• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Boardwalk Empire - Gengszterkorzó: 3. évad (5 DVD) (DVD)
Boardwalk Empire - Gengszterkorzó: 3. évad (5 DVD) Boardwalk Empire: Season 3
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Atlantic City, 1922: A viharos 20-as évek elején járunk, és bár a gazdaság virágzik, az alkohol hiánycikké vált, és a gengszterbandák között egyre véresebb harc dúl a zugpiacért. Mindeközben Nucky Thompson (Steve Buscemi), akinek Margarettel kötött házassága megromlott, miután a nő odaajándékozta a férje földjeit az egyháznak, régi kapcsolatokat próbál rendbe hozni. Új vetélytárs is feltűnik a színen egy heves vérmérsékletű gengszter személyében, aki stratégiai válaszfalat épít ki New York és Atlantic City között, hogy elszipkázza Nucky alkoholüzletét. Ez a konfliktus egyszerre hozza ki a legjobbat és a legrosszabbat Nuckyból, miközben új és ismerős arcok elképesztő változásokon mennek át a Golden Globe®- és Emmy®-díjas sorozat harmadik évadában.
Stúdió:
Játékidő:
644 perc
Gyártási év:
2013
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - A második évad eszenciája: Visszatekintés 14 percben a második évad legjobb pillanataira a sorozat kitalálója/executive producere, Terence Winter közreműködésével.
 
Kisfilm - Gengszterkorzó – A rendezői szék: Tim Van Patten és Allen Coulter rendezők kulcsjeleneteket elemeznek, valamint elárulják, hogyan látnak hozzá a forgatókönyv megfilmesítéséhez.
 
Kisfilm - Scorsese a harmadik évadról: Az Oscar®-díjas rendező és executive producer, Martin Scorsese egyedi és részletes véleményt mond a harmadik évadról.
 
Kisfilm - Új szereplők: Ismerjük meg Gyp Rosettit, Billie Kentet, Gaston Means-t, Dean O’Baniont és Benny Siegelt.
 
Audiókommentár - Hat audiokommentár szereplők és stábtagok, köztük Terence Winter, Steve Buscemi, Bobby Cannavale, Gretchen Mol és mások közreműködésével.
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2013. okt. 24. - 0:54
A vesszőfutás
A nézőfogó köröket a harmadik évad ajánlójában simán ki lehet hagyni, épeszű ember úgysem ezzel kapcsolódik be Atlantic City vérkeringésébe, úgyhogy inkább azoknak szól az írás, akik már többé-kevésbé képben vannak a Boardwalk Empire (továbbiakban BE) világával. Akiknek már nem kell bemutatnom a Thompson családot, Van Aldent, A.R.-t, Al Caponét, Chucky White-ot és a többieket. Akik nagyjából tudják, mire is számíthatnak: egy lassú, nagy ívű társadalmi tablóra az 1920-as évek USA-járól, megfűszerezve egy jó adag gengszter feelinggel…

Nos, az előző évadot ott hagytuk abba, hogy Margaret megtette azt, amit: kicsit ugrunk az időben, s látjuk tettének következményét, az egész évad érzelmi hátterét. Egy elhidegült családot, ahol is mindketten a saját útjukat járva – ámde kifelé férj és feleségnek mutatkozva – próbálnak boldogulni. Ez az alapszitu egyébként baromi fontos lesz a későbbiekben, rengeteg esemény, tett motivációjaként szolgál. Egyrészt ugyebár Nucky new yorki életében, másrészt meg Margaret érzelmeiben – hogy aztán egy jókora doboz majd porrá zúzzon mindent. Számomra icipicit talán még újfent sok is volt a Thompson család belső világa, a sehova nem vezető szálak, a partik, a vívódások, a pónik… Értem, hogy a magára hagyott házastárs útkeresésének fontos állomásai ezek (különösen a kórház), de sokkal jobban éreztem magam, mikor valódi gengszteres jeleneteket láttam…

Ami már az első 10 percben meg is történt: a nyitó epizód igazi döbbente nem is a langyos családi háttérhez kapcsolódik, hanem egy új figurához. A neve Gyp Rosetti (Bobby Cannavale), aki az egész évad egyik legmeghatározóbb, legbetegebb, legjobban sikerült karaktere lett. Az az állatság, amit ő képvisel, képes volt többször megdöbbenteni – a vérrel borított fejjel, pórázzal a nyakán, egy szál faszban sétáló őrült látványát pedig talán sosem feledem. Egyértelműen telitalálat volt ez a jóember, s egyértelműen zseniális a színészi alakítás mögötte: valahol egyébként úgy is érzem, idén ellopta a showt Nucky (Buscemi) elől, ha valaki később megkérdez, milyen volt a BE S3, biztosan azt fogom mondani: „Áá, a Rosettis! Qrva jó!”

Egy ilyen állat, egy ennyire meghatározó alak mellett szinte észrevétlen marad – bár lehet, ő pont ezt akarná - másik új kedvencem, az akváriumos Gaston Means (Stephen Root). A S3-ban ő testesíti meg önmagában a politikát, a korrupciót, az ármányt, mindent. A 40ezer USD-s nyájas álarc mögött valahol ugyanaz a beteges hajlam lakozik, mint Rosettiben, csupán csak
a módszerei mások. A harmadik kiemelkedően jó új figura pedig Joe Massareia (Ivo Nandi), az olasz maffiafőnök, aki nem kevésbé beteg figura – de hát ebben a sorozatban majdnem minden gengszter az. Itt kell megjegyezni még valamit: mindhárom említett új figurának iszonyat jó hangorgánuma van, már csak ezért is érdemes eredetiben nézni a sorozatot.

Miután ennyit örvendeztem az újaknak, lássuk csak, a régiek közül ki hova jut. Nos, Nucky ebben az évadban megjárja a poklot, az egész S3 valahol egyértelműen az ő bukása – még akkor is, ha úgy jön ki belőle, ahogy kijön. Rengeteg mindent veszít, ugyanakkor én úgy érzem, nagyon sokat tanul is az élettől: rájön, hogy mindenkit nem dobhat el magától, egyedül lenni nem jó - ami az egyébként kettős jellemét inkább a szerethető tartományba löki át. Öröm volt nézni viszonyát az öccsével, mint ahogy a fináléban a feleségéhez való hozzáállását is. Nagyon tetszett Al Capone alakja - Rosetti2 -, Gillian Darmody játéka a fickóval meg rendesen meglepett. De a legjobban az eddig legjobban utált Van Alden szál tetszett. A szesztilalmi ügynökből lett vasalóárus kálváriája a maga szórakoztató módja mellett egyben egy qrva nagy dráma is, s okosan összekapcsolták a chichago-i eseményekkel. A.R. és a heroinos buli is tetszett, mint ahogy a félarcú Harrow ténykedése is – igaz nála szerintem feleslegesen lassították be a sztorit a szerelmi szállal.

A megszokott módon első osztályú korrajzot kapunk, 1923-ból, ahol Margareten keresztül ezúttal a terhes gondozás problémájába, kialakulásába kapcsolódhatunk be. Az apáca jelenléte számomra iszonyat tenyérbemászó volt, de vélhetően valóban ekkora szerepük lehetett azidőtájt… A BE technikai megvalósítására ezúttal sem lehet egy rossz szavunk sem, a minőség az HBO által garantált. A szex-vér-poltika trió HBO módra működik, hol az egyik, hol a másik kerül előtérbe. Ugyanakkor minden korábban elhangzott dicséret ellenére továbbra is úgy érzem, maga az egész BE az általam látottak közül a leggyengébb HBO sorozat, a S3 meg főleg a közepe táján rengeteg üresjárattal néha álomkórt hozott rám. Szerencsére a finálé a maga három részével elsöprő lett, kb. onnantól, mikor az éjszakai küldemény megérkezik. Onnantól igazi, vérbeli gengsztersorozat, izgalmas, drámai az egész: rendesen megszépítette az élményt, amit a S3 okozott.

A hazai DVD kiadás tökéletesen illeszkedik az előzőekhez. Átlagos kép és hang, egyedül a robbanás szólt igazán ütősen. Az extrákból nincs sok, azok is lemezenként vannak elosztva, magyar felirat nélkül. Annyit ajánlanék, ha lehet, hogy aki hozzám hasonlóan egy éve látta a második évadot, az ne az első epizóddal kezdje, hanem az első lemezen az extrák között van egy második évados visszatekintő. Én csak később vettem észre, így bizony az elején csak kapkodtam a fejemet, hogy ki kicsoda – tekintve, hogy a BE is hasonlóan széles karaktergárdát mozgat, mint mondjuk a GoT. Nem árt egy kis ismétlés.

Összességében nálam 80% az évad, főleg Rosetti és a finálé miatt. Közben a lassú folyású sztorit csak ritkán törik meg kiemelkedő események, viszont a vége mégis kárpótol mindenért. Jó volt, jöhet a negyedik – amire viszont nem várok már egy évet.


Kosárba!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: