• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Vad banda - Rendezői változat (2 DVD) (DVD)
Vad banda - Rendezői változat (2 DVD) Wild Bunch
- 70%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Sam Peckinpah filmje, a Vad banda vitathatatlanul minden idők egyik legkitűnőbb westernje. Ez a rendkívüli történet egy csapat aljas banditáról szól, akik fölött végleg eljárt az idő. A filmet 1994-ben sikerült felújítani olyanra, ahogy azt annak idején az 1969-es premieren látta a nagyközönség. Ez, a harmincötödik évfordulóra készült új anamorfikus transzfer, pedig még valósághűbbé teszi ezt a vérfagyasztó alkotást, amelyben a nyeregbe pattanó William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan és a többi nagyszerű színész egytől egyig feledhetetlen alakítást nyújtanak!
Stúdió:
Játékidő:
140 perc
Gyártási év:
1969
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- német - mono (DD)
- spanyol - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, dán, finn, görög, lengyel, német, norvég, portugál, spanyol, svéd
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Egyéb - Új digitális transzfer
 
Audiókommentár - Nick Redman, Paul Seydor, Garner Simmons és David Weddle Peckinpah-szakértők közreműködésével
 
Előzetes - Sam Peckinpah-filmek előzetesgalériája
2. LEMEZ:
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - Sam Peckinpah nyugata: egy hollywoodi lázadó öröksége - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - A vad banda: Montázsalbum - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - Részlet egy egyszerű kalandfilmből: Sam Peckinpah, Mexikó és a Vad banda – Nick Redman dokumentumfilmje - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. jún. 2. - 21:39
Megnéztem volna 69-ben az átlag amerikai mozinézo ábrázatát a Vad banda vetítése után.. Egyrészt mert valószínuleg az egyik legjobb westernt láthata, másrészt viszont olyan színtu eroszakábrázolást, ami állítólag addig nem volt még vásznon..

Már a felütés is sokkoló: Gyerekek vöröshangyabolyba teszik a skorpiót, ami szépen alulmarad a hangyákkal szemben. A gyerekek mosolyogva nézik. Aztán belovagol a városba a Vad banda és lassan kezdetét veszi az orület. Ezalatt elképeszto lövöldözéseket, rengeteg halottat, s ami új: rengeteg vért látunk a képernyon. Mindez természetesen 69-es mércével.
Peckinpahot itt még/már nem korlátozta senki, teljesen szabadjára engedte kreativitását. És létrehozott egy zseniális, véres, de ugyanakkor a maga módján lírai és megható westernfilmet. Az egyik legjobbat.

A Vad banda elmúlása, a kezdo balszerencsés rablás után törvényszeru -allegorikusan a vadnyugat elmúlása itt is jelen van-, s bár egy szenzációsan kivitelezett vonatrablás után már-már bízhatunk, hogy szépen, nyugodtan megoszülve vonulnak vissza az aktív sportolástól, mégis a záró képsorok szinte logikus bevégzései a filmnek.. Megváltás? Vagy csak áldozat az igaz ügyért?

Peckinpah nem eloször csinált olyan jellemfejlodést a karaktereinek, hogy a gyilkos, koszos, törvényenkívüli fickókból a végére igazi hosök lettek. Részben mert mindig van náluk rosszabb-mégha tisztább is, részint meg mindig is egyértelmu volt a rendezonél: nincs csak rossz és csak jó.. És a végére bizony tiszta szívbol tudjuk sajnálni a tömeggyilkosokat is.
A film végi séta, illetve az azt követo mészárlás pedig méltán tekintheto a filmtörténelem legnagyobb pillanatainak..

Talán a mai szemmel már az ilyenfajta brutalitás nem rázza meg a közönséget, de nem is ez a lényeg. Ennek a filmnek minden egyes jelenete egy élmény, a humortól a drámán át a lövöldözésig, minden. És én nem állítanék sorrendet a westwernfilmek között -valamennyit szeretem, de hogy ez egy értékes darab, az biztos.

A DVD kiadás szintén. Gyönyöruen felújított kép, egész jó 5.1-es hang jellemzi. Az extratartalma szintén példás: magyar felirat mindenhez, közel három órányi dokumentum és egyéb néznivaló!
Azonban vigyázat! Ha valaki még nem látta a mester többi filmjét, akkor az elso dokumentumfimet csak késobb nézze, mert erosen spoileres!

Szenzációs western, nem csak vadnyugatimádóknak!

Kosárba!
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
gerbence
értékelése:
2011. okt. 11. - 8:56
Amikor egy filmet értékelek, önkéntelenül is a maga kategóriájában (sporthasonlattal élve: súlycsoportjában) pontozom, így lehet az, hogy néha értékesebb alkotások kapnak ugyanolyan, vagy akár kisebb osztályzatot, mint felejthetőbb, jelentéktelenebb filmek.
A Vad bandával nehéz helyzetbe kerültem (vagy a film került nehéz helyzetbe nálam): az agyam egyből a Volt egyszer egy vadnyugat mellé helyezte, és bizony összemérve a kettőt, egyértelmű, ki a bajnok.
A Vad banda sokban hasonlít Leone csúcsművére (sőt, nyugodtan merem leírni, hogy egyenesen merít az olasz mester életművéből), azonban lényeges különbség, hogy míg Leonénál minden egyes apró kis mozzanat (és itt értsd: minden, egyes, apró, kis mozzanat) megkapja a maga súlyát, jelentőségét, árnyaltságát, kidolgozottságát, addig Peckinpah filmje jóval elnagyoltabb, zanzásabb; a viszonylag hosszú játékidő ellenére is vázlatos, sőt, sok helyütt zanzás. Így nem is nyújt akkora katarzist, mint a Vadnyugat, sokszor ránk van bízva a részletek, háttérinfok hozzágondolása. Peckinpah így ugyan elkerüli, hogy filmje szájbarágós legyen, de nem is enged olyan beleélést, totális azonosulást, a rimussal való együtt lélegzést, mint Leone. Mintha egy monumentális klasszikus zenei mű felvételét hallgatnánk cédéről: Leone szépen végighllgattatja velünk a koncertet az elejétől a kirobbanó fináléig, Peckinpah, amikor beleun egy-egy tételbe, továbbnyom a következő trackre. Bár ez a fajta (kicsit talán a francia újhullámot is követő) vágási technika a rendező kézjegyének számít, jelen filmben engem, úgy éreztem, kicsit többet dolgoztatott az ideálisnál, nem hagyott teljesen elmerülni abban. Persze lehet, hogy aki a mester életművével szorosabb és gyakoribb kapcsolatban van, vagy éppen Godard-on, Antonionin és a többieken edződött, azt ez csöppet sem zökkenti ki.
Hiányoltam még a karakterek kicsit további elmélyítését, különös tekintettel a banditákat üldöző ex-bandatagra, aki rettentő érdekes figura, de a filmben szinte csak mint önmaga trailere jelenik meg.
Peckinpah művében tehát kivetnivalót nem, de kipótolni valót találok, így a tökéltességtől számomra elmarad.
Ugyanakkor az a film, amit csak a Volt egyszer egy vadnyugattal tudok összemérni, még akkor is megérdemli az 5 csillagot, ha az összemérésben alulmarad.
A királyt nem lehet megütni... Végülis, attól még, hogy Ali a király, Tysont se macskajancsiznám le.
6 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
Ronin1
értékelése:
2006. már. 26. - 20:36
Ma sikerült megnéznem a dvd-t. A film nagyon jó, bár nyilván mai szemmel már nem úgy hat a dolog, beleértve a "brutalitás"-t is, mint annakidején (gondolom). Nade mégiscsak egy 37 éves murol van szó!
És itt kell megjegyezni: a kép tényleg gyönyöru, foleg figyelembe véve a film korát, és az angol 5.1 hang is rendben van (nyilván nem "A Sziget" minoségu:-)), de szerintem a magyar hang is szépen szól. Ahhoz képest, hogy mono! (Itt jegyezném meg, hogy a borítón és az adatlapon stereo van, de szerintem mono!) És a boséges, magyar feliratos extrák is informatívnak és érdekesnek tunnek, bár még csak belenéztem, nem volt idom végignézni! Az ára nagyon baráti! Szóval ÍGY KELL FELÚJÍTANI és KIADNI egy filmet!
_________________________________________________________

A FILM (így csupa nagybetuvel) kötelezo darab, pláne ennyiért... És hogy ha valaki még nem látta, egy másik klasszikusból (Alkonyattól Pirkadatig) idézném George Clooney-t (bocs, ha nem szószerint): "Ez durvább lesz, mint a Vad Bandában..." szóval látni kell! (Még ha nem is itt hozzák el Alfredo Garcia fejét...:-)))
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: