• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Sorsügynökség (DVD)
Sorsügynökség The Adjustment Bureau
- 69%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

Már csak 3 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Vajon mi irányítjuk a sorsunkat vagy ismeretlen erők egyengetik helyettünk? Matt Damon játssza a főszerepet ebben az izgalmakkal teli romantikus thrillerben, melyben egy férfi meglátja a jövőt, és úgy dönt, hogy ő inkább egy másik utat választ. David Morrist (Matt Damon, A Bourne ultimátum), a feltörekvő politikust csupán egy hajszál választja el attól, hogy bekerüljön az amerikai szenátusba, mikor megismerkedik Elise Sellasszal (Emily Blunt, Farkasember), a gyönyörű balett-táncosnővel, akibe azonnal beleszeret. Ekkor azonban különös emberek jelennek meg a semmiből, akik szemlátomást mindent megtesznek azért, hogy elválasszák őket egymástól.
Stúdió:
Játékidő:
102 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - George Nolfi író/rendező közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek -
 
Bővített jelenetek -
 
Kisfilm - Keresztülsuhanni New Yorkon
 
Kisfilm - A végzet markában
 
Kisfilm - Így lettem Elise
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. szep. 11. - 1:35
„ Az ajtók tetszeni fognak!”

Ezzel a baráti útmutatással ültem le megnézni a filmet – s ahogy kell, nem is csalódtam a baráti szóban. Kicsit sajnálom ugyanakkor, hogy csak az ajtókra emlékszem a filmből, mert azért ennél sokkal többre vágytam. S még szerencse, hogy az időnként belőlem előtörő „látatlanban vásárlás” kényszert is sikerült legyőznöm, mert bizony most rágnám a kefét a feleslegesen kidobott 3000 ft miatt….

Tau bácsi. Az idősebbek bizonyára emlékeznek a 70-es évek csehszlovák TV sorozatára. Nekem a kalapok miatt legelőször ez jutott eszembe, mikor néztem a filmet. Az ismerős mozdulat ugyan hiányzik – de komikumában nagyjából helyben is vagyunk. Használatuk röhejes, az ügynökség tagjait, misztikus hátterüket színpadi bohócokká avanzsálja. Egyébként meg lehet, hogy a következő kalaposról az utcán biztos leverem a tökfödőt, ha látok egyet….

Olyan jó lehetett volna. Annyira benn volt a lehetőség. Egy kiváló alapötlet – nem olvastam Dick művét, nem tudom, mennyi a valós irodalmi alapja -, amit ismét nem tudtak vagy nem akartak kibontani rendesen. Tétovázva a sci-fi és a romantika között, a picit lassan induló, de a misztikummal hamar felpörgetett filmet a közepére egy totál érdektelen szerelmi maszlaggá silányítottak, ahol a szerelem mindent elsöprő ereje még a főnök tervét is átírhatja. No persze… Aztán meg majd mikor jönnek a szürke hétköznapok, akkor mi lesz?... Új terv?? :-) Nem önmagával a love storyval van bajom, mert a két főszereplő közt hiteles kapcsolat alakul ki, s a színészek közt érezhető is a vonzalom, hanem a filmben elfoglalt pozíciója és mindenekelőtt súlya miatt..

Ha csak az Ügynökség munkájánál maradtak volna, zseniális mozi lehetne. A sors, a véletlenek, az ezeket irányító erők működésének filmre vitele önmagában kiváló gondolat. Ennek megvalósítása is nagyszerű (a varázskalapot leszámítva), az ügynökök - megjelenésükben a Dark City kalaposainál jóval lágyabb formában, mindenhatóságukban az Odaát angyalait idézve - remek egyéniségek. S bár a Mátrixban már átéltünk hasonlót, engem a mindig máshova nyíló ajtók kiszámíthatatlansága, tervszerű keszekuszasága újfent lenyűgözött. Meglepő módon a Főnök háttérszerepe ellen sem tiltakoztam – bár ha csak ennyit tud, ha ez a nagy terv, akkor jobb ha végleg lelép a színről…Hacsak már le nem lépett…(az emberiség jelenlegi önpusztító élete mindenestre bizonyítaná ezt)
A love story köré rittyentett keret tehát nagyon jól megállná a helyét – többek között azzal az ötletes és elgondolkodtató magyarázattal a sors mibenlétéről az emberiség történetében. Amúgy is az egész kellően gondolkodtató, izgalmas, akciódús film lehetne – ha nem kellene egy szerencsétlen politikusjelölt meg egy balettáncosnő háromszori egymásratalását is néznem. Matt Damon egyébként az Azutánhoz hasonló formáját hozza – kissé élettelen, langyos játékkal. E. Bunt nem rossz, talán picit újszerű is a szerepében. De hogy a borító képét honnan a fenéből szedték, fogalmam sincs. Ez, így, ilyen színben nem szerepelt a filmben.

A DVD-re panasz nem lehet. Kép, hang az igényeknek megfelelő, sőt, a taxis ütközéskor pl kimondottan nagyot szól. Extrák is vannak, de azokat bizony kihagytam – biztos nem szerepelt a Tervben…

Egyszer viszont nézhető.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Devox
értékelése:
2011. júl. 15. - 23:43
Tetszett az alap koncepció és a filmben szerintem ez jól meg is lett valósítva és talán még lenne ebben több is, ha nem is ennek a folytatásaként esetleg egy remake vagy előzmény film a Sorsügynökség múltjáról...

Matt fiú itt is mint a Hereafterben is jól játszott ebben talán jobban is. Sikerült kedves, szerethető bár kicsit laza "asszonykát" találni mellé, szal a szereposztás nekem tetszett, főleg személyes kedvencem a néger sorsügynök volt.

Tehát jó film volt, több mozzanata is még ott motoszkál a fejemben, szal be tudott rántani és végig fenntartani a figyelmemet a játékidő során. Én csak ajánlani tudom, főleg azért miután megnéztem azokon a dolgokon elmélkedtem amit a film felvetett, miszerint ha letértem az előre megírt sorsomról akkor jönnek a "faszik" és egy kulcs elhagyással vagy kávé kiöntéssel máris visszaterelik a rendes mederbe az életem, szal aki miután megnézte a filmet nem gondolkozik el ezen az vagy nem értette a sztorit vagy csak nem figyelt oda...

Negatívumként 1 dolgot mondanék az pedig a befejezés. Nem is a menekülés mert még az is elmegy, hanem inkább a legeslegvége, kicsit olyan mintha szóltak volna a rendezőnek hogy x percet nem lehet túllépni és van neki 3 perce hogy most mindent kihozzon happy endre, szal nekem kicsit rövidre és ötlettelenre sikeredett a vége, de amúgy kellemes 2 óra volt.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
30%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: