• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A hobbit - Váratlan utazás (duplalemezes extra változat) (DVD)
A hobbit - Váratlan utazás (duplalemezes extra változat) The Hobbit: An Unexpected Journey (xpth3)
- 75%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.990 Ft

Már csak 1 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó (Martin Freeman) akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf (Ian McKellen) tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel köztük azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét - Gollammal. Itt, a földalatti tó partján, egyedül Gollammal, a szerény Bilbó nem csak arra jön rá, hogy bátorsága és furfangja még őt magát is meglepi, egyszersmind megszállottjává válik Gollam "drágaszágának", a titokzatos gyűrűnek, amely kiszámíthatatlan és hasznos tulajdonságokkal bír. Egy kicsiny aranygyűrű, amely egész Középfölde sorsára hatással lesz, és amelyről Bilbó ekkor még semmit sem tud.
Stúdió:
Játékidő:
169 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Kisfilm - Új-Zéland: A világ közepe - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - 10 videoblog a film forgatásáról - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Edwest12
értékelése:
2013. már. 15. - 11:00
Lehetne ezt jobban is
Megnézve a filmet nagyon vegyesek az érzéseim, és sajnos elsősorban negatív irányba hajlik, amit gondolok róla. Előrebocsájtom, hogy bár olvastam a könyvet, nem amiatt van bennem rossz érzés, hogy néhol eltér az eredetitől (bár inkább csak hozzátesz egy keveset itt-ott). Kifejezetten tetszett, hogy belevették a filmbe az Elrond házában lezajlott tanácskozást – bár én azért több résztvevőt feltételeztem, mikor A Gyűrűk Urában megemlítik a tanácsot, ahol Szarumán mindig Gandalf ellen beszélt.
Az a nagy probléma, amit sajnos nem egy kultikus történet folytatása és/vagy megfilmesítése esetén elkövettek: hollywoodi olcsó, bugyuta poénokkal tarkították. Épp csak a fingást hagyták ki. Mert gondoljuk csak végig: elindul tizenhárom törpe, hogy visszaszerezzék apáik királyságát és elűzzék/megöljék Smaugot, a sárkányt. Nincsenek túl sokan, hát nem lenne logikus, hogy válogatott, rátermett fickókból álljon ez a kis különítmény? A süket öreg és a fiatal hülye a csúzlival szerintem csak hátráltatná őket. És különben is: csúzli?! Tolkien meseszerűen írta a meg a történetet, de a mesét azért ne keverjük a hülyeséggel! Nem vagyok humorellenes, sőt. Csak nem mindegy milyen az a humor.
Aztán ott van a Barna Radagast. Azt lehet tudni róla, hogy hűtlen lett a küldetéséhez, hogy beleszeretett Középfölde élővilágába, és az erdőben tengette életét az állatok közt. Biztos, hogy habókos, elvarázsolt figura kell, hogy legyen, de nem egy dülledt szemű őrült, akinek a fél fejét madársz@r takarja és nyulak húzzák a szánját. Még jó, hogy Peter Jackson nem kérte kölcsön George Lucastól, bocsánat a Disney-től Jar-jar Binks figuráját…
A törpék pedig durva, torz kis fickók hosszú szakállal. A tinilányok és magányos harmincas szinglinők nem erre a filmre fognak beülni. Előbbiek valami Highscool Musical szerű dologra vagy a Jónás Brádersz koncertfilmjére, utóbbiak talán Gerard Butleres romantikus komédiára. Akkor meg minek kapunk egy fiatal, sármos, frissen nyírott szakállú Tölgyfapajzsi Thorint, akiből ránézésre kölniillat száll? Ne becsüljék már le a nézőket annyira, hogy azt feltételezik, egy kevésbé adoniszi főhőssel már nem is tudnánk szimpatizálni!
Amin magam is meglepődtem, hogy nem tűnik vontatottnak a történet. El nem tudtam képzelni, hogy fognak a könyvből három filmet is kihozni. Most úgy látom, akár sikerülhet is. Méghozzá úgy, hogy ne tűnjön a történet rétestésztának. Ez majd a jövőben kiderül.
ha nem szeretném így Tolkien világát, talán vastagabban fogna a ceruzám, így szerintem a film
10/6,5

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
81%

13 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (9)
61-80%
 (0)
41-60%
 (3)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: