• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Alien 4. - Feltámad a Halál (2 DVD) (DVD)
Alien 4. - Feltámad a Halál (2 DVD) Alien Resurrection
- 65%
Szállítható: BIZONYTALAN
2.290 Ft
Eredeti ár: 6.500 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Ellen Ripley, az előző Alien-filmek hősnője halott. Amikor rájött, hogy az utolsó idegen embriója az ő testében vár arra a pillanatra, amikor rászabadulhat a világra, úgy döntött: öngyilkos lesz, hogy a lénynek se legyen esélye az életben maradásra.

200 év és nyolc rémes genetikai kísérlet eredményeképpen Ripley hadnagy újra életre kel. Megszállott tudósok "áldozatos" munkája kellett ahhoz, hogy klónozzák őt, és benne az idegen királynőt - azzal a nem titkolt céllal, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert".

A királynő szaporodik, és savas vérű, kegyetlen utódai ellepik a támaszpontot. Hamarosan elszabadul a pokol. A már nem teljesen emberi, de még nem idegen Ripleyre, és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Callra vár, hogy harcba szálljanak az elpusztíthatatlan faj egyedeivel...

Ezen a kiadványon a moziban bemutatott 104 perces változat mellett megtalálható a rendező által a DVD-kiadás számára elkészített újra vágott, kibővített 111 perces változat is!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, bővített változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!

Játékidő:
111 perc
Gyártási év:
1997
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - Surround (DD)
- cseh - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, héber, lengyel, portugál, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Bevezető - A rendező bevezetője az új, bővített változathoz (kb. 1 p.)
 
Audiókommentár - Új audiokommentárJean-Pierre Juenet and Hervè Schneid, Alec Gillis, Tom Woodruff, Jr., Pitof, Sylvain Desperetz, Ron Pearlman, Dominigue Pinon és Leland Orser közreműködésével az eredei mozis változathoz.
 
Alternatív változat - A film moziban vetített változata (kb. 104 perc) és az új, rendezői változat (kb. 111 perc) is megtalálható a lemezen!
2. LEMEZ:
Kisfilm - Hamvaiból feltámadt… - A sztori felélesztése (kb. 10 p.)
 
Kisfilm - Francia hatások – A rendezés és a tervezés (kb. 26 p.)
 
Kisfilm - A szereplők és a figurák kiválasztása (kb. 3 p.)
 
Szöveges információ - Joss Whedon első forgatókönyv-vázlata (403 oldal)
 
Próbafelvétel - Lények és jelmezek (kb. 10 p.)
 
Próbafelvétel - Haj és smink (kb. 5 p.)
 
Képgaléria - Mark Carro képgalériája (47 kép)
 
Képgaléria - A film látványa – 7 képgaléria különböző látványelemek (főcím, űrhajó, fotó, klón, jelmez, idegen, Föld) terveiből (293 kép)
 
Sztoribord - 8 jelenet sztoribordjai (kb. 104 kép)
 
Több kameraállás - Egy jelenet előzetes megvalósítási terve három nézetből, akár a rendező kommentárjával is. (kb. 3 p.)
 
Kisfilm - A Halál alulról érkezik – a vízalatti forgatás (kb. 32 p.)
 
Kisfilm - A kosárlabdás jelenet forgatása (kb. 7 p.)
 
Kisfilm - Természetellenes mutáció – a lények megtervezése (kb. 26 p.)
 
Képgaléria - 10 képgaléria a forgatásról (fegyverek, a Királynő, Betty érkezése, az Idegenek szökése, a klón-horror, vízalatti támadás, a Királynő fészke, zuhanás a Föld felé, a Földön, ADI műhelye) (kb. 550 kép)
 
Kisfilm - A zene (kb. 13 p.)
 
Kisfilm - Virtuális idegenek - Számítógépanimáció (kb. 10 p.)
 
Kisfilm - A méret a lényeg – Miniatűrök felvétele (kb. 23 p.)
 
Kisfilm - A bemutató utáni fogadtatásról (kb. 15 p.)
 
Képgaléria - A trükkök (kb. 158 kép)
 
Képgaléria - a film marketing-anyagairól (kb. 33 kép)
 
Rejtett extra - Alien extra (kb. 7 p.)
Átlagos értékelés:
The Man Who Laughs
értékelése:
2010. okt. 20. - 22:38
Teljesen fölösleges bizarr folytatás. A film roppant erőltetetten indul (leklónozzák Ripleyt az egy dolog, de hogy az embrió is klónozódjon vele ráadásul még össze is keveredjenek a tulajdonságaik az azért már egy "kissé" sok). Ezután következik az Alien filmek lényege, a harc és a menekülés az idegenek elöl. Sajnos azonban sem ér fel a film az előzményekhez, vannak izgalmas jelenetek, de hiányzik az a sötét, nyomasztó feszültséggel teli hangulat ami a korábbi részeket olyan félelmetesé tette. A látvány elsőosztályú azt mindenképpen el kell ismerni. A feszültségen az se segít túl sokat, hogy a rendező humort is próbált csempészni a filmbe (mondjuk, nekem Ron Pearlman megnyilvánulásai bejöttek). A torokszorító feszültségért cserébe viszont kapunk egy jó adag gusztustalanságot, az alienek eddig sem voltak valami szépek, de a klónok és a végső hibrid, már öncélúan bizarr és gyomorforgató. Sigourney Weaver viszont az elvárható magas színvonalú színészi játékot hozza, remekül helyt áll a nehéz szerepben. A többi színész viszont elég harmatos teljesítményt nyújt. A film végén a 2 faj szerelem gyereke és a Ripleyvel való érzelgőssége már-már melodrámába fordítja a filmet, elég rosszul veszi ki magát. Lehet, hogy önálló filmként jobban működne, de így csupán egy gyenge 5/10 nálam.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
markoh77
értékelése:
2009. máj. 30. - 15:47
Nem értek egyet azokkal, akik lehúzzák ezt a részt.
Szerintem is tökéletesen kifejezodik ebben a részben az, hogy nem csak az idegenek, de az emberek is egy megváltozott, más világot képviselnek. Viszont ami közös, idotlen és nélkülözhetetlen: a klónozott, részben emberi Ripley ösztönös félelme/ámulata a "fajtársaitól/fajtársai iránt". A félelem és arettegés nem kötheto térhez és idohöz.
Egy orült világot éppen egy orült stílussal lehet legjobban megmutatni.
Szerintem zseniális film!
Az Alien tetralógiaként is megállja a helyét!

2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
HICKS TIZEDES
értékelése:
2011. már. 30. - 23:52
Osztályzat:(4)-Ezt látnod kell!...Talán azért, hogy többet ne nézd meg! Azért ennyire nem drasztikus a helyzet, de valahol a 3-as, 4-es körül értékelhető ez a film, szerintem! De mivel "Alien" film, ezért legyen 4-es. Film, és nem rész, mert valóban inkább egy önálló filmként kezelendő, mint egy Alien részként! Pedig az idegenek talán ebben a részben néznek ki a legjobban (itt sikerült a megvalósításuk és a "láthatóságuk" a legéletszerűbbre). Az más kérdés, hogy pl. az a "keverék" lény kicsit bénga lett... A látvánnyal sincs semmi gond, igazi "Pitof-os", és kellően sötét és félelmetes is a maga módján a hangulat! Néhol vicces (poénos) is a film, amivel szintén nincs semmi gond, ennyi belefér! A karakterek is érdekesek... De valahogy szerintem ez a rész nem illik bele a sorozatba!

A kép nem a legjobb:3. (Nem hiszem, hogy szándékosan lenne ilyen a kép, bár ki tudja...)

A hang (eredeti):4.

Extrák:5.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
78%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (4)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Felhőtlen szórakozás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: