• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Tim Burton: A halott menyasszony (DVD)
Tim Burton: A halott menyasszony Tim Burtons Corpse Bride
- 55%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

5-10 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Szereplők:
Egy nyomasztó hangulatú 19. századi városkában vagyunk: a félénk Victor (megszólaltatója Johnny Depp) itt készül egybekelni hasonlóan félénk menyasszonyával, Victoriával (hangja Emily Watson), ám egy véletlen folytán a rejtélyes Halott menyasszonyt (megszólaltatója Helena Bonham Carter) jegyzi el, ráadásul a túlvilágban köt ki! Noha a holtak földje sokkal színesebb, vidámabb és izgalmasabb, mint az ő korábbi kötöttségekkel teli élete, Victor rájön, hogy semmi sem választhatja el őt egyetlen és igaz szerelmétől. A hagyományos animációs technikával készült bábfilm látványvilágával lenyűgöz, jellegzetes burtoni humorával és derűjével pedig még a holtat is jókedvre deríti!
A Tim Burton: A halott menyasszony folytatja a rendező olyan klasszikus alkotásainak groteszk és romantikus hagyományait, mint az Ollókezű Edward és a Karácsonyi lidércnyomás.
Stúdió:
Játékidő:
74 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - Élők és holtak - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Danny Elfman: Két világ zenéje - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A halott menyasszony életre keltése - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Tim Burton: A ragyogó sötét oldal - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Világok hangja - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A bábok felélesztése - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A síri hangok mögött - MAGYAR FELIRATTAL
 
Próbafelvétel - A halott menyasszony előélete - MAGYAR FELIRATTAL
 
Önállóan meghallgatható zenei hangsáv -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2012. nov. 25. - 15:28
Kihaló félben lévő stílust hozott vissza
Lassan nem lesz olyan filmstílus, amiben Tim Burton ne csinált volna legalább egy sikeres produkciót. A Halott Menyasszonnyal viszont egy kihalófélben lévő típust hozott vissza, már-már tényleg a sírból.

A Stop Motion technika nagyon nem divat, bár Burton már rendezett korábban egyet, Karácsonyi Lidércnyomás címmel, még 1993-ban. A technikának annyi a lényege, hogy minden egyes beállítást egyenként lefényképeznek, majd számítógép segítségével összefűzik őket és így lesz belőle mozgókép. Tehát úgy kell ezt elképzelni, hogy beállítják a bábukat, lefényképezik, változtatnak rajta egy keveset, megint lefényképezik stb... Nagyon körülményes és nehéz feladat, de nagyon becsülendő fajtája a filmkészítésnek!

Lássuk ízekre szedve a filmet!

A történet ugyan azt a színvonalat és hangulatot hozza, mint a korábbi filmjei. Különbség, hogy nem élőszereplős.
Két fiatal, eltérő szociális és anyagi háttérrel, gyakorlatilag kényszerházasságot kötnek, ám ez "szerencséjükre" szerelem első látásra. A szeleburdi vőlegény azonban egy óvatlan pillanatban feleségül vesz egy már réges rég halott menyasszonyt. A még élő párnak innentől kezdve az lesz a célja, hogy érvénytelenítsék, ezt a fajta frigyet, ám ez, a már nem az élők sorait erősítő hölgynek nem igazán tetszik. Egy kis romantikus sztori a rémálmok és lovestory között.

Ahogy már írtam, rengeteg munka volt ebben a filmben és az elejétől a végéig mesteremberek dolgoztak éjjel-nappal, hogy elkészüljön. A Stop Motion technikához a bábokat Angliában készítették, egy olyan cégnél, kiknek már neve van a szakmában és több hasonló jellegű produkcióhoz asszisztáltak korábban.
Minden egyes szereplő kézzel készült és néhányból (leginkább a főszereplőkből) 8, 10 vagy 12 darabot is gyártottak, pusztán azért, mert a filmkészítés ezen módja nagyon lassú, így egy kicsit fel tudták pörgetni a folyamatot.
Lenyűgöző, hogy vannak még ilyen emberek a földön, akik a filmgyártás ezen módját még életben akarják tartani, hatalmas szakmai tapasztalatukkal, mesterségükkel és hihetetlen fantáziájukkal.
A Halott Menyasszony, a Viktória királynő korabeli időszakban játszódik, ez a 19. század második felére datálódik leginkább, de egy kicsit még átnyúlik a 20. század néhány évére is. Egy komolyabb társadalom kritikát is hordoz magával, amit nem csak a díszletek, de a mozgások és a karakterek kinézete is hűen tükröz. Én úgy vettem észre, hogy a szereplőket úgy alkották meg, hogy a külsejük alapján meg lehessen mondani, milyen jellemek. Főszereplőnk Victor Van Dort: hosszú lábak, keskeny, lecsapott vállak, tisztán illusztrálja főhősünk mimózaságát és félénkségét. Vagy ott van az após jelölt: alacsony, köpcös, kopaszodó, úgy néz ki, mint egy golyó: határozott, aki világ életében gazdag volt, anyagi gondok nélkül. Kövérsége a mohóságát fejezi ki. Sorolhatnám még, de akkor megint mit hagyok az érdeklődőknek?
Szeretnék még egy kicsit a színekről is beszélni. Érdekes hatást kelt a nézőben, az elég erős noir-os hatás. Nem teljesen fekete, fehér, de az élők között a színhasználat elég vékony, de nem negatív értelemben. Alapvetően a hideg színeket használták (az élőknél!), ám nagyon illik a film téli hangulatához és kicsit sötét beütéséhez. A halottaknál már jóval több színt észre lehet venni, viszont nem csak ez az, ami érdekes, hanem hogy jóval aktívabbak és vidámabbak. Érthető... Az élet után a halálban, az embernek már nem sok gondja van, feltéve ha szívét nem törték össze még halála előtt. Érdekes az a nagy kontraszt, ami a filmet jellemzi. Illetve nem csak a kontraszt, hanem inkább a felcserélt pólusok. Az élők ridegek és kegyetlenek, míg a halottak vidámak. Az előbbieknek nincs szívük, a holtnak még mindig fáj. Zseniális!

Még a szinkronhangokról pár szót... Tim Burton kedvencei természetesen feltűnnek a filmben. A vőlegény hangja Jonny Depp, akit szerintem nem kell bemutatni. A halott menyasszonyé Helena Bonham Carter, aki a Nagy Hal-ban, az Alice Csodaországban-ban vagy aMajmok Bolygójában is szerepelt. Michael Gough, a Batman filmek Afred-je, Ős Gutknecht hangját kölcsönözte és ott van persze Christopher Lee, aki a Charlie És A Csokigyárban, valamint a legújabb Burton-filmben az Éjsötét Árnyékban játszott. Itt a paphoz adta a hangját.
Sajnos a magyar szinkron elég gyatra lett. Persze meglehet nézni, de első sorban az eredeti nyelvet ajánlanám.

A megjelenés egyébként nagyon szép. Stílusos a borító és a cd képe is tetszetős. Rengeteg extra van rajta, amik abszolút hasznosak, van hozzájuk magyar felirat is. Én persze jobban őrültem volna egy 2 lemezes változatnak, digipack-nek, meg egy fekninek. Tudom, meg vannak az igényeim.

A Halott Menyasszony egy kihalófélben lévő stílust rántott vissza a szakadék széléről és a kategória csúcsán landolt. Szerintem.
Kötelező darab.

10/10

Még egy megjegyzés a végére. A produkciót Oscar-ra jelölték 1996-ban a "legjobb animációs film" kategóriában, ám nem kapta meg. Helyette a Wallace És Gromit - Az Elvetemült Veteménylény nyert. Jó lenne, ha már észrevenné magát a zsűri és azt díjazná, ami megérdemelné. A Belleville Randevú-nál ugyan ez volt, csak 3 évvel korábban.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
dorogman
értékelése:
2006. már. 23. - 3:18
Megmondó ember lévén természetesen van hozzáfuznivalóm a nemrégiben napvilágot látott Corpse Bride (továbbiakban CB) DVD-hez. Az egyszeruség kedvéért pontokba szedve osztanám meg Veletek, h számomra mi az, ami pozitív, s mi az, ami negatív fogadtatásra lelt.
+:
- a „cover art”, a gerincet leszámítva megfelelo
- a kép és a hang (angol!) minosége átlagon felülinek mondható
- a menü áttekintheto, könnyen kezelheto
- az extrák – laikusok és mérsékeltebb fanok számára is – érdekesek és informatívak
- mérsékelt debütáló ár

-:
- fekete tok, ohne „emvékáe” & belso borító, csúf „rémhatáros” logo a hátsó borítón, kissé puritán gerinc
- az extrák nyúlfarknyi hosszúságúak (a Próbafelvételeket leszámítva)
- ordító, fordítási hibák (pl. „Dead End” [zsákutca], mint „A halálba!”…)
- énekelni próbáló Hollósi Frici bácsi és a többiek… (csak eros idegzetu perverzeknek!)
- átlagon aluli – szvsz bun rossz – magyar szinkron (VV Buci-t Depp után hallani felér egy kiadós rémálommal)

A CB alapjában véve egy kellemes animációs mozi, bár abban egyetértek néhány elottem szólóval, h a The Nightmare Before Christmas (TNBC) kiforrottabb, élvezhetobb alkotásnak tekintheto, mint 12 évvel fiatalabb „édestestvére”. Ahány rajongó – avagy „felkent” filmkritikus –, annyi különbözo vélemény létezik persze. Sokan fájlalják, h a CB-ban mindössze négy szöveges dal lett betéve, míg anno a TNBC-t, a (fantasztikus) látvány mellett, mindenképpen a dalok vitték el a hátukon. Tehát ez egyfajta ürességérzetet kelt a veterán Burton fanok törékeny, gót-romantikus (ez kissé ellentmondásos ugye?;]) lelkében.
De hát gondoljunk csak bele, h ez esetben – Elfman-t leszámítva – ki dalolhatott volna a régi TNBC-s szinkronhangok helyett? Depp? Watson?? Lee??? Így is épp elég vérszegényre sikeredett szegény Burtonné Bonham-Carter asszony szomi-depi áriája.:] S természetesen az According to Plan c. szám sem az a produkció, amitol automatice boogie-t járna az ember lába. A második és a negyedik nótát szerencsére megmenti Elfman mester ill. az arctalan kórus.
Úgy érzem, h a CB arányaiban földhözragadtabb, racionálisabb mu, mint elodje volt annak idején; több az emberibb, hétköznapibb momentum, cselekmény, lévén, h itt még a Halottak Birodalmában leledzo lények is emberek, vagy legalábbis valamikor azok voltak. Míg a jó öreg Halloween Town-ban csak úgy hemzsegtek a mindenféle szörnyik, fantázialények, kísértetek, etc-etc.
A sztori vezérmotívumából kiindulva mindenképpen „bulivúdizálni” kellett a film feelingjét, ha már egyszer adva van a szerelmi 3szög, meg a potenciális esküvo, blablabla, és szerintem ez a kissé túladagolt emocionális töltés az, ami gyakorlatilag rányomta a bélyegét Burton legfrissebb groteszknek szánt animációs mozijára.
Konklúzió: ha nem a szokványos romantikus trutyira vagyunk kiéhezve, hanem vmi speciális érzelmi élmény után áhítozunk, akkor toljuk be – baráti áron vásárolt, jogtiszta – CB lemezünket a dívídí lejátszó szájába, és próbáljuk meg önfeledten – mindenféle boncolgatás, elemezgetés és összehasonlítgatás nélkül – élvezni azt.

U.i.: M. P. „bulisziget” Sziámit üdvös lenne, ha legközelebb nem bíznák meg hasonló kaliberu fordítási-szöveggyártási munkával, mert (hír)nevéhez képest kritikán alulit sikerült teljesítenie…
7 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
ThomyX
értékelése:
2007. jan. 8. - 21:15
Fantasztikus és kiemelkedo alkotás. Máig a kedvenc filmjeim listáján szerepel,legalább hetente egyszer meg kell néznem.
Életem eddigi legszebb moziélménye volt mikor erre beültem.
Egyszeruen lenyugözo,ennek a filmnek minden gyujteményben ott a helye! A stop-motion animáció számomra különleges volt,és a gazdag extrakínálatból is többet megtudtam a filmkészítés eme módjáról.
Danny Elfman zenéje gyönyöru,tökéletesen simul a sztorihoz.
A fekete-fehér és a színes világ (vagy alvilág) keveredése volt a legjobb,és bármi amire gondoltam a film közben,hogy valami történni fog,az ellenkezoje következett be. Fordulatos,humoros,és horrorisztikus "mestercsomag" aranytálcán. Imádom,imádjuk,imádják.
Bárcsak minden film ilyen kivitelezésu,és alapos felépítésu lenne!!!
Sajnos a Wallace és Gromit elvitte a Halott menyasszony elol az Oscar-t,bár szerintem alaptalanul.
Mindenbol max pontot kap,a DVD kiadás kielégíto volt,sot,akinek egy kis csalódottság is látszik az arcán mikor megnézi az extra-listát,a film boven kárpótolni fogja!
(Kedvenc extrám a bábkísérletes,hogy hogyan alkották meg a szereplok mozgását,azaz a "próbafelvételek".)
Meg kell venni,meg kell nézni,meg kell szeretni!
VARÁZSLATOS! :)
Hogy idézzek a borító hátuljáról:
"Már most klasszikusnak számít!"
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2006. már. 18. - 21:42
Ismét egy remek film Tim Burtontól. Az utóbbi munkái nagyon bejöttek..
Való igaz, hogy ez a film nem éri fel a Lidércnyomást, de szorosan ott lohol a nyomában. Az a morbid és aranyos humor, a tökéletes és elismerésre méltó technikai megvalósítás, no meg a timburtonos színvilág mind-mind hasonló magasságokba emeli. Egyébként baromira tetszett, hogy a holtak világa a színes, az éloké meg a szürkéskékes.:) Tökéletesen szórakoztató mozi. Azért egyre vigyázni kell: igaz, hogy családi mozinak van írva, azért én gyerekeknek nem biztos hogy ajánlom. Egy pici szerintem sötét és horroros nekik. Bár ki tudja, lehet, hogy nem lehet elég korán kezdeni??
A kép elso osztályú, az angol hang szintén. Qrva jól szól, minden apró részlet a helyén van, élmény angolul nézni. Nem úgy viszont magyarul. Halk és tompa. Pedig szerintem a szinkronja nem is rossz.
Kosárba!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
dobolan
értékelése:
2006. jún. 20. - 8:17
Tegnap este megnéztem végre ezt a filmet. A Lidércnyomást fél évvel ezelott láttam eloször, nagyon megfogott a film, azóta nem is tudom hányszor néztem újra. Nálam az 100% mind hangulatilag, történetileg, és zeneileg is. A kivitelezése bámulatos, addig sohasem láttam effélét. Na, de nem is errol a filmrol kell szólnia a kritikának. Szóval tegnap este a hangulatom is megfelelo volt, és gondoltam megint ámulok egyet. Az az igazság, hogy a Corpse Bride messze nem hozta számomra azt az élményt, mint az "elodje". Sajna a története semmitmondó, már-már unalmas, zeneileg is elég távol maradt a Nightmare-tol. A képi világa viszont elso osztályú, nagyon zseniálisan van megcsinálva. Valószínuleg bennem van a hiba, mert nem úgy kellett volna végignézni, hogy elvárásaim vannak, nem úgy kellene kritikát írni, hogy hasonlítom egy másik alkotáshoz, de mentségemre szóljon, hogy az elozo még mindig bennem él, a zenéit felejthetetlennek tartom, ellentétben a mostanival. Az alapmotívumot sem tudnám felidézni.
Ennek ellenére a mai hasonló jellegu filmek között dobogós helyet tudhat magának, foleg, aki rajong a kissé morbid sztorikért.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Savannah
értékelése:
2012. jún. 9. - 17:55
A nagy kedvenc
Ha Tim Burton akkor A Halott menyasszony ( szorosan a nyomában ugyan A karácsonyi lidércnyomás). Igazán szürreális képi világot kapunk a film megnézetelekor, hisz egy ilyen filmnél nem elég a jó alapot szolgáló sztory.
Ugyan zseniális szinkront kapott a film, de az angol hangok nálam igazi etalonnak számítanak.
És bár mindenki drukkol, hogy a főhős Viktor szerelmével legyen, nekem mégis jobban sikerült azonosulnom a Halott menyasszonnyal, ami igazán érdekes. ( Lehetséges azért mert az angol hangja ez egyik kedvenc színésznőm?)
Nos összegezésképp: A FILM, amit bármikor szívesen leemelek a dvds polcomról.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
CV
értékelése:
2007. máj. 11. - 13:04
Nem rossz film, de sokkal jobb is lehetne. Tim Burton már nem az a sötét világlátású rendezo aki egykoron volt. A Batman 1 és 2, Az Ollókezu Edward , Álmosvölgy legendája és a Karácsonyi lidércnyomás tökéletes filmek. A Támad a Mars egy hülyeség habár szórakoztató, én mégse tartom nagy filmnek, a Majmok bolygója remake mélypont. A Nagy hal, Charlie és a csokoládé gyár nemrossz filmek de nem érnek a régi filmjeinek a nyomába.
A Halott menyasszonyt nagyon vártam a történet azt engedte sejtetni, hogy Tim Burton újra egy sötét és komor filmet fog gyártani, de nemjött be a várakozásom. Kellemes egyszer-kétszer nézhetos mese ami inkább vidám mint komor. Ettol függetlenül nem rossz nézze meg mindenki már csak azért is hogy ez a fajta animáció mennyivel többet ér mint a szánalmas cgi mesék.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Burzum
értékelése:
2006. júl. 21. - 19:18
Tim Burton egyike kedvenc rendezoimnek,aki egy ízigvérig mesélo,lenyugözo gótikus képi világgal és hangulattal.Ebben a muvében is "csodálatos" tájra invitál minket,ami televan vidámsággal és kedves,szeretheto figurákkal.A filmben szuper énekes betétek is felcsendülnek,melyek kényeztetik a rá fogékonyak hallójáratait és ezt a frankó magyar szinkronnal is átélhetjük!.Akik szeretik Tim Burton munkásságát(foleg a Karácsonyi Lidércnyomás-t),nem hiszem,hogy csalódnának e filmben.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
96%

9 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (7)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: