• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Halhatatlanok (DVD)
Halhatatlanok Immortals
- 70%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
A Halhatatlanok szinte felperzseli a vásznat a lélegzetelállító csatákkal, a mitológiai kalandokkal és a páratlan szereplőgárdával. Az árulásról, bosszúról és végzetről szóló grandiózus történetben a hatalomőrült Hüperión király (Mickey Rourke) földig rombolja az egész ókori Hellászt a legendás epiruszi íj után kutatva. A halálos fegyverrel letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Azonban az istenek kiválasztottja, egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) megesküszik, hogy véget vet Hüperión kegyetlen pusztításának. A gyönyörű jósnő, Phaidra (Freida Pinto) természetfeletti segítségével Thészeusz felkészül a feladatra, és elindul, hogy harcosaival megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.
Stúdió:
Játékidő:
106 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. már. 6. - 21:52
Tarsem Singh és Eiko Ishioka harmadik közös munkája is egy ritkaságszámba menő vizuális élmény (A sejt és a Zuhanás után), ötletessége, szokatlansága tagadhatatlan... még ha ezt a ritkaságot sokan nem sajnálják majd ("groteszk, művészieskedő giccs", hallottam valakitől). A rendező mellett azért emelem ki mindig a jelmeztervezőt, mert a filmjeik hangulatát jelentős részben az Oscar-díjas hölgy szövetbe álmodott műalkotásai határozzák meg (... és aki sajnos a negyedik közös film, a "Mirror, mirror" után már soha többé nem ajándékozhat meg minket új élményekkel...). A díszletek, a jelmezek, a varázslatos átkötések, mind-mind fenntartották az érdeklődésem, és a figurák esetében sem zavart némi változatosság, például ahogy az unásig ismert tógás-szakállas Zeuszt és olümposzi társait átformálták. Az mindenesetre biztos, hogy szokni kell a film stílusát, annak színpadiasságát, a szereplők széles gesztusait; olyan, mintha ők is csak a kompozíció részei lennének. Nekem könnyen ment, gyakorlatilag ezért néztem meg. Pozitívumokhoz sorolom még a kevés számú harci jelenetet, még úgy is, hogy azért a belassításos-vérfröcsögős hentesmunkától már rég nem nyelem félre a kólát.

Azért írtam ennyit a képi világról, mert az izgalom a filmben sajnos ezekre a dolgokra korlátozódott. A történet véráldozat lett a vizualitás oltárán; az egész egy gyengén összetákolt, mitológiai utalásokkal terhelt, nullkalóriás szegénylegénymese, időnként agyforraló ostobaságokkal (pl.: gát-fal?!), üres kegyetlenkedésekkel és logikátlanságokkal. Amíg A sejtben kicsit, a Zuhanásban meg nagyon hangsúlyos volt számomra a szereplők érzelmi motivációja, itt szinte éreztem a frissen méretre szabott kartonpapír szagát, és nem mondom, hogy nem azért, mert nemrég láttam az ugyanezen a kaptafán készült új Conant. Majdnem ugyanazok a fordulatok, ugyanazok a történetpanelek: egy nagyongonosz hadvezér egy mágikus ereklye nyomában, a megszerzés kulcsa egy szűz papnő, stb., stb.. A legnagyobb különbség, hogy még annál is kevesebb dimenziót tudtak a szereplőkbe pakolni, mint amennyi "A" barbár körül lebzselőkben volt.

Röviden: A pontszám átlag: Tarsem-filmként, mozgó műalkotásként a Halhatatlanok nekem 9/10, bármi másként 4/10.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: