• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Az arany iránytű (DVD)
Az arany iránytű The Golden Compass
- 88%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 4.290 Ft

Már csak 4 db. van raktáron


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Egy csodákkal teli párhuzamos világban, ahol boszorkányok suhannak az égen, és jegesmedvék uralják a jégbe fagyott Északot, egy különleges lány kezében van az univerzum sorsa. Egyedül csak Lyra Belacqua (Dakota Blue Richards), az Arany Iránytű őrzője képes elolvasni a mágikus tárgy üzeneteit és ezzel megakadályozni, hogy világát – és minden más univerzumot – elnyelje a gonosz sötétség...

Stúdió:
Játékidő:
109 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 EX (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, horvát, román, szerb, szlovén
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Audiókommentár - Chris Weitz író/rendező közreműködésével
Átlagos értékelés:
Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 17. - 13:16
A legjobb fantasy film fantasztikus körítéssel
De ha hinni lehet a híreszteléseknek, az eredetileg 3 részesre tervezett trilogia készítését szőrös szívű filmmogulok befagyasztották.
Ám Az arany iránytű önálló műként is nagyszerűen megállja helyét, köszönhető ez a hibátlan szinészi játéknak, mesterien megalkotott díszleteknek, fülbemászó dallamoknak és varázslatos történetnek.
A párhuzamos világban játszódó kalandban minden hasonló a miénkhez, de egy kicsit mégis más. A tűz zöld színnel ég, jóindulatú boszorkányok suhannak az égen és az embereknek van egy állandó damionja, aki egyéniségéhez illő fajtájú, beszélő állat képében állandó társa az életben. De az emberi mohóság a mindent irányítani akaró hatalom megszerzésére, még az egyén gondolatainak ellenőrzésére is, itt ugyanúgy tetten érhető.
A sztori befogadását megkönnyíti az a komoly fegyvertény, hogy minden korosztályú és nemű néző találhat magának olyan szereplőt akivel érzelmileg azonosulni tud. Pajkos gyerek meseként indulva, elbűvölő tájakra induló kalandos utazással folytatódik majd olyan Rettenthetetlent idéző csatajelenetbe torkollik ahol páncélos medve, gyerekek-felnőttek és boszorkányok vállvetve küzdenek a szabadságért. Az audio-vizuális orgiára kiéhezett nézőnek ez igazi kánaán. A leginkább aranyszínben fürdő díszletek szemet gyönyörködtető részletességgel jelennek meg a képernyőn, csak úgy mint a sarki, ködös táj megjelenítése amiben megborzongva szinte bőrünkön érezzük a hideget. Nem csak minden szereplő karaktere részletesen kidolgozott, de egyéni ruhatára is. Nicole Kidman legelső megjelenése felejthetelen ahogy, mintha csak egy divatbemutató kifutóján tenné, lágyan belibeg a történetbe. Az egykori divatmodell sminkje még soha nem volt ilyen tökéletes és a különböző helyszínekhez illő viseletéről is ódákat lehetne zengeni. A többi szereplő szintén lenyűgöző alakítást nyújt mint a Casino Royal-ból is már megismert titokzatos tekintetű Eva Green és a határozott Daniel Craig. De mellettük a számítógépes technológia által tökéletesen megjelenített többi állat is hozzájárul, hogy a történet megunhatatlanul újra meg újra átéljük.
Tanácsos az eredeti és ütősebb hangsávra kapcsolni lejátszás közben és erre több okot is fel lehetne sorakoztatni, ám most csak egyet említsünk meg. Az X-men sorozatból már jól ismert Ian McKellen szinészóriás szinkronhangja, amit a Iorek Byrnison nevű páncélos jeges medvének kölcsönöz. A film egyik jelenetében mikor a tizenéves főszereplő a vöröshajú, tűzről pattant Dakota Blue Richards, Lyra Belacyua szerepében kisegíti a méltóságát vesztett páncélosmedvét, az dörgő, tetterőtől duzzadó hangon ezt mondja:"Mától, Lyra Belacyua, az adósod vagyok. Szolgállak téged hadjáratodban amíg meg nem halok, vagy amíg győzelmet nem aratsz." A magyar szinkronbeli megfelelője csak fáradt öregemberként tud itt megnyilvánulni az Oscar díjas szinészhez képest.
A cselekményhez írt Kate Bush által előadott dal a film végén, pedig éppoly furcsa és zavarba ejtő mint Kate Bush maga.

Magyarul feliratozott extralemez segít, hogy a film vége után is magunkhoz öleljük a történetet és kedvenc szereplőinket.
Seregnyi érdekesnél érdekesebb doku mesél a megfilmesítéshez vezető útról, szereplőválasztásról, jelmezekről, zenéről és többek között a film izgalmas látványvilágához hozzájáruló formatervezésről is.
Az impozáns papírfeknis kétlemezes dvd-t öröm kézbe venni, mert a történettel harmonikusan ragyogó aranyszínűre tervezték, csakúgy mint a tokban lévő iránytű díszítésűre szítázott két korongot is. Végre egy kiadvány aminek az oldala nem csúnya sötét színű! Elvégre fotelünkben ülve több méteres távolságból a polcra helyezett dvd-ktől, legalább jól feltűnően látni ahogy ez a színpompás kiadvány hívogatóan arra csábít: engem tegyél be, engem!

Minden tökéletes lenne, ha a borító belülről is szépen fényképezett és a rendező kommentárja is kapott volna magyar feliratot. Ám Az arany iránytű még így is képes megmutatni a helyes irányt, hogy milyenre lehet elkészíteni a tökéletes kiadványt.


0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Stilgar
értékelése:
2008. máj. 20. - 10:54
Hát, ez a mozi (hiába New Line) inkább nyaldossa (alulról) a Narnia-film színvonalát, mint a Gyuruk Uráét, pedig látszik, hogy a készítok nem így akarták. Bár szeretjük Chirs Weitz-et (foleg az Egy fiúról miatt) de egy pillantás a filmográfiájára, és rájöhetünk: az epikus fantasy nem az o mufaja. Bár az Amerikai pite... Ráadásul rászabadítottak a stábra egy valószínuleg igen túlbuzgó vágót, aki kétségkívül mindig megérezte, hogy mikor fordul át egy jelenet közömbösbol érdekesbe - és még jóval ez elott átvágott egy másik helyszínre. Így aztán azok, akik nem ismerik a könyveket (jómagam is ezek közé tartozom), két órán át kapkodhatják a fejüket. Hogy kerülnek ezek most ide? Hogyhogy a kislánynak senkiben nem kéne bízni, mégis húsz másodperc múlva már az iránytujét mutogatja a nagyvilágnak? És miért használják fel husznötmilliószor azt a trükköt, hogy a mutatók beállása után a kamera belezuhan az erosen homokviharra hajazó belseju szerkentyube? És vajh miért nyúlták le A Birodalom visszavág legjobb cselekményfordulatát?

Persze ebbol a zagyvaságból még kisülhetne valami okés filmecske (magyrul láttam én már zagyvább mozikat is), mégis a színészek azok, akik beviszik a végso jegesmackó-pofont a nyaktekergetésbe belefáradt nézonek. Sose hittem volna, hogy le kell ezt írnom (talán mert nem láttam az Átkozott Boszorkákat), de Nicole Kidmantol a frász kirázott. Mit keres itt, és vajon mennyit kapott ezért a borzalmas ripacskodásért? És hogy van az, hogy ha a majmára rácsukják az ablakot, az neki fáj, de ha o képen vágja, akkor semmi gond?
A többiek igazán szót sem érdemelnek. Dakota Blue Richards lenne ugyan a foszereplo, de mivel nem húzónév, nem mutathatja meg, mit is tud valójában, inkább asszisztál a trükkáradatnak. Daniel Craig (akit Bondként igen csíptem) elsikkad a CGI-hópárduca mellett, Sam Elliottnak jutottak a bölcs mondatok (csak most nem a Tökinek mondja), Christopher Lee három másodpercre megmutatja magát (és ezért, asszem negyedik helyen írták ki a stáblistán), Ian McKellen most nem Gandalf, és nem is Magneto - és hát alakításának értéke erosen lecsökken, ha egy full-CGI figurát kell megszólaltatnia.

Apropó CGI! Annó a Narniával is az volt a bajom, gogy a több tonnányi számítógépes trükk elidegeníti a nézot a film világától. NANÁ, hogy ebbol senki sem tanult! Minek, a Diznej oltárit kaszált a számítógépes oroszlánjával, a jegesmedvékre meg úgyis buknak a gyerekek. De most se jött be: a filmben nincs egyetlen valóságos helyszín/csata/jármu/ésatöbbi; ahogy Tarantino mester fogalmazott: "Ez a szar jól néz ki, épp csak buzlik róla, hogy számítógéppel csinálták!" Erre csak azt mondanám: Rendezze o a következot, váltsa le Nicole-t Umára, és már most kezdjen neki a jegesmedve-szelídítésnek!
3 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Xenophilius
értékelése:
2008. máj. 13. - 7:33
Nekem tetszett a film. Még emlékszem egy olyan napon néztem meg a filmet a moziba mikor nem voltam valami jó hangulatban, de a film hatására teljesen elfeledtem a gondokat és nagyon jól éreztem magam utánna. Pontosan ezt várom el egy filmtol, hogy kiszakítsanak egy kicsit a valóságtól.Nem volt olyan rosz azért mint, amilyennek egyesek lefestik.
Én azt gondolom hogy egy kicsit túlságosan is össze akarják hasonlítani az eddigi megjelent fantasy filmekkel (mint pl a Narniával), ami nagy hiba mert ez egy teljesen más történetu ,mindenképpen komolyabb hangulatú mese legalábbis a könyvekben . Bár nem is biztos hogy mese a megfelelo szó erre, mert nem éppen egy happy end-es történet,sot néhol eléggé keményen szabadul meg az író a szereploktol
Én bevallom oszintén a film megnézése után olvastam csak el a könyveket
Így utánna már értettem hogy miért háborodtak fel olyan sokan azon,hogy mennyi sok részletet kihagytak a könyvbol és hogy ennyire nem fegtettek hangsúlyt a részletekre. Ez egyértelmuen a filmkészítok hibája, pedig a Gyuruk ura sikere urán igazán megtanulhatták volna hogy mennyit jelent a jó és aprólékos kidolgozás. Kár érte pedig ,mint mondtam én igazán élveztem a muvet különösen a könyvet.Én sem bírtam letenni. (Ez a vallási dolog is szerintem egy kicsit túlzás, érdekes a Davinci-kódon nem háborodtak fel annyian mint ezen pedig az még inkább Biblia ellenes témát közvetít.)
Remélem adnak neki még egy esélyt és lesz folytatása. A 2. rész különösen izgalmas volt számomra . Kíváncsi lennék hogyan formálnék meg Will Parry karakterét és hogy hogyan valósítanák meg a párhuzamos világokban való utazásokat. Meg az angyalokra is kíváncsi lennék.
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Törpejeti
értékelése:
2009. ápr. 8. - 18:30
Nos a napokban megnéztem a filmet s azt kell mondjam, hogy bár lehetett volna egy nagyon jó kis mozi, de sajna nem lett az. Kár!
Sokáig gondolkodtam rajta, hogy mi az, ami miatt nem nyerte el igazán a tetszésemet s azt hiszem rájöttem: gyors. Ezen azt akarom érteni, hogy olyan a film, mintha fogtak volna egy vastag könyvet s csináltak volna belole egy filmet, de meg volt szabva, hogy mondjuk 3 órás lehet, aztán jött a stúdió s azt mondta volna, sok ez a 3 óra is, vágjuk meg a felére. No s itt a gáz. Az egész sztori pörög, a fohosök egyik akcióból a másikba esnek bele szó szerint s nincs sehol semmi átkötés, magyarázat, egy kis piheno, csak a tömény akció. Az ember meg egy ido után elfárad s elkezd unatkozni. Foleg, hogy azt se nagyon érti ki kivel van, ki mit is akar, s mi ez az egész.
Jó volt az alap ötlet, legalábbis úgy tunik, bár én nem olvastam a könyvet, de a film sajna úgy néz ki, hogy sokat akartak fogni, de keveset markoltak.
Talán ha hagytak volna neki még idot, kicsit jobban kibontották volna a sztorit s hagyták volna néha egy kis levegohöz is jutni a nézot jobb lett volna, de így sajna csak egy egyszer nézheto produkciót sikerült csinálni.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Tuskó Hopkins
értékelése:
2008. dec. 30. - 22:04
Sokáig gondolkoztam, hogy megvegyem-e, aztán ocsítva már bevállaltam. Vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban: közepesnél jobbnak tartom, de a "mindenképpen látni kell" kategóriát azért nem éri el. Egy újabb fantasy klón a vitathatatlanul zsenális LOTR nyomdokain haladva, de mint a többi, ez sem közelíti meg a nagy elodöt. Kezdo rendezo, aki bevallottan nem is ért a cgi-hez, 180 millió dollár, meg egy-két nagy név: nos ez nem mindig recept a jó produkcióhoz és a sikerhez. Nézheto, igényes háttérmunkával megcsinált film, de nem sokára egy lesz a sok közül, ami jött, látott, de nem igazán gyozött meg senkit. Egy pár hetes hír szerint ráadásul egyelore nem is tervezik a folytatását - így meg még lógva is marad a történet, mint Vászka.
A kép és hangminoség passzol egy ilyen drága filmhez.
Az extrákkal már szintén gondban vagyok. Egyfelol tisztes mennyiség van belolük, másrészt a sok "fantasztikus ember", "zseniális muvész" jelzoktol és egymás szokottnál is nagyobb arányú körbedícsérgetésébol az extrák végére már a szerencsétlen nézo úszik a nyáltengerben. Ehelyett kicsit több technikai infó jobb lett volna.
Öszegezve: 2000 forintért, papírtokban, azért nem rosz vétel, gyerkeknek foleg.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
76%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (3)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Egy kis mozgás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: