• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Dredd (DVD)
Dredd Dredd
- 79%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
699 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
A jövő Amerikája sugárfertőzött, kopár pusztaság. A keleti parton Bostontól Washingtonig terjedő „Egyes Metropolisz” hatalmas és erőszakos nagyváros. Több mint 800 millió polgára örökös félelemben él. A káoszban senki sem harcol a rendért, csak a Bírák, akik jogalkalmazók, esküdtek, bírók és ítéletvégrehajtók is egyben. A legkiválóbb közülük Dredd (Karl Urban – Star Trek), ő vizsgáztatja terepen az újonc bírót, az erős gondolatolvasó képességekkel rendelkező Andersont (Olivia Thirbly – Csak szexre kellesz). A két bíró egy rutinügynek ígérkező gyilkosság nyomába ered a hírhedt Peach Trees óriásépületben, egy kétszáz emeletes nyomornegyedben, amelyet az irgalmatlan Ma-Ma-klán ural. Amikor a bírók megpróbálják letartóztatni Ma-Ma (Lena Headey – Trónok harca) egyik vezető csatlósát, Ma-Ma lezáratja az épületet, és utasítja a klánt, hogy vadásszák le a két bírót. Dreddnek és újonc társának könyörtelen harcot kell vívnia a túlélésért...
Stúdió:
Játékidő:
92 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2013. jún. 11. - 21:35
Robotzsaru a toronyházban

Ezzel a Dreddel pontosan úgy vagyok, mint a Total Recallal voltam. Az ős-filmről csak halvány emlékeim vannak, nem is birtoklom őket, soha nem is fogtak meg igazán, a feldolgozásaik viszont a maguk agyament módján képesek szórakoztatni, s néhány apró részlet miatt inkább a megvevős kategóriába csúsznak át…

A korábban hallott néhány negatív hang ellenére jómagam meglepően jól éreztem magam a filmen, ami messze túlteljesítette elvárásaimat. Önmagában már a másfél órás játékidő is bizonyos esetekben vonzó lehet, de a kezdő narráció és képsorok valahogy beszippantottak. A gigametropolisz látványa, az atom utáni jövő újabb víziója kimondottan tetszett, s kedvemet nem szegte a még pont időben abbahagyott autósüldözés sem. Úgy éreztem, eltalálták a hülyeségfaktor szintjét – ami aztán vonatkozik később az egész mozira is. A lezárt toronyház kimondottan jó helyszín, a mozi kellően véres és izgalmas, amikor arra van szükség. Valahogy el tudtam azt hinni, hogy Dredd képes mindarra, amit végigcsinál, valahogy el tudtam képzelni azt a világot, amit Ma-Ma kiépített. Nem is áll az annyira távol a valóságtól… Jók és látványosak az akciójelenetek, az egész mozi egy hatalmas zúzda, gondolkodást nem igénylő történettel és pofonegyszerű karakterekkel. Gondolom, az valahol a koncepció része, de én egy picit több személyességet vártam volna a figuráktól, egy kicsivel több hátteret – különösen igaz ez Dreddre, a címszereplőre…

Aki miatt egyébként ez lehetne akár egy Robotzsaru film is. Annyira gépies, annyira személytelen alakot csináltak belőle, hogy néha nem is tudtam, gép vagy ember. Azáltal pedig, hogy az a bili végig a fején van, ez az érzés csak erősödik a film végéig. Sikeresen távol tartották a főszereplőt a néző szívétől – nem igazán vagyok meggyőződve róla, hogy jó ez így: Karl Urban amúgy a szájával és az állkapcsával próbál életet lehelni a figurába - felemás sikerrel. Innentől ugyebár a második számú főhőst kell megkedvelni, az X professzor csapatába illő szőke csajt, Andersont (Olivia Thirlby) – nos, őt legalább meg lehet. Mármint kedvelni. Szimpatikus figura, egy rookie, kezdő, ennek minden buktatójával és sutaságával. Jól volt felépítve a karaktere is, nincs idegesítően útban, amikor kell, csinál kemény dolgokat is, szerencsére nem felesleges poénforrásnak tették bele – amúgy is, dicsérendő a filmtől, hogy nem bohóckodták el az egészet. Az ellenfél, a csaj, Ma-Ma figurája pedig egy szerűen kiváló. Az a tépett haj, az a sebhelyes arc, az a drogos tekintet – telitalálat. Lena Headeyre nehéz ráismerni a Trónok Harca hosszúhajú szőke királynéja után, de Sarah Connorként is más volt: alaposan átszabták az arcát erre a szerepre. Volt a figurájában valami megfoghatatlan kegyetlen, amitől elhittem, hogy ő a ház úrnője. Kínáltak egy alternatív, de számomra hihető jövőt, s ez tetszett.

Ami nem tetszett, de nagyon nem, azok a lassított felvételek. Értem céljukat, értem a drog képi megjelenítésének szándékát, de összességében feleslegesen hatásvadásznak és öncélúan művészieskedőnek tartom – ami egy pörgős akciófilmet inkább hátráltat, mint feldob. Jóval kevesebb elég lett volna belőle. Bár akkor meg a játékidő lenne még rövidebb 10 perccel. Azt mindazonáltal elfogadom, hogy a 3D zseniálisan nézhetett ki ezen jeleneteknél, de mivel az átlagember 2D-ben néz mozit, ilyenkor bizony a még oly különleges jelenet is átlagossá – ne adj isten feleslegessé – silányul. Ahogy itt is.

No de kérem, van még valami, ami miatt én biztosan beruházok majd e filmre: az pedig a hang. Nem is érdekel engem a 3D, meg a pixelháború, meg semmi képi hatás: ez a mozi a HANGRÓL szól. Ezért érdemes rendszert venni, ezért érdemes kiépíteni a 6-8 hangfalat!!! Amit ebben a filmben hangképnek kikevertek, az egyszerűen csoda. Annyi effekt, zene, minden van hátul, ami kevés moziban van, a legnagyobbakat is beleértve. Ráadásul az az idegesítő zene, ami a fejem fölött dörmögött, kiválóan kiegészítette a filmet. Aranyba kellene önteni a hangmester kezét.

A kiadóét már nem: elmehetnek ismét a búsba, hogy vagy vehetek egy igénytelen DVD-t, nulla extrával háromezerért, vagy vegyek egy BD3D-t tízezerért, amiből nincs szükségem a 3D-re. Még gondolkodom. Kép egyébként megfelelő, a hang meg már itt is parádés – pont ezért vágyok a HD hangra. Majd meglátjuk.

Kosárba!

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
74%

9 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
romantika
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: