• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Fertőzés (2011) (DVD)
Fertőzés (2011) Contagion
- 40%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Amikor elszabadul egy halálos vírus, amely akár a teljes emberiség elpusztítására képes, a világ kutatói versenyfutásba kezdenek az idővel, hogy megtalálják az ellenanyagot, és megakadályozzák a pánik kitörését. Az Oscar®-díjas Matt Damon, Kate Winslet, Marion Cotillard, valamint az Oscar®-díjra jelölt Jude Law és Laurence Fishburne főszereplésével készült thriller végigköveti a feltartóztathatatlan vírus halálos útját. Járványügyi szakértők, katonák, az Egészségügyi Világszervezet és egyszerű civilek igyekeznek felkutatni a kórokozó eredetét, és kifejleszteni az oltóanyagot, mielőtt túl késő volna. Steven Soderbergh rendező lélegzetelállítóan izgalmas, feszültséggel teli filmje megmutatja a bátorság összetartó erejét... miközben a társadalom darabjaira hullik.
Stúdió:
Játékidő:
102 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - FERTŐZÉS: HOGYAN VÁLTOZTATJA MEG EGY VÍRUS A VILÁGOT - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. feb. 12. - 1:32
Igazi sztárparádéval és feszült, életszagú történettel kecsegtető film a Fertőzés. Nos, nekem ebből a háromból kettő jött össze, de így is az utóbbi idők egyik legjobb katasztrófafilmjéről van szó.

A színészi kvalitásokhoz talán már a borítóképre pillantva sem fér kétség, még akkor sem, ha úgy tűnhet, hogy ennek a műfaj nem enged sok teret. Ezen úgy lépett túl a stáb, hogy nem a vírus általános hatásaira helyezte a hangsúlyt, nincsenek nagy tömegben rohanó, hisztérikus emberek, a látványtól és a lehetőségektől megtébolyult túlélők. Ehelyett egy lazább krimiszálra (a fertőzés eredetének kinyomozására és az ellenszer keresésére) felfűzött személyes történetek vannak, mindezt kisebb, szűk közösségekben megmutatva. A film remekül helyezi egy vírusfertőzés eseményeinek alakulását a nagyobb közösségeket háttérbe szorítva az egyéni drámákra. Tetszett, ahogy az idő függvényében bemutatta a fertőzés egy-egy jellegzetes figuráját, államférfiakat, katonákat, orvosokat, kutatókat, családos embereket, és ehhez kellettek a jó színészek (a csúcson ezúttal Jude Law-val), mert hitelesen kellett bemutatni, hogy ők hogyan élik meg a fertőzés terjedését, az egyre felfoghatatlanabb körülményeket, az akadozó ellátási rendszert, és hogy ki hogyan tudja és akarja biztosítani saját túlélését. Részemről ez is hibátlan: a fertőzés minden pillanata fenyegető, pengeélen táncolásra emlékeztet, mintha bármikor megtörténhetne az átbillenés, és teljesen menthetetlenné válna a dolog.

Innentől SPOILER! lehetséges!

Nekem ezért a harmadik volt a filmben a gyengébb pont: az életszerűség. Minden szörnyűség ellenére túl optimistának éreztem a sztorit, de nem a hollywoodi értelemben: ennek a filmnek éppen attól lesz pozitív a kicsengése, hogy a fertőzés során kialakult helyzetet ridegnek, precíznek és racionálisnak ábrázolja, alig némi pánikot beengedve a hangulati elemek közé. Bármennyire hihetetlen is, ez így, itt éppen indokolatlan reményre adhat okot, mert ugyan a túlélés kulcsa ilyenkor az, ha az ember megszűnik embernek lenni, és géppé válik, na de bizton számíthatunk arra, hogy egy fertőzés során mindenki teszi a dolgát, függetlenül családtól, barátoktól? Az viszont külön tetszett, hogy még arra is volt gondja Soderberghnek, hogy mindezt kiellensúlyozta, ahogy bemutatta, az emberi felelőtlenség határtalan, és egyesek képesek 19-re is lapot húzni (ld. befejezés).
8 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2013. feb. 3. - 22:22
A Fertőzés
Steven Soderbergh, Christopher Nolan mellett talán a a 21. század „fiatal” rendezői közül a legtehetségesebb és a legmegbízhatóbb (kb. 2 kivételtől eltekintve). Amihez ez az ember hozzányúl, az szóbeszéd tárgya lesz, vagy így, vagy úgy. Most egy olyan témát fogott meg, ami ingoványos talajnak számít filmes berkeken belül. Jó katasztrófafilmet nehéz csinálni, de legalábbis nehéz elfogadtatni a fogyasztóval. A probléma ugyan is az, hogy egyesek nem tudják hol a határ és átesnek a ló poros oldalára, vagyis iszonyatos túlzásokba hajszolják bele magukat a „mindent a látványért” rendezői betegség miatt.

A Fertőzés szépen kiépített katasztrófafilm, ami konzekvensen, érthetően és ami a legfontosabb, teljesen hihetően levezeti egy fertőzés kialakulását és elterjedését. Sallangmentes, már-már az álldokumentumfilm határait súrolja és ezzel nem érzem úgy, hogy túlzásokba estem volna. Nyilván kevesebb bukkanót tartalmaz egy vulkán kitörést, földrengést vagy a 2012-es világvégét rekonstruáló – adott esetben fikcionáló - mozihoz képest, de léteznek rendezők, akik mindenre képesek... Emellett hatalmas előnye a produkciónak, hogy nincs benne hősködés, „egyedül csak én menthetem meg a világot” stb. Ugyan egyik főhősünk (Matt Damon) immunis a vírusra, de ez még bőven a „hihető” kategória keretein belül van,

Ami a történetet illeti, nagyon nincs mit rajta ragozni. A lényeg, hogy valahogy elszabadul egy vírus, ami megtámad egy Ázsiában, kiküldetésen lévő nőt (Gwyneth Paltrow). Ő szépen be hurcolja Amerikába, ahol konstatálják a problémát. Közben persze érkeznek a hírek a világ több pontjáról is hasonló megbetegedésekről. Standard történet, ám a lényeg itt is a kivitelezés, a színészek és az alkotók együttműködése, a jó forgatókönyv, valamint a rendezői képzelet kordában tartása.
Említést érdemel annak a ténye, hogy hiába vagy szimpatikus karakter, te is simán meghalhatsz és ez az, ami tetszett! A bizonyos fokú kiszámíthatatlanság jellemzi, folyamatosan fenntartva egy teljesen egészséges feszültséget.

Semmiképp se apokaliptikus történetként fogjuk fel. Sokszor példálóznak más globális járványokkal (H1N1, Spanyolnátha), ez a film is egy ilyen történetet vizualizál és felvázolja a fertőzéssel járó problémákat, a lefolyását és felteszi a gyakran ismételt kérdést: mekkora hasznot húznak ebből a gyógyszergyártó cégek? Ehhez kötődve boncolgat még jó pár kényes témát, illetve erkölcsi és morális problémák megoldására kényszeríti a szereplőket, ami elgondolkoztatja a nézőt: mi tennénk ebben a helyzetben? Helyenként elmosódik jó és rossz között a különbség és lehetőséget ad a nézőnek, hogy maga döntsön és mérlegeljen. Kicsit, mint egy interaktív szerepjáték, mivel , ha az ember azonosulni tud a látottakkal, akkor ide-oda ugrál a szereplők között, hogy éppen melyikkel szimpatizál. Ilyen tapasztalatom még nem igazán volt, szóval egy újabb élménnyel gazdagodtam.

Ez nem az a katasztrófafilm, ami a látvánnyal, a robbanásokkal, a kettészakadó földrészekkel akarja megfogni a nézőt. Ettől függetlenül nagyon élvezetes és cseppet sem hiányzik a megalomán C.G.I. orgia.
Elég sokat dob a produkción a színészgárda. Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Marion Cotillard, Jude Law, Kate Winslet. Igazság szerint mindenki azt hozta, amit tud. Külön kiemelném Fishburne-t, akinek egy nagyon szimpi karaktere van és egész hamar azonosul vele az ember. Ezt a filmet csak így lehet eladni: olyan szereplőkkel, akiknek van némi tehetségük ahhoz, hogy egy túlnyomórészt drámai alapokra írt és épített sztorit eljátszanak. Néhol ugyanis fontosabb a jellem az eseményeknél.

A kiadvány specifikációja elég hétköznapi. Jó hang, szép kép egy kis extra árnyalattal. Bónusz elenyésző. Persze mindig jó, ha az ember többet kap a pénzéért, de nem érzem szükségességét a flancolásnak. Többet ér és fontosabb a belbecs, mint a külcsíny. A levonás persze jár, de nincs emiatt kellemetlen, rossz érzésem.

Összefoglalva: Egy kicsit más katasztrófafilm A Fertőzés, ami ugyan nem formabontó, de mindenképp tartalmaz egyedi megoldásokat és elképzeléseket. Azért lett jó, mert megvolt az alkotók között az a bizonyos összhang. Mindenkinek ajánlom a megtekintést!

TÖRTÉNET: 8
LÁTVÁNY: 6
KÉP, HANG: 6
KIADVÁNY: 4
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
bieta
értékelése:
2012. feb. 19. - 23:00
Mikor letették forgatókönyvet a színészek elé akiket a filmben látunk minden bizonnyal olvasva kitűnőnek tűnt a story más okot nem látok amiért elvállalták a szerepet. A film készítése közben viszont valami hiba csúszhatott be, valaki/k nagyon elrontottak valamit. Olyan érzésem volt a film nézése közben mintha a Discovery "Mi lenne, ha" című katasztrófa sorozatának egyik részét nézném csak ez a rész hosszab és unalmasabb. Pontosítok borzasztóan unalmas film. Egyetlen fordulat sincs a filmben, a szereplőkkel lehetetlen azonosulni amúgy is gyorsan hullanak. Folyton csak a számokat közlik hol mennyi ember halt meg aztán egyszercsak hipp-hopp megvan az ellenszer és megjelenik a stáblista. Mi meg csak nézünk, hogy mi van ennyi? A pozitívuma annyi, hogy legalább hitelesen adja elő, de unalmasan és feszültség a köbön.
8 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
66%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (4)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: