• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Harry Potter és a Halál Ereklyéi - 2. rész (2 DVD) (DVD)
Harry Potter és a Halál Ereklyéi - 2. rész (2 DVD) Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (hp8)
- 62%
Szállítható: BIZONYTALAN
1.590 Ft
Eredeti ár: 4.190 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A kiadvány végleges technikai specifikációját és árát még nem közölte a kiadó, az adatok csak tájékozó jellegűek. A változtatás jogát fenntartjuk!

Minden itt végződik: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot.

Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma. Már többé semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

Minden idők egyik legsikeresebb mozifilmsorozata immár a végéhez ér, 10 év után lezárul Harry Potter története. A nagy fináléhoz méltó, minden eddiginél nagyobb látvánnyal és izgalommal kápráztatja el a nézőket a befejező rész, ahol a jó és gonosz közti végső összecsapás tanúi lehetünk, és megtudhatjuk hogyan is végződik a már felnőtt Roxfort-i diákok élete.

Stúdió:
Játékidő:
125 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Kisfilm - Aberforth Dumbledore
 
Kisfilm - A Halál ereklyéi jelmezei
 
Kisfilm - Harry visszatér Roxfortba
 
Kisfilm - A Roxfort címer
 
Kisfilm - A tüzes menekülés
 
Kisfilm - Végső búcsú a szereplőktől és a stábtól
 
Kisfilm - Amikor Harry elhagyta Roxfortot
 
Kisfilm - A Gringotts koboldjai
 
Kisfilm - A Harry Potter filmek női főszereplői
 
Kimaradt jelenetek -
 
Kisfilm - Molly legyőzi Bellatrixet
 
Egyéb - Pottermore előzetes
 
Kisfilm - Séta a londoni Warner stúdióban
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. jan. 4. - 21:26
Ennek a történetnek is vége van hát... A kis varázslótanonc felnőtt, s felveszi a harcot a sötét nagyúrral. A kiválasztott egyensúlyt hoz a varázslóvilágba…

Rég volt, mikor is a 9 ¾ vágányon először áttolták a bevásárlókocsit és kezdetét vette a nagy kaland. A fene sem gondolta volna, hogy ekkora őrületté növi ki magát, hogy a megfilmesítés gyakorlatilag párhuzamosan halad majd a könyvírással. Hogy egy egyszerű, ámde nem túlságosan tehetséges írónő így beletalál a közízlésbe és ekkora franchise kerekedik egy ártatlan kisfiú történetéből. Egy összességében kimondottan izgalmas, látványos történet, ami legnagyobb hibájának – így a végéhez érve – azt tartom, hogy lehagyta a nézőközönségét. A kezdeti aranyos, szerethető filmből a végére egy sötét, komor, gyerekek számára nehezen érthető és értelmezhető alkotás lett. Még azon gyerekek számára is, akik esetleg pont megfelelő korban kapcsolódtak be a sztoriba. Úgy összességében túl nagy távolságot érzek az első és az utolsó rész között…

A felnőtt ugyebár más tészta. Neki az első kettő volt bárgyú és gyermeteg, aztán valahol a harmadiktól, Sirious Black feltűnésétől kezdett komollyá válni az egész. Egyre komorabb, sötétebb, összetettebb lett: ahogy nő föl Potter, ahogy terjeszkedik a sötétség és Voldemort, úgy lett az egész sorozat jobb és jobb. És igen, a záró részhez elérve joggal várhattuk a legjobbat – pláne a 7.1 pettingre emlékeztető felcsigázása után - nos, sikerült. Az eddigi leglátványosabb Potter film készült el, nem nélkülözve az ilyenkor kötelező szomorú drámaiságot, és az ugyanilyen fontos győzelem mámorító élményét. Hozzátéve bizonyos magyarázatokat, amik kerekké, lezárttá teszik az egészet, meglepő módon karaktereket értelmezve át – s sajnos a film legzavarosabb pillanatait okozva ezzel nézőjének. Több ilyen is volt, Piton szerepe, tulajdonképp Harry szerepe, no meg a Váró. Alias Állomás. Sosem szerettem – még kedvenc filmjeimben sem – ezt a sejtelmes élő/halott dolgot, itt sem jött be maradéktalanul. Bizony kissé nehezen értelmezhető képsorok, de még csak nem is nekem igazán: hanem egy olyan kölyöknek, aki mondjuk 10 évesen belecsöppent a Potter szériába – és nem húsz évesen végez vele… kicsit túlbonyolítottnak éreztem a mozit így, aminek még nem tett jót a Potter fejében lévő gondolatok, látomások kavalkádja sem. Olyan volt, mint mikor egy film lendületét szétszedik a flashbackek.

Pedig aztán lendület van szépen. A kezdő képsorok szomorúsága után egy őrült kaland a Gringottsban, a varázslók bankjában, aztán egy kis csetepaté Roxfortban. Kiváló, izgalmas események, nagyon jó és látványos elemekkel. A néhány újabb karakter feltűnése valódi színt visz a történetbe – hogy aztán az utolsó fél órára minden szereplőt egy helyre tereljen: Roxfort ostromához. Közben azért Harryék folytatják a kis keresgélésüket, de itt már ez nem szerepel akkora súllyal, hogy az igazi lényegről, a csatáról elterelje a figyelmet. A csatáról, ami nagyon jól meg van csinálva. Nagyon-nagyon jól. Szinte minden perce élmény. Ha az idén nem lett volna Transformers 3, akkor ez lehetne az év technikai csodája. Így csak szimplán egy kiváló grafikájú, monumentális ütközet a maga szükségszerű és szomorú áldozataival. A végén meg – ezzel azt hiszem, nem árulok el titkot – a jó ismét győz a rossz felett.

A végén valóban helyére kerül minden. Igaz, ehhez kell egy kis agytorna. Jómagam, aki még nem olvastam a könyvet, bizony elgondolkodtam Harry, Piton és Dumbledore valódi szerepéről a történetben. Nem tudom jó volt-e így, nem tudom szükséges volt-e így, azt meg végképp nem tudom, első perctől kezdve tervezett volt-e így. Tulajdonképp jól sült el, nincs vele bajom, bár kétségtelen, ha az embernek lenne ideje gondolkodni is a film nézése közben az ott elhangzottakon, talán más lenne a véleménye. De szerencsére nincsen, mert a látvány magával ragadó, a karakterek ugyanolyan magával ragadóak, mint voltak, s a grandiózus fináléban vége mindenki megkapja a magáét. Különösen igaz ez Bellatrixre, az egyik negatív kedvencemre a filmből…

Szerintem méltó lezárása lett a 10 évnek, amit a kis padawannal töltöttünk. Nem a legjobb Potter film, ami készült, de talán dobogós. Az utolsó 5 percért volt csak kár, amikor kissé nevetségesen nagyvonalúan bántak a szereplők öregítésével. Bár ki tudja, milyen varázslatokkal lehet a fiatalságot megőrizni….

A DVD illik is a többihez, meg nem is. Azért az nem ártott volna, ha legalább az utolsó két, egybetartozó rész gerince passzolna (a korábbi részekkel úgyis esélytelen). Ráadásul valami agyament ötletből kifolyólag az eddigi normális lemezszitázást lecserélték erre az undok fekete dizájnra. Pont elüt az eddigi összes kiadásétól… A lemezek felépítése egyébként detto olyan, mint a 7.1-é. Menü formája, extra tartalom, stb… Az első lemez legnagyobb erénye a hangja. Pontosabban Voldemort hangja. A mozibemutató óta vártam, hogy újra halljam: azt a suttogást, ami a diákok és Harry fejében van, nos, az ugyanolyan jól szól az összes hangfalból itthon is. Imádom az ilyen ínyencségeket egy film nézése közben. Kép rendben, hang rendben, dialógusok továbbra is halkabban szólnak a magyarban. Az extra lemez kimondottan jó, hasonló kis szösszenetekkel, mint az előzőn, plusz egy háromnegyed órás áttekintő dokumentumfilmmel a saga készítéséről. Belegondolni is furcsa, hogy a srácok/csajok 10 évesen kerültek a körforgásba, gyakorlatilag a kamerák előtt nőttek föl, életük felét kitöltötte a HP.
Most, húsz évesen pedig vége – komolyan szívszorító pillanatoknak lehettünk tanúi.

A legjobban Tom Felton fogalmazta meg: „Azt mondta az ügynököm, hogy ez után a szerepem után van kb. három dobásom. Ha azok nem sikerülnek, örökké csak Draco szerepére fog mindenki emlékezni” - Az első megvolt a Majmok bolygója: Lázadásban. Az sikerült.

Niwrok után szabadon: megjött a lekvár is. Egymás után nézve a két részt pedig kész a lekváros bukta.

Kosárba!

2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2011. okt. 11. - 22:46
Röviden utalva a Halál ereklyéinek első részéhez írt véleményemre: a pék tényleg a bukta másik felébe sütötte a lekvárt, még ha az egy kicsit íztelenebb is lett, mint azt egy gigantikus finálétól vártam.

Nyomokban SPOILER!-t tartalmaz.

Mit is lehet igazán egy olyan sorozat záróakkordjához írni, ami tíz éven át nyűgözött le embereket, vagy éppen borzolta az idegeiket? Lehetett tudni, hogy eljön az a nap, amikor a Potter-univerzum elmúlt ötven évének eseményei egy pontban, Voldemort és Harry mindent eldöntő csatájában csúcsosodnak ki, és hogy ezt a csatát nem lehet két pálcasuhintással elintézni, mert akkor a készítők nem tudnának hol elbújni a nézők "krúciói" elől. Ezért aztán ez az egész gyengén összetákolt halálereklyésdi és a kicsit erősebb alapokon levő horkruxosdi nem szól másról, mint hogy visszatérhessünk régen nem látott helyszínekre, általában végignézzük a leamortizálásukat, és ennyi. A látványra így természetesen nem lehet panasz, elvégre ez már inkább akció- vagy háborús film, mint kaland, ahol a nagyhatalmú varázslatok felhasználásával teljes épületszárnyak válnak pillanatok alatt romhalmazzá és gigantikus tűzállatok nyargalásznak a Roxfort folyosóin, prédára lesve. Harry és társai ebben a káoszban továbbra sem főszereplők (ahogy az már a Halál Ereklyéi 1-ben is így volt), lefoglalja őket a kis aknamunkájuk, és csak remélik, hogy az kellő fordulatot hoz majd a szövetségeseik számára. A pusztulás pedig nem áll meg a tárgyaknál, hanem bizony személyek is áldozatául esnek, legyenek azok élők vagy holtak. Fény derül végre a korábbi részekben sok kérdést maga után vonó nagyszabású összeesküvésre és alkura, melynek fényében a korábbi események is jócskán más színezetet kapnak, és ez újabb kellemes vonása a filmnek. Külön érdekes volt például, ahogy Dumbledore nimbuszát (és ezzel nem a seprűjére gondolok:)) fakítja meg Rowling; nem feltétlenül baj, ha a gyerek már 14-15 éves korában szembesül a naivitás negatív hatásaival (de azt hiszem, nem is segít olyan közösségeket építeni, amikre a világban nagy szükség lenne).

A problémák nálam ismét a részletekkel és azok nagyvonalúságával vannak. Egy csomó apróságnak nincs igazából értelme, nem befolyásolják érdemben az eseményeket, viszont úgy vezetik fel, mintha ettől mentődne meg a világ. Felesleges girlandoknak tűnnek, és az ilyenek nekem mindig azt sugallják, hogy milyen csenevész a fácska, amire ráaggatták. Mivel ez a finálé, így itt csapódnak le az előző részek ugyanilyen hiányosságai, például kifejezetten zavart, hogy a Hollóhát múltja és jelene kulcselem az eseményekben, miközben arra a házra halvány utalás is alig volt a nyolc filmben, hollóhátosként is talán csak Mirtill jelent meg.

Röviden: Harry Potter iskolai tanulmányait befejezte, hullámzó teljesítményt mutatva, remek záróvizsgával osztályzata: jó (4).
6 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2012. jún. 10. - 1:50
És boldogan éltek, míg meg nem haltak.
Nem olvastam a HP könyveket, a filmek viszont - bár először a túlpörgetett biznisz-frencsájzokkal szembeni szinte automatikus antipátiával felvértezve ültem eléjük - elvarázsoltak, így meg kellett barátkoznom vele, hogy ez a sorozat bizony pótol egy olyan űrt, amit az újkori Star Wars filmek nem tudtak, és amit a Gyűrűk Ura trilógia ragyogott be egy ideig, megmutatva, mekkora is ez a betöltetlen tér.
A regények ismerete nélkül abszolút a filmekre hagyakozva ismertem meg tehát a történetet, emiatt azokat önálló produktumokként tudom értékelni.
Az első három Potter-film egy-egy, önmagában is érdekes kalandtörténetet mesélt el, bemutatva és mintegy hozzászoktatva ahhoz a világhoz, amelyben a cselekmény kibontakozik majd. Ezek az epizódok még - tv-sorozat nyelven - a Columbo-hoz hasonló önálló történetek állandó főszereplőkkel. Ezek ennek megfelelően önálló filmekként is teljes értékűek és működőképesek: kerek, lezárt történetekkel, valamint ezeken átívelő, de egyelőre csak mellékesen megelenő, visszatérő utalásokkal. Ezek a történetek tehát filmről filmre elkezdődnek, kibontakoznak, bonyolódnak, majd lezárulnak: mintha egy-egy mesét olvasnánk a "hetvenhét magyar (roxforti) népmese" gyűjteményből.
A harmadik rész után megbomlik az egyes részeknek ez az önállósága, elvesztik epizodisztikus jellegüket és átveszi a helyét a cliffhanger-sorozatok dinamikája: itt már a filmeken belüli, az adott részben megoldódó cselekmény a mellékes, és az egészen átívelő nagy, lassan kibontakozó történetfolyam kerül a középpontba.
Ugyanakkor innentől kezdve válik egyre nehezebben követhetővé is a cselekmény: rengeteg szereplő, név, apró utalás, motiváció kerül bemutatásra vagy megemlítésre, amit fejben tartani is nehéz, és sajnos a filmkészítők ezt tetézik azzal, hogy néhol nem teszik egyértelművé a cselekmény alakulásának ok-okozati összefüggéseit (kik miért és hogyan kerültek oda, ahova; miért teszik azt, amit, stb). A mélypont számomra ebben a tekintetben a Főnix rendje volt, ahol a finálé elég zavaros és következetlennek tűnő - ezt helyrebillentette a Félvér herceg sötétebb tónusú akció-tragédiája (a széria Birodalom visszavág-ja, ami egyszerre emlékeztet menekülős thrillerekre és a harmadik birodalomról szóló dokumentumfilmekre), de a végső epizódokban sajnos újra előkerülnek ezek a problémák. Itt utoljára ismét kihangsúlyozom, hogy nem olvastam a könyveket, így azt megítélni nem tudom, hogy ezek eleve a regények hibái, vagy adaptációs hiányosságok, de akárhogyan is: vannak homályos pontok. Befejező, sőt, epikus finálét jelentő epizódról lévén szó ez pedig igen nagy hiba: itt minden részletnek a helyére kellene kerülnie, a homálynak letisztulnia, nem pedig tovább fodrozódnia. Márpedig bennem maradtak kételyek, kérdések, mégpedig elsősorban a sorozat indulása óta a legérdekesebb, legellentmondásosabb karakterhez kötődően: Anakin Skyw... akarom mondani, Perselus Piton figurájához.


SPOILER!
Hogy voltaképpen a roxfortiak oldalán állt, az egyértelműnek tűnik, hiszen az ő "hatalomátvétele" után erősödött meg az ellenállás a kastély falain belül, hamis biztonságérzetbe ringatta Voldemortot, stb. De Potterhez fűződő érzelmei és motivációi megfejtetlenek maradtak előttem, sőt, sikerült összezavarni: volt a filmnek olyan pontja, amikor az tűnt szinte egyértelműen kimondottnak, hogy ő az apja Potternek, aztán ez ugyanolyan hirtelen el is sikkadt. Most ő vérséggel kötődik Harryhez, vagy csak mert szerelmes (volt) az anyjába, pusztán azért vállalta fel a fiú védelmét?
SPOILER VÉGE

Nem volt egyértelmű a Halál Kövének megjelenésekor felbukkanók szerepe sem, hacsak nem annyi, mint a szellemként visszajáró Ben Kenobié: erőt, bíztatást adni a kritikus pillanatokban, biztosítani a jó irányról és az el nem múló szeretetről, valamint felrepíteni az adott színészt a stáb- és fizetési listára.
Picit összecsapott volt Harry "limbóba" kerülése is, mintha csak a Mátrixba került volna, hogy az Építésszel dumcsizzon kicsit.
Mindezekkel együtt persze nagyrészt követhető a történet és a végkifejlet senkit nem fog kétségek közt hagyni a harc kimenetelét illetően. Csak éppen én szeretem megélni, átérezni a finomságait is egy történetnek, ha már egyszer belehelyezkedtem a világába, márpedig Harry univerzuma az évek alatt kényelmes otthonná vált, aminek maradéktalanul szeretném érezni az ízeit, érteni a történéseit.
A negatívum után jöjjenek a többségben levő pozitívumok. Először is: a színészek minden fronton, minden szerepben tökéletesek. Maguk a szerepek már nem, hiszen sokan vannak, akiknek a figurájára nincs idő, de így is szinte ajándék, hogy mindenki felbukkan legalább egy-két kép erejéig. Azok a szereplők viszont, akiknek tényleges szerep jut a cselekmény bonyolításában, egytől egyig kiválóan állnak helyt figuráik bőrében: a sokak által gyenge pontnak tartott Daniel Radcliffe is határozott alakítást és erős jelenlétet mutat fel, Rupert Grint (Ron) és Emma Watson (Hermione) pedig kifejezetten jól és egyéniséggel játszanak, és megmutatják, hogy lehet jövőjük a színészetben a Potter-filmek után is. Emellett Watson - a vásznon legalábbis - kifejezetten szép és karizmatikus fiatal nővé érett.
Ralph Fiennes a Fogtündér és Amon Göth szerepeit egybegyúrva adja át magát az Erő Sötét Oldalának, ezekből a jól ismert elemekből egy meggyőző Voldemortot keverve ki. És kiemelném még a párperces szereplők közül a "kis Longbottomot", aki a rá kiszabott rövid időben olyan elánnal és meggyőződéssel szikrázik, amilyennel Mel Gibson egész történelmi eposzokat szokott elvinni a hátán. De alapvetően mindenki meggyőző és hiteles a szerepében az utolsó koboldig, a színészeken ezúttal tényleg semmi nem múlott.
Ahogyan a látványfelelősökön sem: a film vizualitása lenyűgöző, és ez nem kis szó abban a korban, amikor a mozis felhozatalból minden második film a látványtrükkökkel próbálja eladni magát. Talán éppen ezért emelkedik ki az utolsó Harry Potter film ezen a téren (is) az átlagból: a meghökkentően fantáziadús képeket hivalkodás helyett ízléssel és célirányos praktikussággal adagolják. A díszletek és trükkök nem öncélúak, hanem a hangulatot és a cselekményt szolgálják, nem főszerepet akarnak játszani, hanem teret adni és eszközül szolgálni a játékhoz. Nem hiányt pótolnak, nem elfednek, hanem funkciójuk van. Nem elterelik, nem lekötik, hanem fenntartják és célra irányítják a figyelmet.
Ugyanez mondható el a 3D-ről is, ami folyamatosan és érzékelhetően jelen van, ugyanakkor nem tolakszik előtérbe; a film minden egyes beállítása 2D-ben is működni fog, az agyam észrevétlenül, de folyamatosan tudta a síkba konvertálni a képeket.
David Yates rendezése is teljesen rendben van: mintha a megelőző epizódok során erre a filmre gyakorolt volna, hol a látványteremtésben, hol a dramaturgiai aránypontozásban próbálgatva magát, hogy a befejező rész végül minden ponton rendben legyen.

Sajnálatos, ugyanakkor megszokott jelenség, hogy a forgatókönyvírók munkájával nem lehetek tehát teljesen elégedett, és ezt az értékelésem a lelkesedésem mellett is mutatni fogja.
A két "Halál ereklyéi" epizódot pedig nyugodtan tekintsük egy filmnek - hiszen azok, és ezt nem csak a könyveredeti okán gondolhatjuk így, de jól láthatóan a filmkészítők is teljes mértékben így álltak a dologhoz. Otthoni videózásnál már egy filmként fogom őket lejátszani, úgy a hatás is biztosan átütőbb lesz.
Egyenlőre nálam a Harry Potter és a Halál Ereklyéi (1. és 2. rész):

10/7


U.i.: a teljes HP-sorozat pedig, filmek szerinti bontásban:
HP és a Bölcsek Köve: 10/8
HP és a Titkok kamrája: 10/7,5
HP és az azkabani fogoly: 10/8
HP és a Tűz serlege: 10/7
HP és a Főnix rendje: 10/5
HP és a Félvér Herceg: 10/8
HP és a Halál Ereklyéi 1. rész: 10/5
HP és a Halál Ereklyéi 2. rész: 10/7,5
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
88%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Filmek téli estékre
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: