• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > 111 év -111 híres ház - 150 magyar építész (Könyvek)
Szegő György, Haba Péter
111 év -111 híres ház - 150 magyar építész nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
A 111 év and#8211; 111 híres ház and#8211; 150 magyar építész címanducirc; könyv a hazai építészet legjelentandotilde;sebb, 1889 és 2001 között született alkotásaiból válogat: minden évbandotilde;l egyet-egyet. Minden épület, a tervezandotilde;k élete és életmanducirc;ve, a családi, iskolai, politikai vonatkozások és az adott évhez, illetve az építészet tevékenységéhez kapcsolódó manducirc;vészeti mozgások, változások keretében jelennek meg. A könyv tehát nem egyszerű felsorolás vagy lexikonszerű képes album, hanem olyan áttekinthető munka is, amely jelzi az építészet történetének főbb magyarországi változásait, érzékelteti az új szellemi, építészet-szemléletbeli irányzatokat, stílusfordulatokat is - párhuzamba vonva az egyes korszakok általános művelődéstörténeti jellegzetességeivel. A könyv hangsúlyozza a napjainkban még többnyire negatívan megítélt, vagy csak alig ismert építészeti korszakokban, tendenciákban, például a két világháború közötti modern és "konzervatív" építészetben, a "szocreál"-ban, a Kádár-korszak modern építészetében felismerhető értékeket. Mindemellett a századfordulón virágzó historista-eklektikus, valamint szecessziós stílusú építészetet az egyes szövegrészek igyekeznek új megvilágításba helyezni, eddig nem vizsgált szempontok szerint elemezni. Napjaink építészete, a rendszerváltás utáni évek alkotásai mindennek szerves folytatásáért tűnnek elénk.
Kiadó:
B + V Lap- És Könyvkiadó
Gyártási év:
2003

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: