• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Krízispont (DVD)
Krízispont Margin Call
- 54%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Peter (Zachary Quinto) az egyik legbefolyásosabb befektetési banknál dolgozik kockázatelemzőként. Egy reggel a vele egy emeleten dolgozók szinte mindegyike megkapja felmondó levelét, köztük Peter főnöke, Eric is. Eric (Stanley Tucci) azonban – mielőtt elhagyná az épületet – egy pendrive-ot nyom Peter kezébe azzal, hogy nézze meg a rajta lévő információkat, de legyen nagyon óvatos. A hordozón Eric utolsó munkája található, amelyben az elkövetkező napok várható gazdasági eseményeit és egy minden eddiginél nagyobb pénzügyi krízis veszélyét modellezi. Peter a kereskedők vezetőihez fordul (Paul Bettany, Kevin Spacey), akik tudják, hogy amennyiben az elemzés helyes, az egész gazdasági szféra összeomolhat az elkövetkező órákban. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, melynek során hőseink kegyetlen döntések meghozatalára kényszerülnek.
Stúdió:
Játékidő:
107 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. dec. 26. - 19:50
Sablonfilm a bankrendszer Titanicjáról
A Bennfentesek és a Válság a Wall Streeten után ez a harmadik DVD, amit a 2008-as pénzügyi válság körülményeiről megnézek, amire a kíváncsiság helyett már sokkal inkább valamiféle szakmai ártalom ill. az impozáns stáblista vettek rá. Nem hiszem, hogy négy évvel később már túl nagy újdonságot lehetne mondani ebben a témában, és mintha éppen ezért tennék, a filmek ebben a sorrendben egyre jobban távolodtak a valós eseményektől, viszont próbáltak több személyességet, némi drámai felhangot becsempészni.

Ezért vannak itt a filmben a valós figurákról mintázott, kitalált alakok, akik a pénzügyi hierarchia különböző szintjeit testesítik meg, kezdve a csodagyerek-rakétamérnök brókerrel, aki igaz, hogy csak az utolsó simításokat elvégezve, de lerántja a leplet a főnökei által a szőnyeg alá söpört időzített bombáról, aztán jön a főnöke, a főnöke főnöke, a főnöke főnökének a főnöke, egyre vaskosabb fizetési csekkel és egyre hidegebb vérrel, a számegyenes másik végén meg ott van a főgóré, akinek "csak" annyi a dolga, hogy az ujját a Nagy, Piros Gombon tartsa, hogy a tétjeit időben vissza tudja rántani az évekig tartó blöff után. Ami most jött el.

A feszültséget annak kéne adnia, hogy időben és térben milyen szűk a film (egyetlen éjszaka, 90%-ban egyetlen irodaház pár helyisége), ill. annak, hogy a következményeket a nézők jó eséllyel ismerik, így képzeletükben ki tudják pótolni a döntések súlyával a filmet (az itt bemutatott események utóélete ugyanis a film idejében még csak spekuláció). Kis esszenciájaként az elképzelt és az ismert dolgoknak a film azt a pillanatot próbálja megjeleníteni, amikor az évek alatt felgyülemlett pénzügyi szartömegre pár bankár rácsodálkozik, majd lassított felvételen belehajítják egy ventilátor lapátjai közé. Mintha a Titanic ott kezdődne, amikor az árbockosárban elkiáltja magát a matróz, hogy "Jéghegy előttünk!", és addig tartana, amíg az első osztály utasait el nem kezdik a mentőcsónakok felé terelni, csak éppen Rose és Jack nem párásítja be közben az oldsmobile-t.

Nos, nekem ez, így kevés volt; a film legjobb része tulajdonképpen az első öt perc, Eric kirúgása. Onnantól az egész unott filozofálgatás arról, hogy az egész pénzügyi szféra egy ruletten megpörgetett foslufi, áldozatként bemutatva, de azért kiszólva a kisembereknek, önzésük és kapzsiságuk kivesézése mellett kicsit mentegetve a brókereket, hogy azért ők is tettek hasznos dolgokat, akár még hidakat is építettek. Sok mondat van, ami csak átvitt értelemben, sok jelenet van, ami csak szimbólumként értelmezhető (leginkább az utolsó), de mögöttük is csak közhelyek vannak, például az, hogy nincs új a nap alatt, leginkább azért, mert senki sem tanul az előző generáció hibáiból.

A nagy nevek ellenére a színészi játéktól sem kezdett gyorsabban verni a pulzusom. A tucatnyi sztár fele kb. annyit szerepel, hogy akár egy kiadósabb ebédszünetben is beugorhattak, és kb. akkora energiát is kellett a karakterek megformálásába fektetniük. Jeremy Irons, Kevin Spacey és Paul Bettany még csak-csak letesznek valamit az asztalra, de a többiek maximum azért kellettek, hogy jelenlétükkel emeljék az "est" fényét. Demi Moore például igen messze került a Zaklatásban tőle látott törtető üzletasszony szerepétől, magára erőltetett ridegsége inkább valami Business Barbie hőre lágyuló műanyagjának tűnt.

Annyit azért érdemes szem előtt tartani, hogy az író-rendező kezdő, ez az első nagyjátékfilmje. Ahhoz képest nem rossz.

A DVD jó képpel és hanggal rendelkezik, extra nélkül.

Röviden: Hiába a jó színészek és az érdekesnek tűnő téma, ez bizony vontatott és unalmas volt; inkább a másik két már említett válság-filmet tudom ajánlani. A legizgalmasabb kérdés, ami felmerült bennem, hogy miért pont az MTV látott fantáziát a kiadásában, igaz, erre is vannak tippjeim...
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: