• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Nagy Sándor, a hódító (DVD)
Nagy Sándor, a hódító Alexander
- 86%
Szállítható: BIZONYTALAN
799 Ft
Eredeti ár: 5.790 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Kis országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A maroknyi macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Nagy barátságok, néhány felejthetetlen csábítás, és kilenc év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.
Stúdió:
Játékidő:
168 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, lengyel
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Interjú -
 
Kisfilm - A kulisszák mögött
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Gabesz76
értékelése:
2005. dec. 23. - 13:31
Sose kedveltem Oliver Stone-t, s az ALEXANDER sem változtatott a véleményemen. Fogalmam sincs, hogy ez a fickó miért erolteti annyira a filmkészítést, mikor egyáltalán nem bír képekben gondolkodni, hanem mindent túlbeszél. Ebben a végtelenül hosszú és unalmas filmben dialógusok, monológok és szózatok váltogatják egymást, s amikor éppen nem valamelyik szereplo szövegel, akkor a narrátor hord össze mindenféle bölcsnek vélt gondolatokat. (Idonként meg is jelenik a jobb sorsra és filmekre érdemes Anthony Hopkins személyében.) A túlbeszélt filmet idonként folklorisztikus (?) táncbetétek szakítják meg, melyek nyilván a helyi couleur locale-t, meg annak a címszereplore gyakorolt hatását hivatottak ábrázolni.

A rendezo szegényes vizuális fantáziájának újabb szomorú bizonyítéka ez a film. Minden, igazán tehetséges rendezo ugyanis szöveg HELYETT sok mindent a képekre bíz. Stone-nál azonban a képsorok nem helyettesítik az elhagyható szövegrészeket, hanem inkább illusztrálják az elhangzottakat. Jó példa erre a második csatajelenet, amelyben amint arról esik szó, hogy ez milyen véres küzdelem volt, a kép máris átvált piros színbe, szolgaian és fantáziátlanul ILLUSZTRÁLVA a küzdelemre használt jelzot. Alexander és barátja-szeretoje kínos és hosszú szerelmes párbeszédeket folytatnak: tehetségesebb rendezo a sok duma helyett néhány tekintettel érzékeltetni tudta volna, hogy mi van a két férfi között. A homoszexualitás nem azért kínos motívum a filmben, mert valami merészet mutatnak (a csókolózó pasik látványa ma már megszokott a filmekben – sajnos), hanem azért, mert ez a szál kidolgozatlan, s inkább (ügyetlen) marketingfogásból került a produkcióba, semmint tudatos és átgondolt alkotói koncepció eredményeként.

A színészi játékról se tudok sok szépet mondani. Nem nagyon komálom Colin Farrelt. Meglehet, azért, mert Szikora Robira emlékeztet, akiért szintén nem rajongok. Lényegesebb azonban, hogy Alexanderként szerintem szinte semmit nem volt képes érzékeltetni egy nagy formátumú hadvezér kisugárzásából, személyiségének lenyugözo erejébol. Ehelyett egy XXI. századi filmcsillagot látunk, aki szemmel láthatóan igyekszik drámai alakítást nyújtani a korhunek szánt jelmezekben, de igyekezete eredménytelen. Az anyját játszó Angelina Jolie-ról még ennyi se mondható el: a muvészno lényegében néhány szexisnek és titokzatosnak szánt pillantással elintézettnek véli Olümpiász jellemének ábrázolását. (Na ja, mit törje össze magát a jellemábrázolással, mikor a forgatókönyv szerint úgyis KIMONDJA azt, amit éreznie és ÉREZTETNIE kéne.) Sajnos számomra egyéb filmjeiben se nagyon mutatott még ennél gazdagabb muvészi eszköztárat. A többi közremuködonek adok még egy esélyt, s inkább hallgatok róluk.

Az ALEXANDER-ben nem tudok egyebet látni, mint a Stone-tól megszokott nagyképu divatmajmolást: ahogy megcsinálta pl. a maga Vietnám- és sorozatgyilkos-filmjét (melyekrol nyilván azt hiszi, hogy a szóban forgó zsánerek ékköveit alkotta meg velük), úgy nyilván nem akarta kihagyni, hogy elkészítse a maga RETTENTHETETLEN-jét (GLADIÁTOR-át?) is. Meglehet, úgy gondolta, hogy majd ez lesz az elso, az IGAZI intellektuális szuperprodukció, melyben a lélekábrázolás fontos, sot fontosabb, mint a látványos csatajelenetek. Ehelyett a nézo kap egy agyonbeszélt, unalmas és felületes tablót, néhány szép felvétellel.

Szó volt viszont korábban egy másik Alexander-filmrol
Baz Luhrman rendezésében, DiCaprio foszereplésével. Hát, nagyon bénának kell lenni ahhoz, hogy a másik stáb Stone produkciójánál gyengébb darabot hozzon össze, ha ugyan még aktuális az a projekt.
5 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
[: Azuroo andrew :]
értékelése:
2005. szep. 26. - 12:48
Amikor eloször hallottam hogy újabb monumentalista történelmi témát feldolgozó film készül méghozzá a „mester” O. Stone rendezésében, tagadhatatlanul örültem . A Rettenthetetlen, a Gladiátor vagy a Trója után melyek viszonylag jól sikerült darabok, a legnagyobb dobást én a Nagy Sándortól váram…Ennek fo oka az hogy a zseniálisra sikeredett JFK-óta Stone az egyik kedvenc rendezom.

Aztán a film bemutatása után a kritika rendesen szétszedte az Alexandert. Réz A egyenesen mindenidok legelrontottabb filmjének titulálta emlékeim szerint valahol a filmet.

Pedig az alap matéria nagyon jó amibol Stone dolgozhatott, Nagy S. hódításai bovelkednek az érdekességekben. A téma egyetlen csapdája maga a hossza, bár ezt viszonylag jól lerövidítette a rendezo.
A Nagy Sándor ennek ellenére hosszadalmas és vontatott. Képtelen mit kezdeni a hódításokat összeköto történésekkel és néha semmit mondó és túl játszott dialógusokat (foleg Kilmer aki egyébként o bun rossz a filmben, és Jolie) kell végig szenvednünk. -Farrell viszont jól alakítja Nagy Sándort.-
A csata jelenetek is abszolút csalódást keltenek, kicsit kuszák, túl rendezettek és átláthatatlanok. A vér mennyisége amúgy a kill bill vol.1-et idézte számomra olykor…

A hódítás és a vonulás során látható helyszínek viszont sok mindenért kárpótolnak. Ebben a tekintetben minden eddigi történelmi jellegu filmet megver az Alexander. Legyen szó Perzsiáról vagy Indiáról…a képek fantasztikusak.

10 / 4

KÉP : Gyakorlatilag tökéletes a transzfer minosége, hihetetlen színek és élesség. A kép igazán a Babiloni bevonuláskor, Hopkins diktálásánál Egyiptomban és az India-i hegyeknél teljesedik ki igazán. Olykor már bántóan tökéletes.

HANG : A magyar s az angol DD 5.1 is jól szól.

EXTRÁK : Kevés és unalmas, foleg a kisfilm esetében.
9 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással
0
értékelése:
2007. nov. 3. - 10:25
Kicsit félve ültem le nov. elsején a tv elé, vajon tényleg ennyire felemás ez a film, mint azt a kritikákban olvasni lehetett, illetve ahogy a baráti körömben az e témájú produkciók kedveloi mesélték? Nos, nem csalódtam senkiben, kivéve a direktor urat. Olvastam valahol, hogy a rendezoi változatban (sot azóta már rendelheto odaátról egy Final Cut is) a langyos pillantások vs. csatajelenetek aránya az utóbbi irányába billenti a mérleg nyelvét, szemben a moziverzió álmosító 70:30-as számával. Nekem a színészek játékával semmi bajom nem volt, még Farrell úréval sem, akit a Minority Report ill. a Hart s War-beli alakítása kivételével nem nagyon komálok. Még a forró pillanatokat sem vitték túlzásba, viszont a közepes csatajelenetek, illetve azok számbeli hiánya baromira bosszantott. Egy ilyen volumenu történelmi figura életrajzi filmjének sokkal inkább a csatatéren történt hódításairól kellett volna szólnia, nem pedig a szerelmi vívódásairól. Ezek után kíváncsi lennék a fent említett DC-ra és a FC-ra, vajon azok hogyan muzsikálnak, mennyivel több akció szorult a közel negyven percnyi kinyesett anyagba.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Hacsek
értékelése:
2005. nov. 28. - 9:01
Nos én meg úgy kezdtem nézni a filmet, hogy az emberek biztosan túlzásokba estek miatta. De már a film 30-dik percében kezdtem belátni hogy igzuk van a 60-dikban pedig már az órámat néztem, a 90-dikben erosen küzdöttem az ellen hogy elaludjak, a 120-adikban már én imádkoztam az Istenekhez hogy legyen már vége, a 150-dikben pedig elégedetten kondtatáltam, hogy nemsokára VÉGE!!!

A képminoség valóban kritikán aluli, még az egy csillagot sem érdemli meg. Akik azt mondják szép éles azok valami külön verzióban kaphatták meg a filmet, mert ha rázoom-ol az ember a képre tisztán kivehetoek az elmosódások és a szemcsék!

Extrák? Vegyük úgy hogy ZÉRÓ.

Homosexualitás: én megértem a görögöket. Nem tagadták az akkori kor divatos homosexualitását, de aggájos volt számukra a túlzott kihangsúlyozás. Elég lett volna rá 5 perc a 35 helyett! Túlzottan sok hangsúlyt fektettek a férfiúi gyengédségre, és habár szerintem az egyik nagy célközönség a férfiak voltak, pontosan ezzel szúrták el a dolgokat. A nok pedig szintén nem voltak rá kíváncsiak, részben a véres csatajelenetek miatt, részben a férfiúi becézgetések miatt. Réz András lehet hogy tévedhet de ez esetben biztos hogy nem!

Színészek: Jolie valóban elhitette velem, hogy egy anyatigris lakik benne, Val Kilmer volt a legnagyob kellemes meglepetés számomra!

Szóval akit érdekel, eloször kölcsönözze ki, aztán ha tetszett akkor vegye meg, legfeljebb pár száz forintot bukik rajta, ha megfogadja a tanácsomat, és nem pár ezret!
8 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
juliet
értékelése:
2005. máj. 13. - 13:33
Ez a film szintén a legrosszabb filmek kategóriájába sorolható a véleményem szerint. Nemcsak a színészi alakításokkal van baj, bár nem nagyon lehetett volna nagyobb melléfogás, mint Colin Farrel és Angelina Jolie. A rendezés viszont még a "színészi játékot" is alulmúlja. Ebbõl a témából nagyon jó történelmi filmet lehetett volna csinálni, ha azok a rendezõk nyúltak volna hozzá, akik annak idején, Hollywood hõskorában, a történelmi és bibliai eposzokat rendezték (ld. Ben Hur, A köpeny, Mózes, Antonius és Kleopátra, A Nyugat-római birodalom bukása, Quo Vadis, Spartacus, stb.). Sajnos Oliver Stone ismét bebizonyította, hogy nem méltó beülni a rendezõi székbe. A film túl hosszú, túl unalmas, túl sok a homoszexuális jelenet (persze, hiszen az amerikai homoszexuálisok támogatásával készült a film, legalábbis én ezt hallottam, és elég hihetõ), és egyáltalán nem tudott megfogni, untam, és a végén már nevettem, mikor a rendezõ azt akarta volna, hogy sírjak. Szóval teljes melléfogás, nagyobbat nem is bukhatott volna. Es nem vagyok egyedül a véleményemmel, az egész mozi fújjogott és nevetett kínjában, annyira unta már a filmet. Ilyen ritkán fordul elõ, azt hiszem. Tulajdonképpen nem is érdemel több szót: unalmas, semmitmondó, nem változtatott semmit a világon.
Köszi, DAve@! :-) Egyébként a Szegedi Plaza Cinema City-ben láttam.
23 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
44%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (3)
21-40%
 (0)
0-20%
 (2)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: