• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Bin-jip: Lopakodó lelkek (duplalemezes, limitált, mágnesdobozos változat) (DVD)
Bin-jip: Lopakodó lelkek (duplalemezes, limitált, mágnesdobozos változat) Bin-jip
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2006. december 1. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Sun-hwa gyökértelen életet él. Magányosan járja az utakat motorjával, esténként üresen álló lakásokba tör be, s mielőtt reggel távozna – hogy kiegyenlítse a számlát –, kitakarít, kimos és megjavítja az elromlott háztartási gépeket. Egyik ilyen akciója során az üresnek hitt otthonban egy gyönyörű lányt talál. Tae suk képtelen szabadulni egy tönkrement házasságból, a fiú pedig a lány hatása alól, így amikor később látja, hogy Tae suk tomboló férje épp bántalmazza őt, gondolkodás nélkül betör, egy golfütővel ártalmatlanítja a férfit, s már együtt is menekülnek a lánnyal.
Sun-hwa folytatja életvitelét, s a lány szó nélkül csatlakozik hozzá. Immáron kettesben róják szótlanul az utcákat, egymáshoz sem szólnak, hisz földtől messze elrugaszkodott kapcsolatukban nincs szükség verbális kommunikációra.

Hogy tisztelegjen Kim Ki-duk világszerte díjakkal elhalmozott, s nálunk is óriási sikert aratott mestermunkája előtt, a kiadó hazánkban, sőt egész Európában egyedülálló kiszerelésben jelenteti meg a Lopakodó lelkeket. Az által 1000 példányban legyártott speciális mágnesdoboz egyenesen Dél-Koreából hajózik be hozzánk (ugyanattól a gyártótól, amely a koreai változat csomagolását is végezte), hogy hamarosan szenvedélyes filmrajongók gyűjteményének ékkövévé váljon.
Stúdió:
Játékidő:
88 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- koreai - 5.1 (DD)
- koreai - DTS
Feliratok:
magyar, magyar, angol, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Audiókommentár - - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - (kb. 70 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Riport a Velencei Filmfesztiválról (kb. 8 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes - (kb. 2 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Képgaléria -
 
Filmográfiák - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
Gyulus
értékelése:
2011. nov. 25. - 17:50
A film nem az általam megszokott alkotások közül került ki, azt le kell szögeznem. Általában véve szeretem az animációs filmeket, a fetrengős vígjátékokat, a pörgős akciókat, de azért olykor vevő vagyok egy-egy komolyabb alkotásra is. Ha jobban belegondolok, ezekből is van szép számmal, amit kifejezetten szeretek, és talán ezért is mertem bevállalni ezt a kiadást.

Amikor ezt a kiadványt készültek piacra dobni, sokat olvastam róla. Istenemre, még azon is komolyan elgondolkodtam, hogy én is megrendelem. Végül mégis letettem róla, mert a film miatt nagy lutrinak éreztem, és nem szerettem volna egy kalap pénzért esetleg csalódni. Aztán a feledés homályába is veszett ez az egész film, mígnem pár hete belefutottam ebbe a mágnesdobozba. Kicsit megtépázva hevert pár másik méltatlanul mellőzött kiadvány társaságában. Az ára mai viszonylatban még mindig magasnak tűnt, de emlékeztem rá, hogy a megjelenés idején jóval e fölött volt az ára, és hogy nem a 990-es piachoz kell mérnem. Viszont bárhogy is erőlködtem, a filmről semmi nem jutott eszembe, ezért először még én is otthagytam a boltban, hogy aztán felidézve a több éves emlékeimet, két hét elteltével végül a saját gyűjteményem részévé tegyem. Jellemző egyébként, hogy ez alatt az idő alatt sem talált gazdára. De nálam megbecsült helye lesz.

A filmet mondhatni rögtön meg is néztem, és azt kell mondjam, nem csalódtam benne. Egy lassú, ámde mégis roppant érdekes, szép drámát láttam kibontakozni a képernyőn, ami másfél órára úgy szögezett a tévé elé, hogy fel sem tűnt, hogy elrepült az idő. Őszintén mondom, felüdülés volt egy ilyen filmet látni.

Lehet, hogy nagyon jó hangulatomban talált a produkció, mert nemcsak erre a kicsit művésziesebb vonalra voltam most vevő, de alapvető szinkronpártiként még az eredeti koreai hangsávra is. Az én hangrendszeremen ugyan semmi különös nem jött át a DTS hangból, de tény, hogy szépen szólt. Dialógus nem sok van a filmben, ezért aztán felirat sem sok volt benne. Szinkronról nem tudok nyilatkozni, de ha sikerül rávenni a nejemet, hogy nézze meg velem újra, akkor talán azzal is megnézem.

A képminőséget nem éreztem kimagaslóan jónak, a lejátszót progresszív (FILM) módba kapcsolva pedig a váltottsoros kép jeleit láttam. Ez utóbbi problémát az automatikus progresszív képalkotás megoldotta. Mindezekkel együtt is erős közepes képminősége van a DVD-nek, ami bár jóval elmarad a mai sikerfilmek transzfereitől, de néhány mai újrakiadás között azért bőven megállja a helyét, egyszóval korrekt.

A csomagolásról csak pozitívan nyilatkozhatok. A mágnesdoboz tetszetős, és különleges. A digipack belső is ízléses. Mindenképpen egyedi darabja lehet bármely gyűjteménynek.

Nem tudom, hogy képes lettem volna-e kifizetni érte a megjelenéskori árat, ha eleve ismerem a filmet, de örömömre szolgál, hogy végül én is találkoztam vele, és egy ilyen szép darabbal gazdagíthattam a kollekciómat.
3 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: