• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > 127 óra (DVD)
127 óra 127 Hours
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Az Oscar®-díjas Danny Boyle (Gettómilliomos) megtörtént eseményt dolgozott fel: egy férfiben mindent legyőz az életvágy, bár hegyek választják el a túléléstől. Aron Ralston (James Franco – Pókember, Párterápia) szenvedélyesen űz minden sportot, amit a szabad ég alatt végezhet. Egész életében az izgalmakat hajszolta, amikor azonban Utah sziklás-szakadékos vidékén, messze a civilizációtól egy sziklatömb fogságába kerül, tudja: ez lehet élete utolsó kalandja. Ralston elképesztő belső utat jár be, míg egy sziklához szögezve, embertelen bátorsággal és leleményességgel kiszabadítja magát szorult helyzetéből.
Játékidő:
90 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, héber, horvát, szlovén
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Danny Boyle rendező, Christian Colson és Simon Beaufoy közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2011. jún. 4. - 0:25
Újabb bizonyíték arra, hogy a legjobb történeteket az élet írja. Aron Ralston kicsivel több mint 127 órája másfél órában hozott drámát, thrillert, útifilmet, romantikát, komédiát, de feledtetni ezek sem tudták, mit kellett kiállnia ennek az embernek, és milyen hatással lehettek rá az átélt események.

Merthogy ez minden "valós események alapján" dolog ellenére egy hollywoodi dráma. Boyle-nak instant módon kellett szórakoztatóvá tömörítenie az eseményeket, összekapcsolni a szálakat, emelve a feszültséget a katarzisig, és nem először bizonyítja, hogy ehhez nagyon ért, még ha ehhez jó pár sablont elő is kellett szednie a kelléktárból. Ehhez persze ki kellett lépni ebből a klausztrofób, mozdulatlanságra kárhoztatott történetből, teret és időt adni Aron gondolatainak és emlékeinek, a köztes időben meg kellett James Franco, aki ezt az egyszemélyes műsort meg tudja tölteni élettel (Oscar-jelölést érő módon). Én pedig izgultam (a történet végét ismerve is) és nevettem felváltva (lásd mondjuk az "Aron Ralston Morning Show"-t:), még ha az a nevetés elég keserűre és torokszorítóra is sikeredett), ahogy az ütem diktálta.

Azt viszont, hogy egy film a "jósága" mellett maradandó is legyen nálam, az utóhatása dönti el. Ettől a filmtől azt kaptam, amit már nagyon régen: egy kicsit jobban hiszek tőle az emberekben. Lehet, hogy a bemutatott események nem pontosan így történtek (sőt, ez tulajdonképpen nyilvánvaló), lehet, hogy Boyle-ból több van Aron karakterében, mint a valódi Ralstonból; sosem fog kiderülni. Ők ketten egyszerűen megteremtettek egy olyan figurát, akivel tényleg együtt tudtam érezni, és akinél nem pusztán azért szerettem volna, hogy kijusson szorult helyzetéből, mert egy ember, hanem azért, amire a sziklák szorításában önmagáról rájött. Láttam már hasonló témájú filmet, elég szélsőséges stílusokban, legközelebbi példaként ott az Út a vadonba. Miközben mind a kettő csodálatos film, kitűnő színészekkel és kiváló rendezéssel, és a felszínen mindkettőnek a főszereplője hasonló, a pusztán fizikai dolgokon túl Aron Ralston képes volt arra, amire Christopher "Alexander Supertramp" McCandless nem.

Röviden: Danny Boyle talán kicsit túlszínezte az eseményeket, de nálam a "mese" működött, a valóságot meg nem nehéz hozzágondolni. Az ideológiai háttérről pedig annyit, hogy John "The Jigsaw" Kramer innentől tehet egy szívességet.
5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2011. jún. 6. - 1:32
Azért nem ötös, mert a kevesebb néha több, itt pedig egy kicsivel többet kapunk Boyle-tól/Boyle-ból, mint kéne, és ez így egy kicsivel kevesebbet ér. Néhol egyszerűen túl sok a "jóból", ráadásul ha a rendező kicsit visszavett volna, talán többet kaphattunk volna a színészből (ezért nagyon kíváncsian várom a kimaradt jeleneteket). De a vége még így is katartikus.
Egyszerűen látnod kell kategória!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: