• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Boardwalk Empire - Gengszterkorzó: 1. évad (5 DVD) (DVD)
Boardwalk Empire - Gengszterkorzó: 1. évad (5 DVD) Boardwalk Empire: Season 1
- 58%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
2.490 Ft
Eredeti ár: 5.990 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Terence Winter Emmy®-díjas író (Maffiózók®) és Martin Scorsese executive producer sorozata, a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó 1920-ban Atlantic Cityben indul. Nemrég lépett életbe az alkoholtilalom, és Enoch „Nucky” Thompson megyei kincstárnok, politikus és szeszcsempész (Steve Buscemi) Atlantic City megkérdőjelezhetetlen „főnökeként” a lehető legnagyobbat akarja szakítani. Az alkoholt betilthatták, ám a Nucky-félék ebben busás haszonnal kecsegtető lehetőséget látnak: ezentúl az ő privilégiumuk, hogy „folyékony arannyal” lássák el az arra szomjazókat. Az erkölcstelen politikai háttéralkuiról és kíméletlen hatalmi harcairól hírhedt városban Nuckynak meg kell küzdenie egy mindenre elszánt szövetségi ügynökkel, becsvágyó beosztottakkal, valamint gátlástalan riválisaival, köztük Arnold Rothsteinnel, Lucky Lucianóval és Al Caponéval.
Stúdió:
Játékidő:
646 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - Így készült a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó
 
Kisfilm - A korzó megalkotása
 
Kisfilm - Tiltott helyek
 
Egyéb - Karakterakták
 
Dokumentumfilm - Atlantic City: A bűn igazi városa
 
Audiókommentár - Hat audiokommentár a szereplőkkel és készítőkkel, köztük Terence Winterrel, Steve Buscemivel, Michael Kenneth Williamsszel, Michael Shannonnal és másokkal
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2012. feb. 1. - 0:50
Van a szerelem első látásra, meg van a lassan érő, sokáig egymást nézegető bizonytalan szerelem.. Mielőtt belevágtam volna ebbe a projektbe, meg voltam róla győződve, hogy – hasonlóan többi eddig látott HBO sorozathoz – az első eset fog fenn állni, de aztán majdnem úgy lett, hogy még szerelem sem lett belőle…

Gengszterkorzó… Mily hatásos, megnyerő, csábító cím… Akit egy kicsit is érdekel ez a világ, rögtön rá kell, hogy harapjon: hisz eddig is jobbnál-jobb mozikat láthattunk e témában. Gondolok itt mindenekelőtt a Keresztapára, az Aki legyőzte Al Caponét-ra, a Volt egyszer egy Amerikára… valami ilyesmit képzeltem el magamban. Gengszterkorzó… Mily becsapás ez a (magyar) cím. Talán jobb lett volna, ha valamilyen módon mégis csak a tengerparti sétányhoz kapcsolódó birodalomhoz kötik a címet… Akkor talán a kedves néző jobban fel tud készülni arra, ami vár rá.

Ugyanis ez csak nyomokban gengszterfilm – a szó klasszikus, eddig ismert, általam elképzelt értelmében. A 12 részes történet egy politikai és - korrupcióval és szerelemmel átszőtt, helyenként gengszterfilmes elemekkel megtámogatott - történelmi tabló 1920 januárjától, a szesztilalomtól 1920 novemberéig, az elnökválasztásig, ami a maga nemében ugyan egészen kiváló lett, azonban a címben sugallt lehetőségeket nem használja ki. Akkor sem, ha bizonyos részeiben kőkeményen jelen is van a fegyveres hatalmi harc. Tekintve azonban az alkotás realisztikusságát, ismerve a hihetetlen háttérmunkát, a történelemhez való lehető legnagyobb mértékű ragaszkodást valahol mégis csak ilyennek kellet lennie. Hisz abban az időben sem arról szólt csak a világ, hogy kalapos öltönyösök autók oldalán lógva gépfegyverrel mészárolták egymást. Ráadásul ez a sorozat még csak a prequel az igazi maffiabirodalmakhoz: a városok felosztása majd még csak ez után jön igazából, s Al Capone is fiatal még… Ugyanakkor az is látszik, hogy az HBO szükségét érzi a korrupció, politikai ármánykodások és az erotika képernyőre vitelét is sorozataiban – e tekintetben csak a történelmi korszakok változnak. Legutóbb a Rómában láttam ilyet, most meg az 1920-as évek Amerikájában. A legfőbb tanulság mindazonáltal így az, hogy a felhozott téma örök érvényű: tulajdonképp a világ kétezer éve nem változott semmit. A karaktereket mai politikusokkal behelyettesítve ez lehetne akár a valóság is.

Tekintsünk hát el az elvárásoktól, s nézzük, mit is akartak elmesélni nekünk az alkotók (többek között olyan producerekkel, mint Martin Scorsese, aki a pilotot is rendezte vagy Mark Wahlberg). Egy ember, Nucky Thompson történetét – mellesleg egy valós figura mintájára jött létre -, aki az alkoholtilalom 1920-as bevezetését kihasználva tovább bővíti, építi az Atlantic Cityben már eddig is kiépített magánbirodalmát. Ő a korrupció maga, mindenki és mindenért neki tejel – céljai elsősorban a vagyona gyarapítása, no meg a politikai befolyásának erősítése. Ennek persze minden létező módját megismerhetjük, a megvesztegetésektől kezdve az illegális szeszfőzdék sápjának leszedésén át a véres leszámolásokig. A sorozat fő vonala tulajdonképp az ő története, ami természetesen nem működhetne a további nagyszerűen megírt (mellék) szereplők nélkül. Ebben gyakorlatilag mindenki hibátlan, Margaret, Jimmy, Nelson: egy igazi, jó sorozat alapból is jó karaktereket kíván. Külön öröm és poén Al Capone szerepeltetése: suhancként, amikor még csak sofőr volt… De az egész társaság jellemrajza kiváló, a színészek egytől-egyig nagyszerű alakítást nyújtanak. Közhely, de a csúcs természetesen a főszereplő Steve Buscemi, de nekem Stephen Graham mint Al Capone és a félarcú Jack Huston mint Richard Harrow tetszett igazán.

Mint korrajz, a sorozat abszolút hozza a várt színvonalat. Totál visszarepít 1920-ba, minden díszlet, háttér zseniálisan korhű. Pláne, hogy a korzó nagy részét meg is építették. A fentebb említett karakterek sem hibádznak, a látvány, zene minden rendben van. Még a nagy ívű történet is rendben van, amiben én a gyengeséget érzem, az a történetet megtámogató, igazán ütős jelenetek hiánya. Akár a drámai vonalon, akár a véres vonalon. Ha már a cím Gengszterkorzó, jóval több és véresebb leszámolást vártam, itt ezeknek jó része gazdasági jellegű. Néha túl sok a személyes családi bonyodalom, néhány szál számomra túl erőltetett és érdektelen volt. Gondolok itt a leszbi/biszex vonalra, de a kalapos FBI ügynök savanyú felesége, illetve önsanyargatása is értelmezhetetlen volt számomra. Továbbra sem vagyok kibékülve az HBO erotika mániájával: még ha illik is a naturalizmus a történetbe – itt is és a Rómában is – kizár egy esetlegesen a történelmi témára fogékony iskolás korosztályt. Mert egyrészt tanítani valóan profi munka az adott időszak ábrázolása, másrészt a sok dugás indokolja a 18-as karikát. Sajnos ezt sem mutathatom meg a gyereknek – pedig hamarosan tanul majd róla.

Összességében a végére megjött az étvágyam, végül jól éreztem magam a Korzón. A néha kimondottan lomha, hullámzó epizódokból álló sorozat a végére szippantott magába, a végére éreztem azt, amit más esetben vagy a pilot után, vagy 2-3 rész után érzek. Ebből számomra picit hiányzik belőle a felpörgető akció, a feszültség, esetleg a cliffhanger, ami a képernyőhöz szegez. Az első és utolsó epizód a legjobb, de sajna összességében eddig ez a leggyengébb HBO sorozat, amihez szerencsém volt. Bőven nézhető, szerethető így is, de kicsit hiányérzetem van.

Ahogy a DVD-vel is. Hol van már az Elit alakulat tinje, az első Róma kiadások slimjei? Ez egy ötlemezes sima DVD tok, egy slipcase-zel. Igénytelen. Booklet nincs, a belső borítón vannak a tartalomismertetők – azok legalább nem spoileresek. A sorozat képe kimondottan pocsék, de legalábbis hullámzó: néhol homályos, fátyolos, néhol - főleg az emberek élesek. A legjobb kontraszt az extrák nézése közben jön le: ott minden interjú anyag képe jó. A magyar 2.0-át kenje a hajára a kiadó, 2012-ben több jár, az angol tűrhetően szól. Érdemleges extra az utolsó két lemezen van, összesen kb. másfél óra, viszont nincs hozzá magyar felirat. Angol van. Ha a kiadás nem is, azért a sorozat minőségi darab. Minden hiányérzetem ellenére.

Kosárba!
8 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással
Kiss Béla
értékelése:
2012. jan. 23. - 18:04
Nem vagyok egy sorozatfüggő típus, inkább film-mániákus. De ezt nem hagyhattam ki. Nagyon ritka az ilyen sorozat, magasan kiemelkedik a sok populáris- műanyagsalaktól, amik a tévécsatornákon mennek. Csak a Maffiózókhoz tudnám hasonlítani. Mindkettőben az igényesen kidolgozott karaktereké és a párbeszédeké, illetve a hangulaté a főszerep. A gengszterműfaj rajongóinak kötelező, de az igényes filmrajongóknak is ajánlott vétel. A kiadvány formailag is hasonló a Maffiózókhoz, papírfekniben sima műanyag tok, benne 5 db lemezzel. Hát lehetne szebb is, jobb is, de az a lényeg, hogy megjelent. És remélem a második évad is hamarosan követi.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Csaba007
értékelése:
2012. feb. 25. - 11:57
A HBO egyre jobb sorozatokat mutat be,amin meg is lepődtem. Eléggé lassan indul be,de utána nem enged el. A 13 részt a végére már kevésnek találtam.Magyarul néztem,de a szinkron nem rossz,bár a 2.évadot már eredetin néztem,úgy még hatásosabb.Leültem és nem álltam fel,amíg végig nem néztem.Hatalmas élmény!
Csak ajánlani tudom!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
94%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: