• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A piszkos tizenkettő (2 DVD) (DVD)
A piszkos tizenkettő (2 DVD) The Dirty Dozen
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2006. október 11. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Börtöntöltelékek, pszichopaták, pancserek – mégis filmtörténelmet írtak! Évtizedek teltek el azóta, hogy A piszkos tizenkettő először felperzselte a mozivásznakat, de a film sztárparádéja még ma is felejthetetlen.
Lee Marvin ölti magára a keménykötésű őrnagy mundérját, aki elítéltekből toboroz öngyilkos kommandót a nácik ellen. Aki túléli az akciót, szabadon távozhat. A 12 jómadarat olyan színészek alakítják, mint Charles Bronson, Jim Brown, John Cassavetes, Trini Lopez, Telly Savalas, Donald Sutherland és Clint Walker, a rendezői székben pedig Robert Aldrich (Hajrá, Fegyencváros!) ült, aki filmjében remekül vegyítette a csípős humort a kirobbanó akcióval. A 4 Oscar-díjra jelölt filmet a legjobb hangeffektusok kategóriájában díjazták.
Stúdió:
Játékidő:
143 perc
Gyártási év:
1967
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Audiókommentár - az eredeti regényt szerző E.M. Nathanson, David J. Schow filmtörténész és Dale Dye, katonai szakértő és háborús veterán közreműködésével
 
Egyéb - Ernest Borgnine bevezetője - MAGYAR FELIRATTAL
2. LEMEZ:
Egyéb - Ajándék film - A piszkos tizenkettő: A következő küldetés (kb. 92 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - Halálos fegyverek: Így készült A piszkos tizenkettő - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - A mocskos tizenhárom: Igaz történetek a frontvonal mögül - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Korabeli kisfilm: A piszkos tizenkettő küldetés - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2006. nov. 4. - 21:16
Az Xpress dobozból ez a legjobb DVD. A film miatt is, meg a tartalom miatt is..

No nézzük. A piszkos 12 mindig is a szívem csücske volt. Gyerekfejjel láttam eloször és már akkor is magával ragadott az a nagyszabású kaland, amibe fohoseink belevágtak. És nem is akármilyen szereplogárdával! Már csak a névsor miatt érdemes beruházni a filmre, hisz az ifjú Bronsont, Sutherlandet, Telly Savalast, stb késobbi munkáik is feledhetetlenné tették. E filmben pedig együtt küzdenek az öngyilkos piszkos küldetésben, szemtelenül fiatalon és tehetségesen... És ott van még ugyebár Lee Marvin, no meg az az Ernest Borgnine, aki számomra ezenkívül mindig is a Konvoj zsaruja marad...
Ez egy olyan háborús film, ami nem is a háborúról szól elsosorban, hanem inkább a bunbocsánatról, a mocsokról, a háború másfajta pokláról. Teszi mindezt egy nagyszabású, izgalmas köntösbe öltöztetve, amibol nem hiányzik a humor sem. A bunözok szerethetok, elvesztésük azonban mégsem olyan drámai esemény, mintha simán egy hos desszantos alakulat lenne. És jó ez így. Aztán hogy volt-e ehhez hasonló küldetés valójában? Azt csak azok tudnák elmondani akik túlélték-ha túlélték- ill az oket küldo vezérkar. De ok hallgatnak. Mi meg ne gondolkodjunk ezen, élvezzük ezt a kalandot, amin egyébként szintén nem látszik meg a kora. Az akkori technikai színvonalhoz képest is tökéletes megvalósítás, ami a mai mezonyben is megállná a helyét.
Szuper csapat, szuper munka.

Igaz ez a DVDre is. A képminoség hasonló a másik két háborús klasszikushoz. Szépen fel van újítva. Van mono magyar szinkron is, azoknak, akik nosztalgiából úgy kívánják nézni. Az angol hang valahol félúton van a Kelly hosei és A halál 50 órája között. Komoly 5.1-re ne számítson senki. Van néhány effekt ugyan, de zömében a center szól.

Ami viszont kiemelkedo: Az extra tartalom. Eloször is van egy ajándékfilm, a Next mission. Ez olyan-amilyen, szöveghu másolata az eredetinek, kicsit a helyszínt és a feladatot megvariálva. Gyakorlatilag értelmetlen, extrának viszont kiemelkedo. Ezenkívül több dok.film is van. Korabeli és napjainkból is. Érdekesek és tartalmasak ezek, melyekbol megtudhatjuk azt, hogy a kastély felrobbantása negyven km-re látszott, hogy Lee Marvin sokat ivott, hogy Bronson milyen nehéz eset volt... Továbbá van egy szerintem túl alapos dok. film a partraszállás idoszakából, meg egy a tengerészgyalogságról. (Az utóbbinak eléggé propagandaíze van...)
Mindez magyar felirattal. Dicséretes.

Szóval szerintem kötelezo vétel. Akár a dobozban akár külön.

Kosárba!
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: