• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A Karib-tenger kalózai 4. – Ismeretlen vizeken (Blu-ray)
A Karib-tenger kalózai 4. – Ismeretlen vizeken Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
- 64%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
2.499 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Disney és Jerry Bruckheimer producer ezúttal is egy egész hajórakományra való poénnal és kalanddal árasztja el a nézőt. Johnny Depp újra Jack Sparrow kapitány őrületes figuráját játssza e felnőtteknek is szóló mesében, mely igazságról, árulásról, fiatalságról, örökségről – és szirénekről szól! Felbukkan egy nő (Penélope Cruz) Jack múltjából, ám a kapitánynak fogalma sincs, mi a fő kapocs köztük: az igaz szerelem vagy egy hatalmas átverés. Hiszen a nő gátlástalan szélhámos, aki, mint mindenki, a titokzatos, örök életet adó forrást keresi. Jack – nem teljesen önszántából – a legrettegettebb kalóz hajójának fedélzetén találja magát, és törheti a fejét, hogy kitől féljen jobban: Feketeszakálltól (Ian McShane) vagy a múltból előbukkant nőtől? A Rob Marshall rendezte film zsúfolásig van lélegzetelállító összecsapásokkal, rejtélyekkel és fanyar humorral. A szédületes utazást az extrák teszik teljessé.
Játékidő:
136 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - stereo (DD)
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Bakiparádé - A Karib-tenger bakijai - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Lego® A Karib-tenger kalózai: Jack kapitány történetei - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. jún. 24. - 9:35
A Disney gépezet mintapéldánya - Pirates 4 kritika
2003-ban kábé a semmiből tűnt elő a Disney eléggé hazárdjáték vállalkozása, a Pirates Of The Caribbean. Mindaddig volt egy olyan íratlan szabály, hogy a kalózos filmek halálra vannak ítélve, mert drágák, és aztán senki se nézi meg őket. Ám csodák csodájára a film egyáltalán nem vallott kudarcot a pénztáraknál, sőt, az év meglepetés sikere lett. Ám még meglepőbb volt maga a film - ugyanis ritka jó volt. A Pirates úgy tudott a legjobb értelembe vett klasszikus kalandfilm lenni, hogy nem szűkölködött önnön műfajának parodisztikus elemeiben, és még egy mára igazi ikonná vált karaktert is adott a filmvilágnak. Johnny Depp életének nagy találmánya Jack Sparrow kapitány, kibe láthatóan szívét-lelkét beleadta - meg is lett az eredmény. Szóval abszolút siker. Jöttek a folytatások, egyszerre forgatva, iszonyat nagy pénzből, és amint a biznisz gépezet ránehezedett erre a könnyed kis filmre, egyértelműen kezdett kiveszni a lélek. A Pirates 2 csak nyomokban tartalmazza elődje feelingjét, leginkább egy darkos hullámvasút lett belőle. A Pirates 3 (szerintem) ezen a téren jobban teljesített, mert habár a sztorija eléggé kuszára és logikátlanna sikerült, rengeteg jó ötlet és szép/epic momentum fért bele (zene csillagos ötös), és még Sparrow kapitány is magára talált egy kicsit. A harmadik jobban hozta az életérzést - a folytatások fejenként pedig egy milliárd mányit.

A Pirates 4-ről a megtekintése előtt nekem az volt az érzésem, mint a Disney mutációkkal kapcsolatban (mint a Beuty and the Beast 3, vagy az Aladdin 4, vagy ilyenek, nemtom mik vannak): ennek a cégnek nem okoz gondot, hogy vegye bármelyik klasszikus meséjét, és szemrebbenés nélkül csináljon neki egy (leginkább dvd-re szánt) folytatást, ami tök mindegy, hogy milyen lesz, hiszen a kulcsszó a pénz. Sajnos igazam lett: a Pirates 4 pont ilyen. Fölösleges, céltalan, és mindenki csak rutinból csinálja. Meg persze pénzért.

Pedig az elején még feldereng a remény. A londoni rész kifejezetten jóra sikerült. Jack Sparrow újra régi önmaga (bár kicsit szőke lett, ami elég disgusting), az akció és a humor jó arányban van, pörgünk, élvezzük az egészet. Aztán megérkezik Ms. Cruz és kezdődik a mélyrepülés - fél óra után nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy az ember ne hagyja ott az egészet, ami időközben egy erőltetett és unalmas valamivé vált. Nem tagadom, vannak benne jópofa dolgok (sellő támadás), jó párbeszédek, de az egészből hiányzik valami. Hiányzik a szellem, a lelkesedés - Verbinksi tudta ezeket (még a nagy zsozsó nyomása alatt is), Marshall nagyon nem (neki az összes filmje ilyen egyébként). És ezek után már mindegy, ki mit csinál, ez már nem lesz jó. De a büfében vehetsz Pirates menüt.

Egy üres, szürke film lett ez, ami valószínűleg gyorsan a feledésbe fog merülni a nagy trilógia mellett. Legalábbis remélem. És akkor kedves Disney, bár tudom, hogy nem fogjátok, de lécci, itt fejezzük be. Ez most 4/10, és biztos vagyok benne, hogy a következő még lejjebb lesz.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
2011. okt. 8. - 18:35
A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken az eddigi legkalózosabb epizód Jack Sparrow kalandjai közül. Szeretem én mindegyik részt, de végre ebben a filmben elhagyták már azokat a sallangokat, amiket a korábbi részekben nem kedveltem annyira. Ilyenek voltak a szerelmespár, az idétlen főgonosz a 2-3. részekben, a két idétlen kalóz (egyikük szeme állandóan kiesett és ezen kellett volna nevetni), a giccses marhaságok. A maga nemében az első rész azért volt kiemelkedő, mert megújította a kalandfilmek műfaját és feltámasztotta a kalózfilmekét poraiból. Szerencsére nem folytatták a minél nagyobb, több, jobb elvét a negyedik rész elkészítésénél: a harmadik epizód legrémesebb húzása a különböző nemzetiségű kalózok behozása volt. Erre a negyedik epizódra úgy tekintek, hogy ez a legjobban sikerült darab.
A szereplőkről annyit, hogy Fekete Szakáll (Ian McShane) teljesen hiteles és jó. Jack továbbra is hozza a gyagyás formáját és szerencsére nem csináltak olyan húzásokat, mint a leggyengébb harmadik részben. Barbossa sem fejlődött vissza, aminek örülhetünk, Gibbs pedig még mindig hozza a legendák iránt érdeklő bájos naiv matróz szerepét.

A kiadványra úgy gondoltam, hogy beruházok. A kép szerintem csodálatos, a dzsungeles részek kifejezetten tetszettek, egy élmény volt HD-ban nézni a filmet. A hang elég dinamikus, nincsenek benne keverési hibák - én nem érzékeltem, az biztos.
Viszont nem értem, hogy miért ilyen kevés extra van ezen a lemezen? Persze nem vagyok egy nagy extramániás, de jobban is megerőltethették volna magukat azok, akiknek van beleszólása abba, hogy mi legyen kiemelt cím... a silányabb filmekhez persze dögivel adják az extrákat is - csak éppen senkit nem érdekelnek. Engem érdekelt volna például egy dokumentumfilm Fekete Szakállról vagy akár a kalózok történelméről egy ismeretterjesztő film... ennyit elvártam volna.
A lényeg az, hogy nagyon jól szórakoztam a filmen moziban is és most már itthon is. Aki szerette eddig is a Karib-tenger filmeket, annak nem hiszem, hogy nagy csalódást okozna a legújabb rész.
6 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: