• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A kulcsfigura (DVD)
A kulcsfigura The Lookout
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. április 21. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Chris Pratt jó tanuló, élsportoló, az iskolai hokicsapat sztárja, a város egyik legmenőbb sráca. Egy nap azonban tragikus autóbalesetben súlyosan megsérül, és az emlékezete darabokra hullik. A legegyszerűbb feladatokat is képtelen elvégezni a jegyzetei nélkül. Éjszakánként egy bankfiókban takarít, nappal pedig próbálja rendbe tenni az életét vak lakótársa, Lewis segítségével.

Egy este feltűnik a színen Gary, aki újra bevezeti az éjszakai életbe, és összehozza egy volt sztriptíztáncosnővel. A cél azonban nem az önfeledt szórakozás: Gary valójában egy komoly bankrablást készít elő, kihasználva Chris zavarodottságát...

A kulcsfigura feszes tempójú thriller, az Oscar®-díjra jelölt Scott Frank első rendezése, akinek olyan forgatókönyvek fűződnek a nevéhez, mint a Szóljatok a köpcösnek, a Különvélemény és A tolmács.

Stúdió:
Játékidő:
95 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, görög, izlandi, lengyel, portugál
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Kisfilm - A kulcsfigura születése - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Chris Pratt elméje - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Az író/rendező és a vezető operatőr közreműködésével
Átlagos értékelés:
Remo
értékelése:
2012. nov. 5. - 15:09
Lelki gyógyulás a bűn útján át
A kulcsfigura egy azon filmek közül, melyeket a maga idejében rossz szemmel néztem. Egy feszes krimit vártam, pedig Scott Frank első rendezése egy karakterközpontú dráma. Ártott a filmnek a Memento árnyéka is, ám míg ott a rejtély és az átverések szövevénye mögött bontakozott ki a szereplő tragédiája, itt épp ellenkezőleg történik. Scott Franket sokkal jobban érdeklik karakterei, mint a bűnügy, mely a cselekményben igazán aktív szerepet jó ideig nem is kap. A kulcsfigura valójában arról szól, hogyan fogadja el Chris a rokkantságát, illetve azt, hogy már soha nem lehet az, aki volt. Nem egyszerű ügy. Másrészről a film krimiként szimpla és kiszámítható, a sokat látott fordulatokat hozza a balul elsült rablásról, melyben Chris nyilvánvalóan a balek szerepét tölti be. Frank rendezőként még kissé csiszolatlan, de sok éves írói rutinja kisegíti őt. A filmet Joseph Gordon Levitt fantasztikus alakítása uralja (annyi szomorúság és csalódottság van a szemében, hogy szinte fáj ránézni), azonban a mellékszereplők is egész jók, különösen Jeff Daniels, aki azon kívül, hogy elképesztően hitelesen adja a vakot, sok humort és könnyedséget ad a jelenetekhez.

A kiadvány, mely az azóta megszűnt FHE független megjelenési közül került ki, hangulatos, színvonalas menüvel fogad. A képminőség a nappali jeleneteknél szép, éles és részletgazdag, viszont az éjszakai felvételek elég zajosak. A magyar hang alig használja ki 5.1-es mivoltát. A szinkron egyébként remekül sikerült, Csőre Gábor telitalálat Levitthez, nagyon jól hozza a figurát, de Kamarás Iván (Matthew Goode) és Epres Attila (Jeff Daniels) is kitesznek magukért. Az extrák az audiókommentár kivételével magyar feliratosak! Az első, rövidebb doksi Joseph Gordon Levitt felkészülését és alakítását járja körül, a második A kulcsfigura elkészítésének szinte összes fázisát kitárgyalja 19 percében. Egymás dicsérgetése természetesen elmaradhatatlan, de még így is az átlagosnál lényegesen jobb werkfilm született, mely a háttér ismertetésén túl a szokottnál mélyebbre jut a cselekmény és a karakterek elemzésében.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Shocka
értékelése:
2008. máj. 20. - 19:14
Látatlanban nagyon megfogott a film sztorija:
A fo karakter egy emlékezetét elvesztett fiatalember, akinek legjobb barátja egy vak férfi, s hogy kettejük sorsa még tovább bonyolódjon, belép az életükbe egy régi haver. Ez a régi haver a foszereplonk emlékezetkiesését kihasználva, bele akarja kényszeríteni ot egy bankrablásba. Mivel Chris életvitele negatív irányba sodródott az amnézia miatt, vonakodva, de beleugrik a bunténybe. A rablás könnyen véghezvihetonek tunik, hiszen Chris a kiszemelt bankban dolgozik, mint éjszakai takarító. (Ne kérdezzetek, hogy ki az a barom, aki nyitvatartási idon kívul, sötétedés után alkalmaz takarítót egy bankban! Inkább kérdezzétek errol a forgatókönyvírót!)

Szóval a sztori elso hallásra izgalmasnak és egyedinek tunik, a probléma az, hogy a filmet látva az izgalomérzetnek szikrája sem volt bennem, enélkül hiába eredeti a történet.
A rablás a produkció utolsó 10-20 percében zajlik...Ezelott Chris és vak cimborája napjaiba pillanthatunk bele, mely napok sajnos nagyon unalmasak, ráadásul ugyanúgy kezdodnek, és Chris mindig ugyanazokkal a szavakkal meséli el a reggeli teendoket. A drámaiság sem igazán üt be, a végso pillanatok akciójelenetei meg túl kevesek ahhoz, hogy többször nézheto alkotásnak ítéljem. Nem egy adrenalinlöket...
Nem ajánlom senkinek sem a megtekintését, mint ahogy a lámpa nélküli éjszakai autókázást sem, bár tudom, a szentjánosbogarak sötétben jobban láthatóak, s szép látványt nyújtanak...
Egyébként a balesetrol készített képkockák jól sikerültek.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
55%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: