• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Holdfény királyság (DVD)
Holdfény királyság Moonrise Kingdom
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Feltárul most a Holdfény Királyság, hogy csodálatos történetet meséljen Neked az első szerelemről. Mikor a szíved először veri azt a szédületesen új ritmust, mikor a gyomrodban először teszik meg bizserget röppályájukat a lepkék, mikor a szavak elakadnak, a gondolatok meglódulnak, és a vágyak feltolulnak. Egy New England-i szigeten Sam, a társai által kirekesztett tinédzser fiú meglép a cserkésztáborból, hogy együtt lehessen Suzyval, a rideg otthonából elszökött, meg nem értett lánnyal. Kalandvágytól hajtva a páros beveti magát a vadonba, s miközben a sziget seriffje (Bruce Willis), a cserkészek kétségbeesett vezetője (Edward Norton) és két bosszús szül (Bill Murray és Frances McDormand) szegődik a nyomukba – nem beszélve a gyámhatóság kérlelhetetlen ügynökérl (Tilda Swinton) –, Sam és Suzy életük, lelkük és szívük legnagyobb kalandját éli meg Wes Anderson (Tenenbaum, a háziátok, A csodálatos róka úr) egyéni látványvilágú és humorú, szeretni valóan naiv, mégis bámulatosan bölcs szerelmes filmjében.
Stúdió:
Játékidő:
94 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Interjú - Bill Murray-vel - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - Edward Nortonnal - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - Jason Schwartzmannal - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - Wes Andersonnal - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Könyvek a filmben - MAGYAR FELIRATTAL
 
Bónusz kisfilm - Vetítés a cserkésztáborban - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A forgatáson Bill Muray-vel - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2013. már. 19. - 1:10
Menekülés a szerelembe
Ezzel az xpresses szavazás eső 15 helyén szereplő összes filmet láttam, a húszhoz meg már csak kettő hiányzik. Elsősorban a „széles látókör” igénye volt az, ami rávett erre a kalandra, no meg a fórumtársak ítélete, ami a nyolcadik helyre röpítette ezt a mozit…

Ez qrvára nem az én stílusom, de tetszett. Hogy egész pontos legyek, többnyire tetszett, s az unalmas részek sem voltak fájdalmasak. Köszönhető ez elsősorban a végtelenül aranyos történetnek, a gyerekkorba visszaröpítő érzéseknek, amiket a film generál – no meg annak a néhány nagyszerű színésznek, akik szerepeltek a moziban. Ez így összességében elég a boldogsághoz, a gyerekszerelem édes báját némi erőszakkal ötvözni meg néha egészen különleges és borzongató élmény volt. A szinopszis ugyanis nem teljesen fedi le a valóságot, alaposan megszépíti és ártalmatlanítja a mozit – ez jóval több, mint egy édes tini love story…

Több, mert a két gyerek jellemét bemutató flashbackek, illetve az erdei jelenet alaposan árnyalják az ártatlanság képét, több, mert a felnőttek világa a kissé torznak beállított karakterekkel szintén belerondít a képbe – ugyanakkor mindkét tényező mélyebb gondolatokat is hordoz magában. Egyébként is, a mozi stílusa nem igazán engedi meg a nagy szerelmi beleélést, néha kissé Guy Richie módra kezelt vágás, az abszurd öltözetű, viselkedésű, mozgású szereplők és a helyenként idegesítően béna szerelmespár mind-mind kizökkent a szerelmesfilm hangulatából. Ez nem Házibuli, nem is egy My girl, s nem is a Kék lagúna… ráadásul a kezdő képsorok lassúságukkal és beállításaikkal erősen művészieskedőnek tűnnek, s meglehetősen unalmasak is. Valahol mégiscsak szerethető lett az egész, a sziget képi világa, a két gyerek kitartása, egymás iránti rajongása, a felnőttek bénázása úgy összességében aranyos lett.

Apropó, felnőttek. Hangosan felröhögtem, mikor megláttam Edward Nortont cserkész vezetőként, különösen az ő figurája volt túlironizálva. De a többiek, Willis, Murray, Tilda Swinton, mind erősen eltúlzott, kifigurázott jellemet kaptak – mintha az egész felnőttvilág gyerekszemmel lenne nézve. Felnőtt nézőként viszont nem minden esetben működik a dolog, az irónia néha paródiába fordul – ami viszont a valós érzésekről tereli el a figyelmet. Így a kaland és izgalom, ami a szerelmi szálat egészíti ki, sokszor hiteltelen, ráadásul a legnagyobb ziccert, az igazi megrázó drámába fordulás lehetőségét a mozi kihagyja: ott, akkor, fönn, megléphették volna – s akkor talán egy megrázóan örökérvényű alkotás lehetett volna. Így viszont végül hollywoodi giccsé válik, ahol a királyfi rendőrruhában látogatja meg a királylányt, míg el nem tudja majd egyszer venni feleségül…

Már ha akkor még mindig szereti.

A kölcsönzői DVD-vel nekem nem volt bajom, kép, hang rendben. Kivételesen van magyar feliratos interjúhalmaz is – de megmondom őszintén, nem éreztem késztetést, hogy megnézzem. A mozival még elvoltam, de az extrákkal együtt lehet, hogy sok(k) lett volna. Mindenkinek feltétel nélkül ugyan nem merem ajánlani, de az arra fogékonyaknak:

Kosárba!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
96%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: