• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Kill Bill 1. (DVD)
Kill Bill 1. Kill Bill: Volume 1
- 77%
Szállítható: BIZONYTALAN
990 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A Menyasszony egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill mindenkit lemészárol, de a Menyasszony nem tudja, miért történik ez a szörnyűség. Utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt.

A Menyasszony nem hal bele a fejlövésbe, hanem kómába esik. Öt év öntudatlanság után magához tér, és úgy dönt, véres bosszút áll a csapat tagjain. Meg akar ölni mindenkit, és úgy tervezi, a sort egykori kolléganőivel kezdi, akik szétszóródva a világ minden táján, mit sem sejtenek arról, hogy valaki vadászik rájuk. A vadászat sikerét hullahegyek jelzik.

A Menyasszony Billt, a kiváló kardforgatót hagyja utolsónak...

Játékidő:
111 perc
Gyártási év:
2003
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - DTS
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 20 p.) - MAGYAR HANGGAL
 
Előzetes - eredeti előzetes
 
Előzetes - magyar nyelvű előzete - MAGYAR HANGGAL
 
Előzetes - eredeti elő-előzetes
 
Előzetes - magyar feliratos elő-előzetes - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - - MAGYAR HANGGAL
 
Videóklip -
 
Egyéb - honlap ajánló
Átlagos értékelés:
2007. máj. 20. - 22:33
Kill Bill vol. 1

Tegnap este nagyival néztük meg. O szereti az ilyen véres filmeket, aminek jó története is van. O még nem látta, így csak ajánlottam, de tetszett neki és legközelebb a második résszel folytatjuk.
Néhány bevezeto gondolat: Quentin Tarantino rendezo (ex-videótékás) a japán kultúrkörbol merített rengeteget, megvalósításaiban pedig sok B-kategóriás filmelemet alkalmazott. Ilyen maga a film zenéje is: B-kategóriás hangzású. Sokan gyanúsították Tarantino-t, hogy hímsoviniszta, de ilyenkor kell Uma Thurman-re hivatkozni.
A történetrol: elso rész, sejteni lehet, hogy a második részig legalább túléli a dolgokat a foszereplono. A történet kidolgozását tekintve kissé szabdalt. Például mi értelme van annak, hogy Vernita Greent O-Ren elott nyírja ki, holott látjuk, hogy Vernita csak a második a halállistán. Laza rendezoi fogás. A történet a film elejétol szépen lassan bontakozik ki a végéig megtartva a feszültséget az utolsó képsorokig, ahol kiderül, hogy...
A DVD: stílusos menü, nekem tetszik, igazából nem sokat szoktam itt elidozni.
A kép: gyönyöru, élénk színek, olykor fakó színekkel vegyítve. Az intenzív képsorokkal sincs gond.
A hang: tökéletes. Különösen a film zenéit kedvelem nagyon, hihetetlenül rányom valami hatalmas pluszt a filmre 1-1 melódia. A szinkronnal nincs különösebb gond, a hangok a helyükön vannak, de az eredeti hangot semmi nem helyettesítheti. A szinkron azért fontos, mert a nagymamák nem szeretik olvasni a filmeket.
Extrák: nem vagyok tolük elájulva, a 3 lemezes kiadásban minden bizonyára több információ szól a filmrol.

A film ár/érték aránya maximálisan kedvezo. Ezt a Tarantino alapvetést is bátran ajánlom mindazoknak, akik bírják a vért és nem ijednek meg attól, hogy ez egy B-kategóriás filmek elemeibol felépített A-kategóriás film.
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
cabir
értékelése:
2007. júl. 5. - 16:27
Nem szeretem az akciófilmeket. Ki nem állhatom a sok vért. Mégis ez a film nagyon tetszett!
Talán foként Uma Thurman miatt, ot mindíg is kituno színésznonek tartottam.
Nagyon árnyaltan, és emlékezetesen alakítja a bosszúszomjas gyilkosno szerepét - ráadásul abszolúte megértem vérszomjasságát - hiszen durván megfosztották gyermekétol, egyáltalán nem meglepo, hogy ennyire bekattant!
Az én ízlésemnek túl sok volt az eroszakos jelenet, a vérengzés, a csonkolás - viszont szépen fényképezett, muvészi fordulatokban bovelkedo a mu.
Nagyon emlékezetes jelenet, mikor a félszemu bérgyilkosno (Daryl Hannah) fütyögve bevonul a kórterembe!
Az is groteszk, és emlékezetes fejezet, mikor Uma a lábujjaival beszélget...
Nem szabad "véresen" komolyan venni, nem is lehet, mert a film tele van elidegeníto effektekkel.
A fohosnovel végig cinkosságot érzünk, annak ellenére, hogy nem éppen pozitív figura.
A melékszereplok is nagyon eltaláltak foleg Lucy Liu, és d. Hannah.

Érdekes, az agyonméltatott Ponyvaregény egyáltalán nem ragadott meg - ez a film viszont megfogott!
Tarantíno, a "vérkirály, az "extékás", a "Shakespesre reinkarnáció" valóban zseniális! Az benne a figyelemre méltó, hogy ponyvából, hatásvadász ezközökbol csinál muvészi értéku filmet!

A Kill Bill- nél csak a folytatása volt az érdekesebb!

Azoknak ajánlom, akikik nem ijednek meg a sok vértol, és szeretik a muvészfilmeket! Felnotteknek való mozi!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dylan
értékelése:
2005. máj. 19. - 22:00
Megértem hogy sok Tarantino rajongónak miért nem tetszett ez a film. Bizony nem nagyon lehet a Kutyaszorítóbanhoz, vagy a Ponyvaregényhez hasonlítani. Ez valami egészen más. Nagyon szeretem a korábbi filmjeit is, de megkockáztatnám, hogy nekem ez tetszett a legjobban.

A helyzet az hogy nekem nagyon bejönnek a spagettiwesternek, és a régi szamurájfilmek is. De még az animét is szeretem. Tarantino nagyon jól tudta hogy ebben a három tök különbözo mufajban van egy közös dolog: A nagyszabású bosszúk története. Na ezek után egy olyan zseniális mufajkeveréket hozott létre ezekbol amilyet csak o tud!

Mindenki ismeri a sztorit hogy régen videotékás volt, és hogy valami óriási filmes tudása van, meg tök jó ízlése, és ez meg is látszik a filmen: Tömve van a filmes utalásokkal, és utánérzésekkel, aminek köszönhetoen minden percben egy más-más korszak, vagy stílus jut eszünkbe, és ez tök jó!

Megint óriási zenéket válogatott a filmhez, amik egyszerre idézik a két ellentétes (western, eastern) feelinget, és ettol nem esik ketté a film hanem valami baromira eredeti dolog lesz benne. De ami a legjobban tetszett az O-Ren Ishi karaktere volt. Lucy Liu valami fenomenális volt benne!

Nálam ez a 2003-as év 3. legjobb filmje!
(1. Donnie Darko 2. Az útolsó éjjel)
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással
juliet
értékelése:
2005. máj. 20. - 17:55
Nekem eléggé tetszett a film, pedig kitartó Tarantino-ellenes vagyok, eddig semmi nem tetszett tõle, ez az elsõ filmje, ami igen. Ebben is kicsit sok a vér, de elmegy. Szerintem nagyon stílusos a film, Uma Thurman persze nagyon jó a szerepre, és a zene viszi magával a cselekményt is. Nem nagyon tudnék benne hibát találni, nekem inkább azután lett vele egy kis bajom, hogy elgondolkodtam rajta. És ezek fõleg erkölcsi szempontok. A Menyasszony persze elejétõl kezdve az áldozat, és õ az, aki iránt sajnálatot érzünk, de igazából nem tudom, miért, hiszen õ is csak egy bérgyilkos, élvezte az ölést, ahogy a 2. rész vége felé kiderül, inkább azokat kellene sajnálni, akiket õ is kinyírt. Igy már más szemmel néztem az egészet, de persze ha két rossz közül választani kell, akkor inkább õ nyerjen, ne Bill, mert õ mégiscsak jó útra tért, de igazából õ sem egy teljesen pozitív hõs. De tulajdonképpen lehet, hogy ez a jó. A teljesen pozitív hõsök unalmasak. És persze ha úgy nézzük ezt a filmet, mint egy westernt, akkor ugye ott is csak úgy hullanak az emberek, mint a legyek, igazából senki nem csinál belõle nagy ügyet, csak aki bosszút áll valamelyikükért. Valahogy ezt is így kell nézni.
Carradine volt még, aki nagyon tetszett, ja és Daryl Hannah. Érdekes hangulatú film volt, az elsõ Tarantino film, amiben nem éreztem öncélúnak az öldöklést és a sok vért. Kicsit a mûfaj paródiája is volt, de mégis komolyan vette magát. Kihagyható film, de érdemes megnézni.
15 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
Ronin1
értékelése:
2005. dec. 14. - 10:37
Kedves Mindenki!
Számomra annyira furcsa és érthetetlen, hogy egy zseniális rendezo zseniális filmjét néhányan mennyire negatívan értékelik! Én magam koromnál fogva (31 leszek januárban) "valós idoben":-) követem Tarantino munkásságát. (Értsd: Minden filmjét -vagy amihez köze volt pl. forgatókönyvíróként- moziban láttam akkor mikor kis hazánkban bemutatták. Kivétel a Kutyaszorítóban, mivel az sokáig csak videón vagy HBO-n volt elérheto!) Tudomásul kell venni, Tarantino nem ismétli önmagát, minden filmje más, másért jó! Az hogy "lop" másoktól -még magától is! Pl: a Kill Bill-ben Uma ébredése a kómából hasonlít a Ponyvaregényes szívinyekciózásra...- tudatos. Tarantino nagysága abban rejlik, hogy a "ponyvából" csinál valami olyat, ami "ponyva", mégis sokkal több annál! Ez jellemzo szinte minden munkájára. Másik sajátosság a többek által kritizált idosíkok összekeverése, ami szintén fontos része muveinek! Nem kötelezo szeretni, de szerintem zseniális! Ennyi pénzért meg... az ajándék nem is jó kifejezés!
7 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
Locke(d)
értékelése:
2008. ápr. 21. - 16:05
Tarantino az egyetlen olyan rendező, akinek eddigi összes filmje tökéletesre sikerült (szerintem még az agyonszidott Halálbiztos is)! Egyedi, különleges élményt nyújtó filmek, amelyek közül nekem a Kutyaszorítóban az etalon!! De ne térjünk el a kritika tárgyától, a Kill Bill-tol! Ez az a film, amely nálam nem első, hanem második megtekintés után vonult be a kedvenceim közé (és ez igaz a Vol. 2-re is).
Elképesztő, hogy egyes filmeknél milyen fontos szerepe lehet az eredeti nyelvnek.
A filmek remekművek, a szereplők zseniálisak, akik közül nálam a menyasszony mellett Bud, Elle, és a vak orgonista(!!!) a kedvencek!
A lemezen lévő kép minősége pazar élményt nyújt (tökéletes), a DTS hang elsőrangú! Összességében tehát 100%!!!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
ThomyX
értékelése:
2007. jan. 22. - 7:50
Én is most láttam eloször a filmet. Azt hittem,hogy eldobom az agyamat! Ilyen pörgos filmet rég nem láttam,végre kiszabadult minden indulatom a sok vér,és kaszabolás között.
A legnagyobb pozitívum az,hogy a film nem csak a szemkitépésekbol és karlemetszésekbol áll,hanem kapunk egy egész,kerekded sztorit.
Az anime-betét nagyon jó volt,számomra az a film egyik tetopontja. Gyönyöru.
Tarantino nem adott ki hanyag munkát a kezébol,ezúttal is el tudott minket kápráztatni.
Aki még nem látta a filmet,az jobb ha hozzákezd! (Mind a ketto részhez!!!)
Fantasztikus volt,mindenképpen többször nézheto kategória!
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dalmát
értékelése:
2005. már. 16. - 12:17
Nekem nem tetszett ez a film. Ha Tarantino szokásához híven nem ugrál ide-oda az idoben, akkor mindenki számára nyilvánvaló lenne, hogy ez egy szimpla bosszú történet, jó sok vérrel tálalva. Azért van benne egy-két sikerültebb jelenet: pl. Uma Thurman és Viveca A. Fox párharca a film elején, vagy Daryl Hannah bevonulása a kórházba, de a végso nagy leszámolásnál nem érvényesül Yuen Woo Ping koreográfiája a sok levágott kartól meg lábtól.
Amiben azért Tarantino ezúttal is hozza a színvonalat, az a filmzene összeválogatása. Hihetetlen, hogy ez a vegyesfelvágott mennyire egységes egészt alkot. Személy szerint nekem az olasz filmzeneszerzok munkái jönnek be leginkább (Morricone, Bacalov, Ortolani), de a Nancy Sinatra szám is megadja a film alaphangulatát.
A második rész egyébként sokkal jobban sikerült, kevesebb az eroszak, a színészeknek több tér jut, és a filmes idézetek is jobban sikerültek.
5 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
84%

9 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (5)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: