• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A bűn hálójában (DVD)
A bűn hálójában Haywire
- 70%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Az Oscar®-díjas Steven Soderbergh filmje lendületes akcióthriller, amelyben a vegyes harcművészetek szupersztárja, Gina Cararano Mallory Kane-t, a magasan képzett ügynököt alakítja, aki egy az amerikai kormány megbízásait teljesítő biztonsági vállalatnak dolgozik. Egy túszként fogva tartott kínai újságíró kiszabadítása után azonban Malloryt gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni. Miután a lány rádöbben, hogy valaki elárulta, minden ravaszságát és elképesztő harcművészeti tudását beveti, hogy tisztázza magát, és kiderítse az igazságot. A bűn hálójában, amelyben a legnyaktörőbb akciókat is maga Carano hajtja végre, és amelyben olyan elsőrangú színészekkel találkozhatunk, mint Michael Fassbender, Ewan McGregor, Bill Paxton, Channing Tatum, Antonio Banderas és Michael Douglas, lenyűgöző filmélmény.
Stúdió:
Játékidő:
89 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. ápr. 14. - 16:13
Az Unalom Csapdájábal
Nem összehozta? Pár kritikával ezelőtt (nem tudom már melyikben) méltattam pont Soderbergh-et Nolan mellett, hogy sosem vagy csak nagyon ritkán hibázik. Erre tessék! Csinált egy akkor állatságot, hogy az már nekem fáj.
Steven Soderbergh fétise a sok és drága Hollywood-i színész egy filmben történő szerepeltetése. Az Ocean s-filmek értelem szerűen a csúcsát képezik mindennek, de a Fertőzés és talán még a Magic Mike is rendesen el lett eresztve ilyen téren. Ám A Bűn Hálójában ékes példa arra, hogy kitörölheted a segged a puttonyra való sztárjaiddal, ha nincs egy épkézláb történeted, amit csak úgy mellesleg beszúrhatnál a háttérbe. Tényleg. Csak úgy. Mutatóba.

A szinopszisnál jobban (kivételesen :-)) én sem tudnám leírni, hogy miről szól a film, így ezt a részét most átugranám és kifejtem, hogy miért is ennyire harmatgyenge ez a puccparádé.
A történettel megint nem lenne probléma, ha... Mindig az a „ha”. Jól volt ez kitalálva csak a gyártásra elfogyott a szufla, meg a kreativitás és csak vergődés maradt meg, amit mi, a jóhiszemű nézők kíméletlenül megkapunk a pofánkba. Eleve már ott kezdődnek a gondok, hogy az egyéni elképzeléseiről és megvalósításairól híres rendező ebben a filmben nem nagyon parádézott. Már az alap ötlet, hogy egy kém, aki bajba kerül és menekülnie kell eléggé elcsépelt, az elmúlt pár évben sorra jönnek ki az ilyen és ehhez hasonló alkotások, Soderbergh filmjeire pedig eddig úgy tekintettem, hogy amelyik kategóriában mozit készít, ott lesz egy kis vérfrissítés. Félreértés ne essék nem reformálásra vagy korszakalkotó ötletekre gondolok, hanem egy kis pluszra, amit csak ő tud hozzátenni a műfajhoz. Meg is mondom, hogy mikből kapunk ízelítőt. A kémtörténet ezen formája egy az egyben Jason Bourne. A látványos akciójelenetekről nekem a B13 – A Bűnös Negyed jutott eszembe (amit Gina Carano művelt az viszont vitán felüli, de erről majd kicsit később). A sztárparádé nyilván az Ocean s trilógiát idézi. Ha ilyen jó filmek mash up-ja ez, akkor miért is lett ennyire rossz? Mert ugyanakkor ezeknek a filmeknek a hangulatát nem sikerült magával hozni, így elég üresek a jelenek és maga a film.

Régóta keresem arra a kérdésre a választ, hogy mi alapján fog egy mozi tetszeni vagy sem. Nem vagyok ezzel egyedül, csak mostanában oly divatossá vált az „Elcseszett ízlésem van, tudom.” mondat túlzott használata. A véleményem az, hogy ennyi erővel mindenkinek „elcseszett” ízlése van, csak néha bizonyos esetekben többen is összejönnek, így átverve a mit sem sejtő filmkeresőt. Azért írtam le ezeket és arra szeretnék csak rávilágítani, hogy másokat megfoghat ennek a filmnek a hangulata és amire az egyikük azt mondja „zseniális” a másik sikítva rohan ki a szobából\moziból.
Emellett persze pánikolva keresem a megoldást, hogy miért is hibádzik a történet és mazohista módon próbálom magamra erőltetni a filmet, mert minden áron azt akarom, hogy tessen ez a sz*r. De nem megy...
A látványos face-to-face harcok mellett azonban nem tudok szó nélkül elmenni, így említést kell tegyek a főszerelő hölgyről, a Mallory Kane-t alakító Gina Carano-ról. „Kicsi a bors, de erős!” -mondhatnánk, hiszen elképesztő, amiket ez a törékeny lány leművel dublőr használata nélkül! Zseniálisan kivitelezi a komoly harcjeleneteket, tökéletes élményt nyújtva ezáltal, illetve az egyetlen egy pozitív dolog képviselője is ő lett.
Ewan McGregor-ral, Tatum-mal és a többi szereplővel egészen meg vagyok elégedve, de nem igazán tudtam élvezni a játékukat, mert lekötött a történet bosszantó gyengesége. Ez a meccs sem rajtuk ment el.

Hatalmas nagy csalódás ezek után A Bűn Hálójában, ami a maga 90 percével nagyon fájdalmas pillanatokat szerzett számomra. Emellett azt is nagyon sajnálom, hogy Soderbergh nem tudott maradandót alkotni (sőt!) és a remek színészek sem javították az összképen. Így tehát ez a film üres és ezáltal nagyon rossz. Nekem nem jött be. Talán más nagyobb szerencsével jár.

10\3
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Ger_man
értékelése:
2012. jún. 18. - 21:06
Haywire:
Nagyon meglepődtem, és megörültem, mikor megláttam pár hónapja, hogy Steven Soderbergh valami felé kőkemény kis akció-ügynök-hősnő filmet forgatott, aztán jött a 7-8csillag körüli imdb pont, hát mit mondjak akkor már tülkön ültem!
Aztán mire hozzánk is eljutott már nem álltak olyan fényesen a csillagok, gondoltam biztos nem lett az igazi, de azért még megnézem, mert hát mégis csak Soderbergh.
Aztán elkezdődött a film és azt vettem figyelembe, hogy ahogy jöttek a különböző jelentek, országok egyre jobban fellélegeztem, hogy hűha miért áll ez a film most 7 csillag alatt, ez már majdnem egy új Bourne kaland! Jó azért hangsúly a majdnem-on van, de valóban a film abszolút remek akciófilm, kémfilm, egy kis árulással, akcióval, remek főhősnővel, akinek minden tette mozdulata hiteles, utoljára így Mennyasszonyra néztem fel.
Mindenképp érdemes megnézni, tényleg nem szabad hinni mit mondanak mások, ez a film remek ahogy van!
80%
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Adam Van Helsing
értékelése:
2012. júl. 5. - 7:26
Soderbergh összehozott egy kisebb csodát - Haywire kritika
Steven Soderbergh-et múltkor méltattam a kiváló Contagion kapcsán, úgyhogy ez most ezért (is) elmarad, inkább vágjunk bele a közepébe. Ez a nagy fenegyerek rendező a Haywire kapcsán szinte már forradalmit alkotott: egy olyan akció, ismétlem, AKCIÓfilmet, amiben az ég világon semmi, de semmi nem történik, sőt, még annál is kevesebb, és az is valami felháborítóan semmilyenül.

A tisztán látás miatt elárulom, hogy a Haywire a legrosszabb film a tvájlájt 4.1 óta, amit sikerült moziban átszenvednem, és ez több, mint felháborító, akárhonnan (cast & crew vagy trailer felől) közelítjük is meg a témát. Ez a film valami vérlázítóan unalmas, de hogy ennek mi a pontos oka, azt nem tudom. A lehetőségek között mindenesetre ott van az A: a totálisan hibás felépítés, ami valahogy olyan érzetet ad, hogy ennek a filmnek a felvezetése 70 percet tesz ki az összivssz 90-ből, és teljesen megzavarodik bele az ember; B: a teljesen feleslegesen túlbonyolított háttér-összeesküvés-mifene sztori, amit ráadásul a lehető legérthetetlenebbül mutatnak be; C: az olyan semmilyen papírmasé karakterek, amiket rossz nézni, és láthatóan a színészek se tudnak velük mit kezdeni (apropó, mit keres Mr. Fassbender ebben a szutyokban?); D: a szinte már megfogalmazhatatlanul überpocsék zeneválasztás, ami ezt az amúgy teljesen halott "filmet" még lejjebb taszítja a szakadékba, és amit az Ocean s filmekből ollózott át a rendezőnk - hogy a fenébe nem tűnt fel neki, hogy két külön műfaj, ég és föld, és ide aztán egyáltalán nem passzol ez az aláfestés.

De mindezeken túl, vagy talán éppen mindezek együttes ereje miatt a legnagyobb hiba az, amivel kezdtem ezt az egészet: unalmas. De olyan szinten, hogy nem is tudom, mikor láttam ennyire unalmas valamit. A Haywire egy szinte már egy értékelhetetlen valami - előzetessel és egyebekkel nem tudom, vertek-e már így át valaha. Csak azért kapja meg a 2/10-et, mert emlékeim szerint volt benne másfél-két valamire való pillanat.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
purga
értékelése:
2012. aug. 3. - 12:05
Sztárparádé egy pocsék filmben
Ezt a filmet eléggé vártam, hiszen csábító volt, hogy mennyi színészóriás vállalt szerepet egy akciófilmben.

Aztán ez lett életem egyik legnagyobb filmes csalódása.

Tényleg zseninek kell lenni ahhoz, hogy ilyen alapanyagból, ilyen színészekkel, ennyi helyszínnel egy baromi unalmas és eseménytelen "akció" filmet forgasson valaki. Egész egyszerűen elképesztő, hogy mennyire hiányzik bármiféle atmoszféra. Van, hogy olyan csend van, mintha egy kortárs magyar művészfilmet látnánk. De talán még ez a jobbik eset, mert a zene az pocsék. Mint önmagában is, meg mint aláfestői funkciót betöltő zeneként is rossz.

De kérem itt nincsenek is akciók! Egy-két gyors durr-durr, a többiben meg a főhősnő verekedik valakivel. legtöbbször feleslegesen, hiszen fegyvert is ragadhatna. A színészi játéka meg kimerül a szúrós tekintetben. Maga a sztori meg próbál furfangos lenni, de valahogy mégis túl egyszerűnek tűnik. Meg most komolyan: a profi ügynököt elárulja a saját cége, hajtóvadászat zajlik ellene és bosszút áll? Ez tényleg ennyire eredeti lenne? Nem, nem az.

Egyetlen pozitívum a kisebb szerepekben tündöklő, már említett profi színészek. De ehhez ők is kevesek voltak.

Ehhez az "élményhez" még hozzájárul a pocsék szinkron is. Túlságosan is steril, ráadásul a végén olyat is leszinkronizáltak, amit nem kellett volna. (Ketten más nyelven beszélgetnek, ráadásul csak az egyiküket fordították le, szóval teljes káosz.) Egyetlen örömöm Dörner György hangja volt, bár e téren elfogult vagyok.

A kiadvány meg illik a film színvonalához. Kukába vele.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
32%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (2)
0-20%
 (3)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: