• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Különvélemény (DVD)
Különvélemény Minority Report
- 86%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 7.000 Ft

Már csak 4 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

   2054, Washington. Nincs többé gyilkosság: a jövő előre látható, és három csalhatatlan látnok víziói alapján az Igazságügyi Minisztérium elitalakulata, a Bűnmegelőző Osztag még azelőtt lecsap a bűnösökre, hogy elkövették volna tettüket.

   Ez az ország legfejlettebb rendőri szervezete, és senki sem dolgozik érte olyan keményen, mint vezetője, John Anderton parancsnok. Anderton hat évvel ezelőtt, kisfia elvesztése után csatlakozott az osztaghoz, s azóta minden energiáját annak szenteli, hogy embertársait megóvja attól a csapástól, amit neki kellett elszenvednie.
Anderton mélyen hisz a rendszerben, és kételkedésre nincs is semmi oka -- egészen addig, amíg maga is gyanúsítottá nem válik.

   Az egység vezetőjeként Anderton elsőként láthatja az álomkamra sűrű tápoldatában lebegő Pre-Cogok gyilkosságokról szóló látomásait. A helyszín ismeretlen, az áldozat arca is, a gyilkos azonban, semmi kétség, ő maga, John Anderton, aki 36 órán belül megöl egy vadidegen embert.

   Anderton alámerül a tökéletesen automatizált városban, hogy felderítse az ügyet. Sarkában ott lihegnek osztagának kopói, élükön legfőbb riválisával, Danny Witwerrel, és minden lépését nyomon követik a város csúcstechnológiájú figyelő rendszerei.

   36 órája van, hogy tisztázza magát, és választ találjon a kérdésre, amelyet hat éve próbál tudata legmélyére űzni: lehet, hogy a Pre-Cogok mégis tévednek?...

Játékidő:
139 perc
Gyártási év:
2002
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - DTS-ES
- angol - 5.1 EX (DD)
- orosz - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, észt, héber, holland, horvát, lengyel, lett, litván, orosz, portugál, román, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Harbinger
értékelése:
2007. okt. 15. - 12:16
Már rég megszerettem volna nézni a mostanság csúnyán lehordott Spielberg bácsi sci-fi filmjét, de ennek csak tegnap volt lehetoségem elegett tenni.
Vonakodva néztem meg, mert a foszereplo a számomra nem túl szimpatikus színész Tom Cruise, de Spielberg a rendezo és J. Williams a zene, és persze ILM effektek.

A lényeg. A film lenyugözött, elsosorban a pergos és szerintem elégé fordulatos sztorival. Egy percig nem volt unalmas. Érdekes jövokép és ugyan akkor rémiszto is. A Precog-ok tudják ki lesz a gyilkos és mit fog tenni. A Precrime ezt megakadályozza és a "bunöst" azon nyomban egy tartályba teszik. Nem tehet semmit, nem foglalkoznak vele. A Precrime szerint o bunös, egy olyan gyilkosságban, amit el sem követett. És talán el sem követne. De a rendszerben nincs és nem is lehet hiba, mondja Anderton, vagy mégis?
Amint o lesz a "célpont" rögvest fordul a kocka. Hirtelen o sem olyan biztos a rendszer tökéletességében, és megtapasztalja milyen is amikor valaki azért akarnak elítélni amit el sem követett. Több spoilert nem akarok, de ahogy csobehúzzák az állítólagos eloremegfontolt gyilkossággal, és maga a befejezés zseniális lett. Ilyen fordulatokra nem számítottam.

Sokat szidják a film képi világát. Ez szándékos, de szinte minden esemény vagy helyszínen más a szín világ. A Precrime központban minden fehér és fekete, mindez olyan steril képi világgal. Túl tökéletesnek látszik. Mindemellett bárki bármit mond Spielberg még mindig tud rendezni, bár nem ismerem az eredeti regényt, de ez a film nagyon jó lett. Sci-fi, akció, dráma, krimi egyben.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 30. - 12:23
A nagy testvér mindent lát
A paranoid szerző Philip K. Dick tollából származó történetet legalább tízszer néztem végig és egyszer sem untam, mert újra és újra találtam valami újat benne amit felfedezhettem. Izgalmas kamerabeállítások, elgondolkodtató párbeszédek "Még mindig van választásod", John Williams nyugtalanító zenéje amit ha csak hallasz már menekülhetnéked támad.
Furcsa, de a nazálisabb minőségű pro logicban kiadott szinkronhangokkal még élvezetesebb is nézni, ám akkor viszont le kell mondanunk az angol dts hangsáv részletességéről.
Ami viszont nagyon bosszantó az a techno korszakot idéző kékes-szürkére hipózott és ráadásul még beszemcsézett színvilág ami megakadályozza hogy az egyébként mesterien megtervezett díszletek jól kivehetően, kontrasztosan jelenjenek meg. Persze ez Spielberg művészi mesterkedésének köszönhető, hogy a nézőt még nagyobb nyugtalanságba hajszolja.
Sikerült is neki.
A film üzenete egyébként percről-percre aktuálisabb, ahogy a modern, mindent felderítő technológiai eszközök globális behálózó kütyüjei elől az egyén számára egyre inkább megszűnik a magánéletbe való menekülés lehetősége.

A második korongon bőséges extra tartalmat találunk, de magyar felirat hiányában nem sok haszna.

Azok lesznek maximálisan megelégedve a kiadvánnyal, aki paranoiás és csak fekete-fehér tévéjük van.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
markm9274
értékelése:
2012. jún. 9. - 20:22
Különvélemény
Steven Spielberg sci-fi fellángolásának ékes eredménye, amely fordulatos, pulzáló és nagyon stílusos. Az egyedi forgatókönyv, vízió és látványvilág egyaránt a film javára válik. Az akciók adagolása nagyon jól kimért, Spielberg rendezői stílusa ugyan itt nem annyira érződik, mint korábbi mesterműveinél, de tagadhatatlanul élvezhető a film. Tom Cruise is kirobbanó formában van, a hozzá csatlakozó Max von Sydow, Colin Farrell és Samantha Morton is úgy-szint kimagasló munkát végeztek. A kiadás nagyszerű: A kép remek, sajnálatosan a magyar hang csak 2.1-es, de az angol hangzás hibátlan. Az extra tartalom pedig példás. A műfaj rajongóinak kötelező.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Freddy
értékelése:
2007. jan. 3. - 23:41
A film szerintem nagyon klassz lett.Spielberg mester ismét letett valamit az asztalra,lehet kicsit elfogult vagyok vele kapcsolatban,de azok közé a rendezok közé tartozik akik igazán meg tudják adni egy film hangulatát és ez most is sikerült.A színészek hitelesen alakítanak,a történet pedig jól lett megírva,egy jó krimi sci-fibe merítve.Igazuk van azoknak akik a film végét negatívan értékelik,szerintem is túlságosan "hollywood-i" a befejezés,de amit az addigi másfél óra nyújt az kárpótol érte.Én csak ajánlani tudom!Mindezek ellenére itt is érvényes persze a mondás:kinek a pap....
A lemez képével nem volt különösebb bajom,a film témájához illoen elég sötét.A hang remekül szól.


1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Winters
értékelése:
2007. jan. 19. - 13:37
Nos, elso megnézés után annyit mondhatok, hogy érdekes a téma, de maga a film nekem valahogy nem annyira tetszett. Van benne pár ütos jelenet, de az akciójeleneteket lehetett volna még finomítani - még akkor is, ha nem ezen van a hangsúly. Tom Cruise alakítása viszont meglepoen jó, és érdekes volt látni AZ ELIT ALAKULAT Buck Comptonját is.

Lehet, hogy még egyszer meg kéne néznem.

A szürkéskék színvilág egy ido után az agyamra ment. A RYANben a barnított-szürkített színek viszont nem zavartak... A hang kiválóan kevert. A feliratokkal nem volt gondom.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
72%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: