• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Az öt legenda (DVD)
Az öt legenda Rise Of The Guardians
- 70%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

5-10 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:
A DreamWorks legújabb animációs kalandfilmje szellemes és varázslatos történetet mesél a legendás őrzőkről – Dér Jankóról, a Húsvéti Nyusziról, a Mikulásról, a Fogtündérről és a Homokemberről –, akik most először egyesítik erejüket. Mikor a gonosz Szurok azzal fenyeget, hogy sötét uralma alá hajtja a világot, és mindenkiben elülteti a félelem magvait, szeretett hőseink feladata lesz, hogy megvédjék a gyermekek álmait és vágyait. Telis-tele lélegzetelállító akciókkal és üdítő humorral, ez az ámulatba ejtő családi film a kritikusok szerint „született klasszikus. Ezt látva hinni fogsz a mesékben.”
Stúdió:
Játékidő:
93 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Hat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Álmodozók és hívők
 
Kisfilm - A DreamWorks világa
 
Audiókommentár - Az alkotók kommentárja
 
Egyéb - És még sok más!
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2013. szep. 16. - 16:28
The Avengers - Holiday Special
A tavalyi év végi bejglis punnyadás egyik legkellemesebb meglepetése volt ez az animációs film, amit szinte csak egy véletlen miatt néztem meg, pedig kár lett volna kihagyni.

Az Öt legenda stábja -ha már egyszer ismert alakokkal dolgozik, akkor- érezhetően a karakterekre, azok bemutatására akarta helyezni a hangsúlyt, de ehhez kellett összekötésnek valami izgalom és akció, ezért tér vissza Szurok alakjában a Végtelen történet Semmije, félelemmel és csalódottsággal "fertőzve meg" a gyerekek álmait, reményeit, képzeletét. Ezt persze nem nézhetik tétlenül a szülői intelmek és ünnepi hagyományok közül előlépő szereplők, a Mikulás, a Húsvéti Nyúl, a Fogtündér meg az álomhozó Homokember, és az önmagában, céljában és múltjában még jócskán bizonytalan Dér Jankóval kiegészülve felveszik a harcot a gyerekeket unott zombivá változtató rémálomhordák ellen.

A szereplők újragondolása abszolút ötös. Nem csak a róluk szóló mesékhez kötik őket, hanem úgy vettem észre, hogy egy-egy földrészhez is, és azok jellegzetességei segítségével alkottak a feladatukhoz mérten céltudatos és felelős, de ugyanakkor legbelül gyermeki, játékos, vagány és érzékeny figurákat. Így lesz a Télapó két hatalmas szablyával felfegyverzett, tetovált kozák harcos, aki a szabadidejében jégből farag játékvasutat láncfűrésszel, a Húsvéti Nyúl az ausztál vadonok harci rutinját sugárzó Rambo-felderítő, aki hímes tojásként dédelgeti a hímes tojásait, Dér Jankó a jeges csínytevések skandináv mestere, és így tovább. A személyiségük és az otthonuk, a csapattagok közti viszonyok, apró cinkelések, versengések bemutatásának szentelte a stáb a játékidő jelentős részét (főleg az északi sarknál voltak elemükben,a csengettyűs manók mindig megmosolyogtattak), nekem is ezek tetszettek a legjobban. Hogy ezek mellett kellett Jankó jellemfejlődése, Szurok mesterkedése és a gyerekszereplők asszisztálása, az inkább szükséges volt, mint szerves eleme a sztorinak, de összességében nagy élmény volt.

Ezen felül nagyon szoktam és tudtam értékelni, hogy végig a gyerekeknek szól, nem lett családi mutáns a mindenféle korosztályoknak való kiszólásokkal. Egyetlen beszólás volt csak, amin megrökönyödtem, annyira nem illett a film stílusába... mert hát amikor Szurok azzal vág vissza egy kis gúnyért Nyuszinak, hogy "Szopogass tojásokat!", azért azt nehéz nem úgy érteni, hogy "Kapdbe, Nyuszi!"...

Az animáció is remek, bár itt már akadnak hiányosságok; Fog és Nyuszi otthona is elég kopár és elnagyolt, a gyerekek dettó, Cukin kívül igazán egyiküknek sincs igazi jellegzetessége. Ilyenkor viszont elég volt eszembe jutnia, hogy a Dreamworks miket alkotott a mindenféle részecskékkel, és az máris elég volt, hogy ne foglalkozzak sokat a kevésbé sikerült elemekkel. A kavargó homok és hó meg a mindenféle egyéb szemcsék ugyanis nagy kihívás elé állíthatták a rajzolókat, ezeket tudtommal nem könnyű valósághűen ábrázolni és leprogramozni, ezért talán még bámulatosabb, ahogy Homokember meg Jankó az akaratukkal mindenféle formákat adnak nekik. Mint egy Zöld Lámpás gyerekeknek... merthogy ez az Őrzős dolog le sem tagadhatna egy kis Bosszúállók / IgazságLigája hangulatot:).

A kép és a hang kiváló, extrák is vannak jócskán, bár én örültem volna egy képes werkfilmnek is; ami van, az csak a színészekkel, a kiválasztásukkal és a hangjukkal foglalkozik, a többi érdekesség az audiokommentárban kapott helyet, amit nem szeretek annyira... bár biztos van, aki meg ennek örül jobban.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2013. már. 26. - 12:44
Bosszúállók - ovi kiadás
Az animációs filmek sosem tartoztak a kedvenceim közé, ám egy-egy egészségesebb darab valamiért mindig meg tudott érinteni. Persze mivel nem mutatok nagy érdeklődést a stílus iránt, a viszonyítási alapom is egy kicsit szegényes, ám ettől függetlenül Az Öt Legenda egy kiemelkedően jó, szórakoztató és vicces film lett az utóbbi évek gyenge próbálkozásai között.

Pont amiatt vagyok tartózkodó, hogy nem igazán tudott megragadni az elmúlt néhány évben egyetlen ilyen alkotás sem. Persze itt is vannak kedvenceim, mint a Szörny Rt. vagy az Így Neveled A Sárkányodat, de a hatalmas animációs szaporulatban ez a néhány film elveszni látszik.
Zseniálisan kidolgozott karakterek, egy remek történet és nagyon sok humor jellemzi Az Öt Legenda című animációs alkotást. Olyan témához sikerült hozzányúlni, ami jobban belegondolva nagyon adja magát: a Bosszúállók kicsiknek (és nagyoknak) szóló változata, ahol gyermekkorunk kedvenceit összerakják és „felkínálják” nekik a világ megmentését, már, ami a gyerekek csodákba vetett hitének megmentését illeti...
A főszereplők így a Télapó, a Húsvéti Nyuszi, a Fogtündér, a Homokember, Dér Jankó és a gonosz oldalt Szurok erősíti. Az utolsó három nem egészen volt világos, mert nem ismertem őket és nem értettem, miként kerülnek ők ide és miként erősítik a csapatot? Ám egy kis utánajárásnak köszönhetően fény derült (majdnem) mindenre... A Homokember, egy, az álmokért felelős mesebeli lény, a nyugati kultúrákban gyakran megtalálható. Nálunk ő úgy ismeretes, mint az Álommanó. Szurok, ő szintén fellelhető távolabbi országok folklórjában, de neki is van magyar megfelelője, itthon Mumusként ismeretes. Dér Jankó viszont abszolút homályba vész nálam. Eredeti nyelven Jack Frost-ként emlegetik, aki a hidegért, szélért, hóért felelős. Róla nem igazán találtam semmi olyat, ami az itthoni mese-kultúrába beleillik (ha találok valamit, majd javítom a dolgokat).
Szóval ezek, a gyermekek életében elég nagy jelentőséggel bíró „akcióhősök” összeállnak a gonosz Szurok ellen, aki elhatározta, hogy megszerzi a kicsik álmait és rémálmokká alakítja őket. Emellett persze még egy határozott célja is van, miszerint a gyerekeknek a Mikulásba és társaiba vetett hitét minden áron szeretné megingatni. Ennek érdekében mindent elkövet, nem kis káoszt teremtve.
A történet adott, ehhez nem árt néhány jó karakter: mert itt nem elég az, hogy Télapó meg Nyuszi teszik a dolgukat... Ahhoz, hogy Karácsonykor meg Húsvétkor minden gyerek igényét kielégítsék remek fizikumra és erőre van szűkség...legalábbis az alkotók így gondolták. Ennek következményeként Mikulás egy ősz hajú Hulk Hogan-nek felel meg, aki ráadásul szét van tetoválva. Ha harcra kerül a sor akkor előkerül az usánka meg az orosz katonai kabát, kiegészítve 2 darab Jack Sparrow-tól lenyúlt karddal, amivel már is úgy néz ki, mint IV. „Rettegett” Iván. Valószínűleg tudatosan tették ilyenné a „harcimikulást”. A húsvéti Nyuszi a legkeményebb! A tévén keresztül is érezhető az az átható tesztoszteron szag, amit ont magából. Majdnem akkora mint a Télapó, és egy elég szikár csávó lett, aki szerint ő a legfontosabb a gyermekek életében. A fogtündér semmi extra, kedves, aranyos, kitartó. A Homokember a kis szerénységével és persze a némaságával a legbájosabb. Ő felel a szép álmokért, de egy egyszerű mondatot kézzel-lábbal próbál elmutogatni, humoros perceket szerezve ezzel a nézőnek. Dér Jankó a renegát tündér, aki nem érzi úgy, hogy az őrzők közé tartozna. Leginkább Loki-hoz hasonlít, bár itt azért meg van az esélye a jó oldalra állásnak. Emellett ő a főszereplője a filmnek, nagyon sok minden áll vagy bukik rajta és az ő hozzáállásán. A Sötét Oldalt Szurok erősíti, aki úgy néz ki, mint ha az Avatar-ból lépett volna elő, csak fehérben. Ő egy a klasszikus értelemben vett gonosz, a hozzá illő húzásokkal és túlvilági segítőkkel.
Egy szó, mint száz, kicsit ugyan kiforgatták a karaktereket, de a lényeget megtartották. Keményre és tökösre formálták őket, de az élet nem papsajt...

Gyerekkoromban akár hogy is akartam elképzelni a Télapó vagy a Húsvéti Nyuszi otthonát, így nem tudtam volna. Az alkotók fantasztikus képzelőerővel vannak megáldva, és olyan helyeket álmodtak meg, ahova nem csak a kicsik, de a nagyok is elvágyódnának. Kifejező, meseszerű, de a lényeg, hogy nem megy át geilbe, nem lesz sok vagy ízléstelenül csicsás. Már pedig, ha valahol, akkor a húsvéti birodalomban ez nagyon benne volt a pakliban.
Látszik, hogy rengeteg időt fordítottak a kivitelezésre, nagyon szépek a színek, jók a karakterek és a mozgások. Magával ragad és elvarázsol.

Ha egy animációs film elérkezik odáig, hogy „na akkor most teremtsük meg a szövegkörnyezetet, a poénokat”, nagyrészt elvérzik a történet. Nálam ékes példa erre a Megaagy, ami szép meg jó, de dramaturgiailag „hátba szúrták”. Az Öt Legendánál abszolút megvannak a poénok és nem csak erőltettek, ha nem valóban ott vannak a szeren. Kihasználják a helyzetkomikumot, a főhősök pozitív értelemben vett „deformáltságát”. Nagyon jól szórakoztam és cseppet sem tűnt erőltetettnek.

Összefoglalva: olyan témához nyúltak az alkotók, amihez már régen kellett volna, ám ezzel a megvalósítással feladták (szerintem) a leckét másoknak, akik kacérkodnak a gondolattal, miszerint forgatni kellene egy ilyet. Vicces, látványos egyedi. Ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni, ami nálam szinte tökéletes alkotás. A kiadvány megjelenése után a specifikációkról is írok, mert én biztos beszerzem. Nagyon ajánlom Az Öt Legendát, mert nagyon jó szórakozást ígér és tényleg el tud egy kicsit varázsolni.

10\9
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
92%

4 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
Pár száz Ft-os DVD-k
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: