• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Qigong - Az örök fiatalság forrása - Válogatott Qigong-gyakorlatok... - Az örök fiatalság forrása (Könyvek)
Dr. Yang Jwing-Ming
Qigong - Az örök fiatalság forrása - Válogatott Qigong-gyakorlatok... - Az örök fiatalság forrása QIGONG - THE SECRET OF YOUTH
- 15%
Szállítható: KB. 3-6 NAP
3.290 Ft
Eredeti ár: 3.870 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Az izmok és inak átalakításának (Yi Jin), valamint a velő átmosásának (Xi Sui) Qigong-ja Kínában az i. sz. 502 óta uralkodó Liang-dinasztia kora óta ismert. Ez a tudás azonban igen sokáig titokban maradt, s a szélesebb közönség csak az utóbbi ötven évben férhet egyre jobba hozzá. Az izmok és inak átalakításának Qigong-ja speciálisan a tizenkét fő Qi-vezetékben és a két fő Qi-tárolóban (kormányzó és befogadó vezeték) való belsőenergia- (Qi-) keringetéssel foglalkozik. A gyakorlás megerősíti a fizikai testet, főként az izmokat és az inakat, továbbá fenntartja a Qi finom áramlását a fő vezetékekben, illetve a belső szervekben. Ez lelassítja a fizikai test leépülését és kulcsfontosságú az egészség megőrzésében. Miután a gyakorló megismerkedett az inak és izmok átalakításának Qigong-jával, általában egy mélyebb fázis következik, mely során elsajátítja a csontvelő átmosásának gyakorlatait. Ennek keretében megtanulja azokat az eljárásokat, melyekkel a ?nyolc különleges Qi-tárolót? energiával töltheti fel. Az ott felhalmozott bőséges és erős Qi-tartalék a test egészségesen tartásának és az élet meghosszabbításának kulcsa. A csontvelő ?átmosásának? képességével a friss és egészséges vérképzés visszaállítható, ennek eredményeképpen a test megfiatalítja önmagát, s a fiatalság ragyogó egészsége visszatér. A velőmosó Qigong gyakorlója szempontjából a legfontosabb eredmény, hogy agyába képes Qi-t vezetni, így ? táplálva azt ? felemeli szellemét. A taoista és a buddhista számára a velő átmosásának művészete a végső célhoz, vagyis a megvilágosodáshoz vagy buddhasághoz vezető út. A velő átmosásának Qigong-ja tartalmaz a nemi szervek stimulálásával foglalkozó gyakorlatokat, hiszen a régi korok elmélyült Qigong gyakorlói felismerték: a genitáliák a gyakorláshoz alapvetően szükséges Qi forrásai amellett, hogy létfontosságú hormonokat termelnek. Ez a kötet az általam összegyűjtött eddig megjelent szövegek mellett ? melyeket saját belátásom szerint átszerkesztettem, kiszűrve ezzel a kérdéses részeket ?, tartalmazza a témával kapcsolatos teóriáimat és kommentárjaimat is.
Kiadó:
Lunarimpex Kiadó
Oldalszám:
336 oldal
Gyártási év:
2005

 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: