• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Grindhouse - A filmtörténet tiltott korszaka (Könyvek)
Böszörményi Gábor, Kárpáti György
Grindhouse - A filmtörténet tiltott korszaka Grindhouse - A filmtörténet tiltott korszaka
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
A hatvanas évek Amerikájában volt jónéhány mozi, amelyekben kisköltségvetésű, szerény kivitelű és gátlástalanul kommersz filmeket vetítettek. Ezeket hívták grindhouse-nak. Az itt bemutatott függetlenfilmek a szexualitást és az erőszakot nyíltan ábrázoló, drogokat, fiatal színészeket és motorosokat szerepeltető, szabad szerkezetű exploitation alkotások voltak, amelyek többnyire nem akartak érvényes gondolatokat közölni a világról, az emberekről vagy a korról, amelyben készültek. A nézők érdeklődését akarták kizsákmányolni, kihasználni (exploit) a legrafináltabb marketingeszközökkel, de immár a nehézkes és merev stúdióháttér, külső megkötések és öncenzúra nélkül.

A Mozinet Magazin szerzői a Grindhouse: A filmtörténet tiltott korszaka című tanulmánykötetben egy Magyarországon kevéssé ismert jelenséget, annak társadalmi hátterét, műfajait igyekeznek bemutatni, valamint azt, hogy ezek a filmek miként járultak hozzá Hollywood gondolkodásmódjának megváltozásához a hetvenes években. Válaszokat találhatunk arra is, hogy miért olyanok az amerikai közönségfilmek napjainkban, amilyeneknek a mozikban látjuk őket.

Kiadó:
Mozinet
Oldalszám:
244 oldal
Gyártási év:
2007

A termék vásárlói ezeket is szerették:
KÖNYV
DVD
BLU-RAY
Könyvek
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
75%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: