• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > A nagy felmelegedés - Klímaváltozás és a civilizációk felemelkedése és hanyatlása (Könyvek)
Brian Fagan
A nagy felmelegedés - Klímaváltozás és a civilizációk felemelkedése és hanyatlása nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Író:
"Amikor hozzáfogtam ennek a könyvnek a megírásához, arra számítottam, hogy az ezer évvel ezelőtti időszak kutatása során majd magasabb hőmérsékleteket, elképesztő új mezőgazdasági technológiákat, a hirtelen napfényben fürdőző vidékeket, prosperitást és intenzívebbé váló hajózást találok. Az első fejezetekben valóban egy terményekben dúskáló, pezsgő Európa képe bontakozott ki, majd elkísértem a norvégokat az északi Atlanti-óceánon át vezető expedícióikon, amikor egy ideig a messze északon élő inuitokkal kereskedtek. Ez idáig rendben is lenne. De amikor az eurázsiai sztyeppékre, a nyugat-afrikai Szahel-övezetbe vagy az amerikai kontinensre utaztam, ott a történelem menetét is megfordítani képes, hosszú, pusztító szárazságot találtam.

A hangsúly itt a »hosszún« van. Az ezer évvel ezelőtti szárazságok nem több évig, hanem több generáción keresztül tartottak."

Brian Fagan, a University of California, Santa Barbara antropológiaprofesszora a klíma és a társadalom kölcsönhatásával foglalkozik. Ebben a könyvben az i. sz. 1000 körüli, ma már széles körben elismert és dokumentált nagy felmelegedést vizsgálja. Manapság az emberi tevékenység és az üvegházhatású gázok miatti melegedés közben sok megfontolnivalót találhatunk az ezer évvel ezelőtti tapasztalatokban. Még arra is van időnk, hogy okuljunk belőlük.

Szakmailag ellenőrizte Goldmann Róbert.
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Oldalszám:
440 oldal
Gyártási év:
2012

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: