• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Volt egyszer egy vadnyugat (szinkronizált változat) (DVD)
Volt egyszer egy vadnyugat (szinkronizált változat) Cera una volta il West
- 9%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Egy titokzatos idegen érkezik egy vadnyugati porfészekbe. Szótlan, nyugodt figura, akit azonban mégis mindenki jobbnak lát elkerülni. Szúrós tekintete és az elmaradhatatlan szájharmonikából áradó különös dallam félelmet kelt az emberekben.

Az idegen azért jött, hogy rendezzen egy régi adósságot a rettegett gyilkossal, Frankkel...

Frank egy vasút-társaság gátlástalan vezetőjének megbízásából jár városról városra, hogy egyengesse az épülő vasúthálózat útját: öljön meg mindenkit, aki akadályozza Morton, a vasúttársaság tulajdonosa terveit! Kezdetben mindenki arra gyanakszik, hogy egy jól ismert törvényenkívüli bandita, Manuel Gutierrez, vagy ahogyan jobban ismerik, a csejen felelős a brutális gyilkosságokért, és a harmonikajátékos is eleinte rajta akar bosszút állni bátyja halála miatt, de hamar kiderül, hogy a valódi tettes nem más, mint a jéghideg tekintetű Frank...

A harmonikáshoz hamarosan egy gyönyörű, de annál halálosabb nő is csatlakozik: Jill, akinek egész családját Frank irtotta ki...

Sergio Leone western-műremeke egyike a rendező legismertebb és legjobb filmjeinek. Sokan - nem ok nélkül - a western-műfaj kikristályosodott eszenciájának tartják ezt a közel három órás eposzt. Ha csak egyetlen western-filmet láthatnál egész életedben, ez a film az, amit meg kell nézned!

Az 1982-ben készült klasszikus szinkron, amely a DVD-n helyet kapott, a film egy vágott verziójához készült. A DVD-n azonban hosszabb változatban élvezhető az örök érvényű klasszikus, így a plusz jelenetekben a magyar hangsáv automatikusan átvált magyarul feliratozott angol hangsávra!

Stúdió:
Játékidő:
158 perc
Gyártási év:
1968
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Kiss Béla
értékelése:
2012. jún. 26. - 17:30
Volt egyszer egy műfaj: a spagettiwestern
Talán ez volt az első western film, amit életemben láttam. Mondanom sem kell, szerelem volt első látásra. Ezután minden westernt ehhez hasonlítottam, persze a legtöbb alulról sem érte el a szintjét. Aztán megismerkedtem Leone többi alkotásával, majd más olasz westernekkel is. És rájöttem, hogy Leone alkotásait nem lehet egy kategóriába sorolni semmilyen más olasz vagy amerikai rendező műveivel. A volt egyszer egy vadnyugat az utolsó igazi mesterműve, és egyben a műfaj utolsó nagy klasszikusa, illetve annak összegzése, lezárása. (Persze utána is készültek remek westernek, mint pl. Butch Cassidy..., Peckinpah, Eastwood vagy Kevin Costner filmjei. De azokat én már nem tartom klasszikus értelemben vett westernfilmeknek, számomra ezek a többnyire hetvenes években készült filmek a western halálát jelentik.) Aminek szánta is Leone. A film minden egyes jelenete olyan mint egy festmény, gyönyörűen fényképezett. A zene, Morricone legnagyobb alkotása szerintem. Annyira hatásos és élettel teli, hogy akár szöveg nélkül is élvezhető lenne a film. Egyébként a szöveg, a párbeszédek, illetve a karakterek életszerűbbek mint a rendező korábbi műveiben. Viszont ugyanaz a szikár, lecsupaszított, nyers, vagány stílus jellemzi mint a Dollár trilógiát. Nem egy pörgős film, de egy perc üres járat sincs benne, gyorsan elszáll az a bő két és fél órácska. :)
A kiadványról:
ugyanolyan egyszerűség jellemzi mint a Csupasz pisztolyt. Sima műanyag tokban fehér lemez, rajta a film eredeti címével. A menü: a film plakátja mellette egymás alatt a szokásos menüpontok angolul. Lejátszás, jelenetválasztás, hang és felirat választási lehetőség. A kép szerintem nagyon szép lett, én nem láttam a különbséget a régebbi feliratos változat és e között. A magyar szinkron hálaistennek az eredeti, klasszikus. Kibővített részek alatt pedig magyar felirat. Én nagyon örülök ennek a kiadványnak. Ezzel harmadszorra vásároltam meg a filmet dvd-n. De nem bántam meg. Nem hittem volna, hogy valaha megjelenik az eredeti szinkronnal. Szerintem nem hiányozhat egy gyűjteményből sem ez a hiánypótló kiadvány!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
neoandpipacs6
értékelése:
2012. júl. 15. - 23:24
Ez nem kritika
Kellemesen meglepődtem amikor megnéztem ezt az új szerzeményt. Csak egyet sajnálok, hogy nem BD-en jelent meg.
A kép gyönyörű, bár igaz csak DVD felbontásról beszélek és a hang is jó. Összehasonlítva A jó, a rossz és a csúf mono hangjával nem tudom, nekem az a mono sem tűnt rossznak, sőt az igazat megvallva inkább sztereónak tűnt (igaz az BD lemezen van).
Jó pont, hogy a szinkron az eredeti ezen a lemezen, csak a bővített részeknél szólal meg angolul magyar felirattal, éppen úgy, mint A jó, a rossz és a csúf esetében. Tetszik. Bár szívesen feltámasztanám a régi színészeket, hogy mondják fel a hiányzó részeken is a szöveget, sajnos ilyen hatalom nem áll a rendelkezésemre. Csak egy helyen találtam hibát a hangnál, amikor megérkezik a vonattal a feleség (és kénytelen várakozni az állomáson, mert nem jött érte senki sem) na itt beszűrődik egy pici angol szöveg. Nem tudtam eldönteni, hogy ez most egy pici bővítés volt, vagy pedig hiba még a régi időből. Inkább hibának véltem, mert felirat nem volt hozzá, bár meg kell mondjam inkább háttérzajról van szó.
Gyűjtőknek és filmkedvelőknek is kötelező vétel! A pillangó, A tengeralattjáró, A keresztapa, A Kill Bill 1-2 mellett ott a helye ennek a filmnek is, mert ezek a filmek egyenként is tartalmazzák a filmművészet csínyjának-bínyjának 95 %-át. Hihetetlen, ha belegondolok, hogy ilyen filmet voltak képesek forgatni a régi mesterek úgy, hogy nem volt módjuk visszanézni a jelenetet.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

19 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (18)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: