártam először; az jobban érdekelt volna, mint hogy kék űrtünde-indiánok hogyan enyelegnek a neonos szomorúfűz alatt. Ennél már csak a kétmondatossá egyszerűsített környezetvédelmi közhely-"gyűjtemény" keserített el jobban, mert úgy gondoltam, ha már valaki foglalkozik a témával, akkor illene komolyabban venni.

Aztán volt egy újabb nézés jó két éve, meg ez a mostani, és az Avatar szép fokozatosan kinyílt, egyre többet mutatva magából. Először a mondanivaló került helyre -le is írtam, hogy miért és hogyan a kiadványhoz tartozó fórumban, ha valakit érdekelne-, aminek a lényege annyi, hogy elfogadtam: ha Cameron komolyabb, mélyebb filmet akart volna csinálni, azt is meg tudta volna, de nem facsemetéket akart ültetni a fejekbe, hanem magokat elszórni, azt meg ennél jobban tényleg nem lehetett volna. Harmadikra aztán már a Pochahontas-szálon sem rugóztam annyit: hiába láttuk már sokszor meg még fogjuk is ezt a sztorit, de nem sok jobb történetet írtak még arról, hogy az egyik, magát fejtettebbnek és fontosabbnak gondoló egyik népcsoport hogyan sajátítja ki az erőforrásokat, amivel egy másik rendelkezik, hogyan férkőznek először a bizalmukba, és hogy ha ez nem válik be, akkor hogyan mészárolják le vagy száműzik őket... és hogy ez meg van fűszerezve egy kis románccal, hát Istenem.

És eközben a film még tulajdonképpen képkockáról képkockára ugyanazt maradt, legfeljebb a BD miatt javultak az otthoni nézés paraméterei a mezítlábas DVD-vel szemben... bár gondolom nem én teszem szóvá először a na´vi szövegekhez a kiegészítő magyar felirat hiányát.

A kiadványon levő bővített változat plusz jeleneteitől és az extraként csatolt törölt jelenetektől viszont olyan az Avatar, mint A veréb is madár című filmben, ahol a sztriptíz-jelenet közben beugrál a konferanszié, és sajnálkozva közli, hogy milyen valutával fizető kedves vendégek a vetkőzés melyik pontján szíveskedjenek elhagyni a nézőteret: az alap moziváltozatra befizetőknél lekerült a két kesztyű és kigombolódott a blúz, a bővített moziváltozatot megnézők láthatták, ahogy bokára csúszott a szoknya, a sima rendezői kiadásért már jár egy kis cici, persze a bimbókat szemérmesen takarva, de a bugyi csak ennél, a háromlemezes extrabővített változatnál került le. A mozik világában az természetes, hogy pluszpénzért jár karakterárnyalás meg pár színesítő szál, na de hogy a filmből alapvetően hiányzó részek is csak a negyedik körben mutatkozzanak meg...
Hogyan is néz ez ki a gyakorlatban? Én a rendezői változatot néztem, az kapásból kibővíti a filmet pár földi jelenettel, egy kicsit jobban megismerendő Jake Sullyt, amitől a drámája is hangsúlyosabb, vagyis a függőségének kialakulása és súlyosbodása... és semmilyen világító növény vagy állat animációja sem lehet még mindig megdöbbentőbb nekem, mint Jake lábai, és amit kifejeznek. A Pandorára érve aztán kb. megduplázzák a bemutatott állatfajok számát, kiderül, hogy pontosan mi lett a földiek épp csak megemlített iskolájával, és még egy na´vi vadászatba is betekinthetnek a nézők. Tök jó, bővít, az a dolga. A gyomorszájas a törölt jeleneteknél jött: bár van, ami amúgy sem hiányzott (pl.: Norm önégetései vagy az összemelegedése Trudyval), de akiben esetleg kérdőjeleket hagyott, hogy Ney´tiri miért festeget szertartásos csigavonalakat Dszékszullira, hogy Tsu´tey tényleg szó nélkül tűrte-e, hogy az általa oly megvetett idegen a nőjére hajt, vagy hogy tényleg tökvakarással ütötték-e el az Avatar-projekt tagjai az időt, amíg a többiek a bőrüket vitték a vásárra a harcban, az bizony ezekért a válaszokért kénytelen kemény ezreseket kicsengetni! Csak az "álomvadászat" kikerülésével kb. 15 perc landolt a kukában, de különösen ez utóbbi fájt, hogy kimaradt, arról nem is beszélve, hogy a "bugyis" részekhez -akárcsak a többi extrához- magyar felirat már nem választható (angol viszont például igen).

A másik extra, amit kiemelnék, az James Cameron és a stábtagoknak az AmazonWatch-csal tett látogatása brazil őslakó törzseknél, akiket egy gát építése miatt akartak kitelepíteni, hogy a földjeiket eláraszthassák a víztározók. No komment, a kígyós tanmesét meg tanítani kéne. A többi kisfilm is érdekes, a két BD-re több órányi forgatási képsor, olvasópróbák, casting-felvételek és egyebek tartoznak, de ezeket hamsy sokkal részletesebben leírta már a fórum 108.- hsz-ében.

Röviden: Egy zseniális film egy tartalmas és bőséges kiadványon. Bár még mindig van, ami problémás, de ez már csak a személyes sajnálatom, hogy a film olyan lett, amilyen, és nem olyan, amilyen akár csak a kivágott részek alapján lehetett volna, és már nem is lesz soha olyan. Ezért kár... a többi kiváló.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Gyulus
értékelése:
2010. dec. 4. - 13:38
Tegnap offline a kezemben volt, és bár megvolt már az első kiadás is, olyan tetszetős lett a kiadvány, hogy az extrák felirat-mentessége ellenére végül csak beadtam a derekam, és nem tudtam minden példányt otthagyni az üzletben, muszáj volt az egyiket hazahoznom. Ebben a döntésben mondjuk sokat nyomott a latba, hogy legalább a film mindhárom változata szinkronos.

Azóta meg is néztem a legbővebb változatot. Sok apró betoldást én észre sem vettem, de a nagyobb jelenetek azért természetesen szemet szúrtak. Érdekes és tartalmas jelenetek kerültek a film új változatába, ezért nem is bánom a vásárlást. Az új jeleneteket egyébként direktben is meg lehet nézni, ráadásul akár szinkronnal is.

A csomagolás meglehetősen különleges, bár a belső fekni festése az éleknél előbb-utóbb biztos elég szépen meg fok kopni a külső fekni miatt. Bár ez lenne a kiadvány legnagyobb hibája!

Az extrákról a magyar feliratot jobban hiányolom. 10eFt-ért beleférhetett volna az is. Emiatt azokra csak három pontot adok, ami természetesen az összképet is lehúzza egy picit.

Mindenesetre akinek tetszett a film, nem fogja megbánni, ha ezt (is) beszerzi.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
kobretti
értékelése:
2010. dec. 2. - 22:05
A film a kibővített részekkel még jobb lett!

Az angol DTS HD MA nagyon brutál, örülök hogy készült szinkron az új jelenetekhez. Szerintem angolul és magyarul is nagyon jó nézni a filmet.

Az extrákon van angol felirat, kár hogy magyar nincsen. A több mint másfél órás dokumentumfilm az Avatar készítésérő nagyon tetszett. Látszik hogy mindenki nagy odaadással dolgozott a filmen.

Nagyon jó kiadás, szerintem az év egyik legjobb Blu Ray megjelenése. A film ilyen kiadást érdemelt.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
93%

11 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (8)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: