• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Batman: A mozifilm antológia 1989-1997 (8 DVD) (DVD)
Batman: A mozifilm antológia 1989-1997 (8 DVD) Batman: The Motion Picture Anthology
- 50%
Szállítható: BIZONYTALAN
5.990 Ft
Eredeti ár: 12.000 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Részletek
  • Kritikák
Stúdió:
Játékidő:
503 perc
Gyártási év:
2005
Átlagos értékelés:
Gyulus
értékelése:
2005. nov. 25. - 8:16
Ha minden új kiadvány ilyen jó lenne, sokkal nagyobb arányban venném oket már a megjelenés idején.

Lássuk, mit is kapunk a pénzünkért!

Eloször is adott egy szemgyönyörködteto, dombornyomott díszdoboz szép, fekete alapszínnel, hologramos matrica nélkül. A Batman logó diszkréten domborodik a front oldalon, és a jelvény maga fényesebben is csillog, mint a tok. A dobozba szépen illeszkedik a négy kétlemezes, muanyag tokos kiadvány, melyeket külön-külön is lefóliáztak. Ezek borítója, mint az oldalon is látható, egységes, véleményem szerint tetszetos. A hátoldal szintúgy, ráadásul kelloképpen informatív is, minden extra tételesen fel van rajtuk tüntetve.

A menük állóképesek, viszont az angol és a cseh mellett választhatjuk a magyar nyelvut is. Ilyenkor további beállításokra nincs is gondunk, a film alapból szinkronra áll be, de elobb még megnézhetjük a "Ne lopj!" c. slágert. Ezt azonban könnyedén ki is hagyhatjuk, mert bár nem átugorható, de bele lehet tekerni, ill. a menü gomb megnyomására rögtön a fomenübe kerülünk. A négy kiadvány menüi egységes arculatot kaptak, a háttérgrafikák tematikája és a menüpontok elrendezése azonos, csak tartalmilag igazodik az aktuális koronghoz. Én személy szerint az állóképes menüt se nagyon bánom - sokkal gyorsabban kezelheto ugyanis, mint egy animációkkal tuzdelt.
A filmekre nem lehet panasz, a képminoség szerintem teljesen korrekt, ahol sötétnek kell lennie, ott kelloképpen sötét, de azért mindent látunk, amit látnunk kell. A szinkronok is jól szólnak, én nem észleltem semmi hibát.

Maguk a filmek olyanok, amilyenek. Így, hosszabb ido után újranézve egyébként nekem olyan benyomásom volt, hogy mindegyik rész eléggé meseszeru - különösen a Batman: Kezdodik!-hez mérten. Mielott a harmadik részt megnéztem volna, még olyan gondolat is felmerült bennem, hogy az elso ketto se sokkal jobb, mint a folytatások, de aztán rájöttem, hogy mégis.

Az extra korongok tartalma bámulatos, és amiért igazán dícséret illeti a kiadót, az az, hogy felirat is került mindegyikre. Itt már csak angol nyelvu menü áll rendelkezésre, de ez egyáltalán nem zavaró. A felirat beállítása után már indulhatnak is a tartalmas háttéranyagok. Ezekbol pedig igazán sokmindent megtudhatunk: az egész Batman mitológia hátterérol, a karakter fejlodésérol, a filmek elokészületeirol, a szereplokrol, trükkökrol, maszkokról, kiegészítokrol... mindenrol szó esik, és minden fontos közremuködo megszólal. Idoben pedig jobb felkészülni rá, hogy nem lesz rövid menet!

Nekem szerdán hozta ki a futár a díszdobozt, aznap este megnéztem a két Tim Burton-filmet, csütörtökön szinte egész nap az extrákat faltam, és csak a két elso film extra lemezével sikerült végeznem. Estére még lenyomtam a Mindörökké Batman c. harmadik részt, és vége is lett a napnak.

Aki kedveli a filmeket, annak feltétlenül érdemes beszereznie, mert igazán nívós, tartalmas kiadványról van szó, mégpedig ízléses csomagolásban, így aztán a polcon is remekül mutat.
8 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással
Jim Morrison
értékelése:
2007. okt. 26. - 18:14
Batman 1989-ben új értelmet nyert. A 60-as években a comics után tv-re vitt klasszikus sorozattal kezdte, hogy aztán a kor meg a mozi fejlodésének hála Tim Burton kezébe akadjon röptében. Ez a találka aztán Burtonnek is ugrást eredményezett, de Batmannek mindenképp. Az elso film után évekig megvolt a beszédtéma. Tim Burton éjfekete világgal és groteszk humorral fuszerezett boregérmeséje több szempontból is jeles alkotás. Kezdjük a színészekkel. Noha a fohosünk Michael Keaton aki talán élete szerepét kapta és meglehetosen jól hozta Bruce Wayne majd annak sötétebb énjét valójában a tényleges foszereplo Joker akit a zseniálisan gonosz Jack Nicholson alakított. Az örök vigyorra(vagy vicsorra) kárhoztatott negatív hos szerepében oly sokszor írták, mondták mégis teszem én is brillírozó Nicholson elvitte csostül Batmanünk. Technikai szempontból is tökéletes retro trükkök és akcióelemekkel a film olyan hatást kelt mintha tényleg a 30-as években lennénk. Batman eszközeit és foleg a Batmobile-t mindenki szerette volna magáénak tudni. Aztán úgy emlékszem valaki szerencsés és gazdag meg is tette. Szóval az elso mozi etalon.
A folytatásban ismét Burton ült a dirrektori székbe és ott folytatta ahol abbahagyta. A második filmben Batman mellé felzárkózó Pingvin, az ördögien gonosz Max Shreck és az ördögien csábos Macskano jelentosen elterelte figyelmünk fohosünkrol aki levegot alig kapott az akciók forgatagában a film két órája alatt. Még tröbb trükk, látványelem és ezúttal télbe varázsolt Gotham city igazán egyedi hatást gyakorolt ránk mozinézokre.
1995-re eljött a 3. rész ideje. Noha Tim Burton és Michael keaton is kilépett hamar megvolt az utánpótlás. Az új Batman erosen megosztotta és osztja még ma is rajongóit. Én a szeretem kategóriába tartozom. A csilli-villi, neonzöld, narancs, piros és lila színekben pompázó új, grandiózus képregény-videoklipp világ számos nézot mosolyra fakasztott engem viszont lenyugözött. Már csak a U2 betétdala miatt is! Az új, ultramodern felfogású, abszolút a látványt elotérbe helyezo Joel Schumacher színt vitt az éjszakába. Olyan színészekkel mint a szupersztárrá váló Jim Carrey, vagy az "öreg" Tommy Lee Jones. Batman szerepére pedig magát Jim Morrisont szerzodtették alias Val Kilmert. Személy szerint Ot tartom a legrosszabb Batmannek mivel kölyökképéhez abszolút nem illik a megtört éjlovag karaktere. És, hogy még egy bónusz hos legyen elokerült Robin a kis segéd is. Giccs ide vagy oda a Batman Forever is(mét) tarolt, mondjuk a végén levo ugrással amit Batman Robinnal véghezvisz nem is csodálom. Félelmetes!
Schumacher folytathatta és lon 4. rész. Mivel a látvány adott a színészeken még lehetett variálni így került szóba Arnold Schwarzenegger mint fogonosz aki szívproblémái ellenére tökéletesen hozta Mr. Freeze-t és már csak ezért sem tartom helyesnek pont miatta szidni a filmet! Nicole Kidman mint bájos hölgyemény mellé még egy csaj jött Batgirl aki mondjuk tényleg felesleges. Na és még egy az ellnség oldalán Uma Thurman személyében. Na jó, ha van hibája a filmnek az a sok no. Bocsánat! Na de a lényeg, Batman mindenki Ross dokija lett a Vészhelyzetbol. George Clooney aki most már talán színész de akkor még sármos új arcként leledzett. Ma már nem hinném, hogy felöltené a gumigúnyát! A 4. film ubergiccsparádéja ismét képes volt engem székhez szögezni leginkább megint a kocsi és a többi kütyü miatt. Az új Batmobile lenyugözoen, már-már zavaróan eltúlzott forgó, világító motorblokkal extra látványélmény.
A történet valljuk be sosem volt a széria erossége, eszembe sem jutott kutatni utánna. Csak az érdekelt, hogy lekössön a film és jól mulassak kedvenc képregényhosöm kalandjain. Engem a Batman név alatt futó filmek a mai napig földhöz vágnak, mert képes vagyok külön, önálló alkotásként kezelni mindegyiket. Eddig mind az 5 film lenyugözött és most már epedve várom a 6. kalandot...
A kiadványról szerintem túl sokat nem érdemes mondani. Szinkron 5.1-ben, feliratos extrák dögivel, szép lemezek és borító...mi kell még? Ja! Megvan! Új transzfer és hangkeverés. Egy szóval, tökéletes mindenki vegy és vigye!!!
4 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
bbbarni
értékelése:
2011. nov. 26. - 19:22
Az antológia első darabja, a Batman, 1989-ban került a széles mozivásznakra, Tim Burton rendezésében. Komor, sötét hangulatú szuperhősmozi volt, amely inkább a felnőttebb korosztályt célozta meg. Tökéletes film a mái napig, amelyre rengeteg Batman-rajongó (köztük jómagam is) várt már régóta.
A folytatás, azaz a Batman visszatér, úgyszintén komor és sötét volt, kissé túlságosan is. Sokan nem voltak oda Pingvin undorítóan perverz és szörnyen gonosz megformálásának, illetve a néhol meghökkentően ostoba történetvezetésnek. Hatalmas pozitívuma volt azonban, hogy a befejezést sokkal kifinomultabban megformálták, mint az első filmben. Hiába volt azonban nagy siker, a Batman visszatér nem hozott elég pénzt a Warner Bros. konyhájára, így Tim Burton-nak búcsúznia kellett a rendezői széktől, helyét pedig nem más vette át, mint Joel Schumacher.
A Mindörökké Batman tele volt retinaégető színekkel, és elég ostoba egysorosokkal, de mégsem nevezném borzalmasnak, sőt, egész szórakoztató popcorn-mozi a maga nevében. Gyermekbarát hangulatának és grandiózus szereplőgárdájának köszönhetően hatalmas anyagi siker lett a Warner Brothers-nek, így Joel rendezhette a negyedik, és egyben legrosszabb filmet az antológiában: a Batman és Robin-t.
Ez a film olyan szörnyű, frusztráló, és rossz, hogy naphosszat sorolhatnám a hibáit. Denevérfekália egyenesen egy denevér barlangjából. (Batman-hitelkártya!!!...). Az első részt azonban mindenképpen ajánlom minden korosztálynak, különösen a nosztalgiázni szerető felnőtt korosztálynak, akik közé én, és a családom is tartozunk.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
dboy
értékelése:
2007. dec. 27. - 12:30
A kiadvány szerintem fantasztikus. Nagyon igényes. A lemezek szépek, a borítókrol nem is szolva, a tokok jó minoségu kemény muanyagból készültek. Kép, a hang mindegyiken tökéletes, az extrák is szuper jok, a díszdoboz is naygon szépen ki van dolgozva. Ja és az extra lemezeken van felirat. Gratula a Warnernek. Ajánlani tudom minden kedves Batman rajongónak. Ennyi pénzért vétek kihagyni.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
R.GY.
értékelése:
2005. nov. 16. - 1:05
nos, nagyon vártam és meg is vettem amint megjelent.
erre mivel indul a DVD? berakom az elsot és egy (kalózkodás ellenes) REKLÁM!!!! hát leesett az állam! reklám egy díszdobozos kiadványon??!! ezt nem tudom hogy képzelik. én nem azért veszek DVD hogy még ott is a sz@r reklámot bámuljam, erre most mindig ha meg akarom nézni köteles vagyok azt is végignézni. ez szemétség!! most már értem miért került "csak" 4000 be darabonként. a többit a reklámból pótolják.
egyébként nem tudom ki volt az az idióta aki kitalálta hogy pont ezt rakják az eredeti DVDre, mikor aki a netrol szedi (akinek a reklám szól) az úgyse látja mert azokból kiszedik az ilyen hulladékot, úgyhogy csak az kénytelen végignézni/tekerni akinek az eredeti van meg. a kedvemet sikerült 100%ról 20%ra rontani. köszi szépen

egyébként a Batman: Begins re is rárakták úgyanazt. a Harry Potterre nagyon remélem hogy nem raknak ilyet mert azt már nem nézem el ilyen könnyedén. ha megteszik soha többet nem veszek warner DVDt. ha meg úgy általában a reklámozás szokássá válik a DéVéDéken akkor egyátalán nem fogok semmilyen eredeti DVDt venni.

nem tudom hogy létezik-e olyan fórum ahol a DVD re rakott reklámok ellen lehet tiltakozni aki tudja írja már ide légyszi. kösz
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: