• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Az eastwicki boszorkányok (szinkronizált változat) (DVD)
Az eastwicki boszorkányok (szinkronizált változat) The Wiches Of Eastwick
- 70%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

John Updike sikerkönyvéből készült bizarr vígjátékban három mai „boszorkány” egy unalmas New England-i városkában egyre csak az igazi férfi, a nagy Ő után sóvárog, mígnem egy napon - puszta véletlenségből, vagy tán a boszorkányságok eredményeképpen? - felbukkan a dúsgazdag és ellenállhatatlan Daryl Van Horne, és egykettőre minden a feje tetejére áll.

De hogy ki Daryl Van Horne? Ördögük van: maga az Ördög, akit a kétszeres Oscar-díjas Jack Nicholson magánál a Gonosznál is hitelesebben alakít. Ezért a teljesítményéért Nicholson elnyerte a New York-i és Los Angeles-i filmkritikusok legjobb férfi főszereplőnek járó díját.

Stúdió:
Játékidő:
109 perc
Gyártási év:
1987
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.20:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Szurov Zoltán
értékelése:
2013. már. 25. - 14:47
Na ez a kiadás is jól el lett rontva!
Eastwick városkában a három barátnő Alex (Cher) az öntudatos szobrásznő, Jane (Susan Sarandon) a gátlásos zenetanárnő és Sukie (Michelle Pfeiffer) a hamvas sok gyermekes anya, álmodozásainak eredményeképpen egy viharos éjszakán manifesztálódik az igazi férfi. Pocakos, extravagáns multimilliomos, bohém Cerruti modelleket hord és úgy néz ki mint Jack Nicholson. Később miközben a három barátnővel flörtöl olyan örök igazságokat ereszt el mint: "Nem hiszek a házasságban, kényelmes a férfi számára, undorító a nőnek. A nő elkorcsosul, elsorvad, belehal. Akkor a férj mindenkinek elpanaszolja, hogy egy hullával kell együtt élnie, pedig Ő volt aki megölte."
Na, egyszóval, lehetetlen nem belehabarodni.

A John Updike regényéből készült kisvárosi milliőben játszódó remekműben csak úgy vibrál a sok profizmus. Jack Nicholson, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer és Cher akik életük és szépségük teljében a legjobb teljesítményt adják, mellettük a lenyűgöző belső díszletek és a szereplők karaktereihez illő pontos ruhatár is élvezetes alakítást nyújtanak. Cher pl. ebben a filmben sem adja alább ízlésesesen szabott Matsuda modelleknél. A nyolcadik utas a halál hisztérikája Veronica Cartwright szintén élvonalbeli játékot ad a mintapolgár szentfazék szerepkörében.
A film zenéjét a Spielberg istálló titkos favoritja a kiváló John Williams szerezte akit az különböztet meg a többi zeneszerzőtől, hogy minden jelenethez külön taktusokat szokott komponálni. Leszámítva Csillagok háborúja és Indiana Jones munkáit, az Eastwicki boszorkányok az egyik legjobb zenei scoreja.
Szemet gyönyörködtető még Vilmos Zsigmond operatőr kifinomult kamerakezelése is amivel szinte minden fényképészeti kunsztot bevet érzékeny és dinamikus ráközelítésekkel, kis és nagytotálokkal.
Hanem a kép és hangminőség majdnem katasztrófális vhs minőségű! John Williams élvezetes hegedű szólamai és a filmben koncertet adó vonósnégyes is jobbára csak nevetséges macska nyávogásnak tűnnek. Hiába a szinkronkészítés hőskorában készült kiváló magyar hangoknak is, ha az a hangsáv csak mono és az is olyan recsegően alapzajos mintha csak zsebrádión keresztül szólna. Ha továbbra is ilyen ütemben halad ennek komoly mondanivalóval is fűszerezett fekete humorú vígjátéknak a megbecsülése, talán a blu ray kiadás lesz majd olyan, mint ennek a dvd kiadványnak lennie kellene.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: