• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Nyugaton a helyzet változatlan (1930) (DVD)
Nyugaton a helyzet változatlan (1930) All Quiet on the Western Front
- 54%
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

Már csak 2 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Erich Maria Remarque regénye alapján készült a film, mely az első világháború áldozatainak, a lövészárkaiban elesett katonáknak állít emléket. A klasszikus filmadaptáció 1930-ban elnyerte a legjobb filmnek és a legjobb rendezésnek járó Oscar-díjat!
Stúdió:
Játékidő:
140 perc
Gyártási év:
1930
Hangok:
- angol - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, francia, holland, lengyel, német
Képformátum:
4:3
Átlagos értékelés:
gerbence
értékelése:
2011. feb. 24. - 20:31
ennyire realisztikus háborús filmet még manapság is nehezen találni, ha pedig hozzávesszük azt, hogy 1930-ban (!) készült, szinte hihetetlen. Amennyire mellőzi a későbbi hollywood színpadiasságát, klisé-szerűségeit, mesterkéltségét, az annyira frissé és üdévé teszi a filmet, hogy még a nyolcvanadik (!) évén túl is abszolút él és hatással van. Szinte semmi por nem rakódott rá ennyi idő alatt, és egyes harctéri jeleneteiben ringbe száll a Ryan közlegénnyel is realisztikusságban - ami pedig a lélekábrázolást és történetvezetést illeti, egyértelmű KO-val veri.
Szerintem a színészekkel sincs semmi probléma: ha unottnak, élettelennek, fásultnak hat a játékuk, az pontosan a témából következik. Én egyedül a legelső jelenetben találtam erőltetettnek, hiteltelennek a színészi játékot, amikor az iskolában mutatják a lelkesedő arcokat, azonban hamar rájöhetünk, hogy ez alkotói koncepcióból fakad, annál inkább földbe döngöli a nézőt is a háborús környezet realitása.
Nekem nagyon nagy kedvencem ez a film, ami a regényhez is kellően hű marad, hitelesen emeli azt át a mozgóképek nyelvére.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: