• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A rettenthetetlen (szinkronizált változat) (2 DVD) (DVD)
A rettenthetetlen (szinkronizált változat) (2 DVD) Braveheart
- 63%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 5.390 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

Már csak 2 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Amikor William Wallace-nek megerőszakolják, majd megölik szerelmét a portyázó angol katonák, valami megszakad benne. A mindenre elszánt skót férfit eleinte csak a bosszúvágy fűti, meg akarja találni a tetteseket, hogy leszámoljon velük. Azután hamarosan ráébred, mi forog kockán: országa és népe függetlensége van veszélyben. Félelmet nem ismerve harcba száll a betolakodókkal.
A Wallace-ról keringő hihetetlen, ám igaz történetek minden hazafi szívébe bátorságot öntenek, a felkelőkből hadsereg gyűlik, és megküzdenek az elnyomókkal. A XIII. század kegyetlen világában is létezett szerelem. S az igaz szerelem akkor is csak szenvedés, vér és küzdelem árán teljesedhetett be.
Játékidő:
170 perc
Gyártási év:
1995
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, orosz
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
2. LEMEZ:
Kisfilm - Mel Gibson, a rettenthetetlen - Egy filmkészítő szenvedélye (kb. 28 p.)
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 17. - 18:02
A legyőzhetetlen Wallace
Hát ki ne ismerné ezt a méltán híres történelmi filmet 1995-ből? Na én akkor most az ő kedvükért írok pár sort.
Mel Gibson második rendezése (Az arc nélküli ember (1991) volt az első), ám rendezőként ez hozta meg neki a hatalmas nagy sikert. Egy puttonyra való jelölésnek (BAFTA, Golden Globe és persze Oscar) csak nem a felét elhozta és itt csak az Oscar díjakat emelném ki, amiket a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb operatőr, a legjobb hangvágás, valamint a legjobb smink és maszk kategóriákban vitt el.
A történet egy bizonyos William Wallace-ról szól, akit Mel Gibson alakít. A valóságban is létezett ez a skót hős, aki valamikor a 13. és 14. század fordulóján élt és tevékenykedett. Az úriember azzal vált híressé, hogy I. Edward angol király uralkodása alatt, a parasztokat harcba vezette, hogy együtt, közös erővel megvívják a skót föld függetlenségét. És ezzel gyakorlatilag a film cselekményét is leírtam.
A forgatókönyvet Randall Wallace írta, amiről azért tudni kell, hogy a történészek nem minden ponton értettek egyet azzal, amit Wallace leírt, vagyis, hogy nem történelem hű, ám ennek ellenére, még így is ez az egyik legpontosabb leírása William Wallace történetének.
Az összhatásról... Ez egy elég grandiózus film, minden szempontból.
A filmet Skóciában forgatták, lélegzetelállító környezetben, amivel meg is teremtették a 13. 14. századi hangulatot. A jelmezek nagyon bejöttek, mondjuk én amúgy is szeretem a kosztümös filmeket.
A dialógusok tökéletesek, és itt meg is említeném a kiemelkedően jó magyar szinkront. Jók a magyar hangok, így a párbeszédek élvezetesek és elragadják a nézőt. Szinte észre se veszi, hogy közel 3 órás a film.
Itt külön részt szentelnék a zenének. Oscar-t ugyan nem kapott, de jelölték James Hornert, aki a dalokat írta a produkcióhoz. Uram! Minden elismerésem! Az összhatáshoz annyira kellet ez a fajta zene, hogy ezt csak profik tudták volna megoldani. Ahhoz, hogy ilyen zenét írj, ahhoz maximálisan azonosulni kell a rendezővel, a filmmel, a szereplőkkel és az eredeti, történelmi hőssel.
A szereplők mind olyan karakterek, amiket jól eljátszani nem könnyű. Mel Gibson és a gyönyörű Sophie Marceau varázslatos alakítást nyújt, így itt se nagyon lehet belekötni a filmbe. Persze ez nem is szándékom.
A dialógusoknál elfelejtettem megemlíteni, hogy pár igazán ütős poén is belekerült, ami a barátaimnál már-már szállóigévé vált. Tényleg nagyon jók.

Lényegében már csak egy dolog van hátra, az pedig a kiadvány! Hát itt van egy érdekes dolog. Ugye ez a megjelenés 2 lemezes, na de a kettes számú lemezen fél óra extra van. Kérdem én miért? Az semmi. Egy ekkora, egy ilyen volumenű filmhez a 3 lemezes díszkötés dukál. Azt merre találom?

Ettől függetlenül ez a film mindent visz! Az eredeti lemezeim, "történelmi filmek" szekció, első darabja. Ennél jobbat nehéz lesz csinálni vagy találni, de valaki tud ilyenről várom az infókat!
A Rettenthetetlen pedig 10/10 még a gyér extrákkal együtt is.
Kötelező darab!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Kihagyhatatlan
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: