• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A nemzet aranya 2. - Titkok könyve (2 DVD) (DVD)
A nemzet aranya 2. - Titkok könyve (2 DVD) National Treasure: The Book of Secrets
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. május 22. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) ezúttal egy újabb amerikai rejtély nyomába ered. A küldetés ezúttal az egykori elnök, Abraham Lincoln meggyilkolásának körülményeihez vezet.

Lincoln gyilkosa, John Wilkes Booth ugyanis naplót vezetett, melyből gyanús körülmények között 18 oldalnak nyoma veszett. Gates megpróbálja felderíteni a hiányzó lapok rejtekhelyét, s így talán fény derül az Egyesült Államok egyik legnagyszerűbb államférfijának titokzatos halálára.

A kalandban Gates-t ezúttal is elkíséri Abigail (Diane Kruger) és Riley (Justin Bartha).

Játékidő:
119 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, héber, horvát, szerb, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
1. LEMEZ:
Audiókommentár - a rendező és Jon Voight közreműködésével
2. LEMEZ:
Kimaradt jelenetek - jelenetek a rendező bevezetőjével
 
Kisfilm - Egy folytatás titkai (kb. 7 p.)
 
Kisfilm - A forgatás helyszínén (kb. 10 p.)
 
Kisfilm - Utcai kaszkadőrmutatványok – Így készült a londoni üldözéses jelenet (kb. 10 p.)
 
Kisfilm - A kongresszusi könyvtárban (kb. 9 p.)
 
Kisfilm - Földalatti akció (kb. 7 p.)
 
Kisfilm - Az elnök könyve (kb. 5 p.)
 
Kisfilm - Egy aranyváros fejlődéstörténete (kb. 10 p.)
 
Rejtett extra -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2008. nov. 5. - 1:01
Csak csatlakozni tudok Dragonslayer barátom eszmefuttatásához: annak minden egyes szavával egyetértek. Egyúttal fel is van adva a lecke számomra, mit is írhatnék ezek után újat..

Nos azt hiszem Indy 19 éves kényszernyugdíjazása közben felnott egy generáció, akiknek Hollywood (elsosorban Amerikában) új host keresett. Megszületett Benjamin Gates figurája, aki bár nem kalapban és ostorral az oldalán indul a titkok nyomába, hanem a modern kor minden vívmányával felszerelkezve, mégis tagadhatatlan rokonságba állítható kedvenc régészprofesszorunkkal. Úgymond a szélárnyékában motorozva összehozott két dobogós helyet..
Sot, ha igazán korrekt és szigorú lennék Indyvel(de nem tudok), akkor azt is állíthatnám, hogy a Nemzet aranya 2 az utolsó métereken megelozte az Indy 4-et. Mint Talmácsi Kaliót három éve Katarban.. :-))

Második/harmadik nézésre nálam is a helyére került minden. A NA2 egy kiváló blockbuster mozi, annak is készült, ezt a célját maradéktalanul teljesíti. Bruckenheimer jelenléte kézzel fogható a filmen, de dícséretére legyen mondva, nem éreztem annyi túlzást az akciókban - ellenben az Indy 4-el. A NA2 mindamellet, hogy egy nagyszeru kalandfilm, és szórakoztat, egyben felvállalja azt is, hogy a sötétség hazájának ifjú polgárait elvigye egy történelemórára. Teszi ezt látványosan, izgalmasan, ahogy egy vérbeli kalandfilmhez illik. Valóban végigszáguld USA nem túl hosszú történelmén és híresebb helyein, akárcsak a franchise elso része, de ki is tekint a világba: megmutat valamit az óceánon túli világból: jobbkormányos autó - ez Anglia! :-))

Ötletes, jó poénok, nagyszeru színészi alakítások. Talán a számomra semleges Nicolas Cage is talált magának egy testreszabott karaktert, ami sok egyéb jó filmje - meg néhány baklövése mellett - beírja végleg magát a filmtörténelembe. Merthogy a NA franchise-zal elsosorban USA-ban be fogja írni, hisz ez rendesen patrióta film.. De ettol még jó.

Tetszettek benne a vágások/áttunések, ötletesek voltak. Jók a helyszínek, a csavarok/rejtvények. Jók a karakterek - Ed Harris telitalálat, de többiek is hibátlanul megírt jellemek. És mégegyszer a legnagyobb dícséret. Nem éreztem a túlzásszagot a filmen. Egyedül a londoni autósüldözésnél mozgott a léc, de annyi még belefért. A film lendülete úgy maradt meg igazán, hogy a látványos jeleneteket nem nyújtották a végletekig... Merthogy volt egy (jó) forgatókönyv, amire építettek mindent.

Tetszett ez a mozi, meg kell hagyjam, gyakran lesz majd a lejátszóban. És én is várom a harmadik kalandot, hisz annyi minden kincs lehet még Amerikában. :-)

A DVD-rol: hibátlan. Kétoldalas borító, így az elején papírtok. Hibátlan kép és hang - még magyarul is baromi jól szól, potyogtak a fejemre a sziklák a hátsó hangfalakból rendesen. És ezenkívül temérdek magyar feliratos extra, MINDEGYIK 5.1-BEN!! Ilyet még nem is láttam. + 1 rejtett extra is - találjátok meg, hol!

Szóval abszolút kellemes mozi, szórakoztat, kikapcsol, kiváló körítésben.

Kosárba!!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
0
értékelése:
2008. jún. 2. - 19:49
Hurrá! Jól sejtettem én, hogy nem a filmmel voltak gondok, mikor a tavaly Karácsony elotti megtekintés után, a moziból kijövet elhúztam a számat. Az igaz, hogy egy kicsit elmarad a nagyszeru elso résztol, de igazán nem sokkal. Nem tudom, mi lehetett akkoriban velem, biztosan a hiányzó ajándékok begyujtésén való agyalás zökkentett ki a beleélésre való összpontosításomból, vagy tudom is én, mi. Lényegtelen: másodszori megnézés után teljesen rendben van a film. Na, persze, ha a helyén kezeljük a komolyságát, illetve elfogadjuk, hogy ez a kurta múlttal rendelkezo nép minden híres-neves építményét, emlékmuvét, történelméhez fuzodo irományát, neves embereit összegereblyézi és beleszövi egy Indy oldaltáskájából elomászó történetbe, és ily módon próbálva bizonyítani önnön létjogosultságát a világtörténelemben. S mely film (nem elhanyagolható módon) a fejtöroket tekintve bizony jobban el van eresztve és jobban muködik, mint a nagy elod legutóbbi kalandja. Gyorsan hozzáteszem, mindent összevetve nem pipálja le azt (habzó szájú Indy-fan lévén nem is írhatok mást), pusztán felér hozzá. A történet kelloen izgalmas, az utóíz, amely kissé megmosolyogtató, ahogy az elso részben is: minden amerikai motívum telve misztikummal, de ha ezen túllépünk, rendkívüli módon szórakoztat. Karakterek a helyükön vannak (legnagyszerubb a két Gates szülo, kiváltképp a fater), "sidekick" vicces lúzer, de nélkülözhetetlen, a fogonosz mindenre elszánt, a poénok ülnek, a fejtörok oké, az autós üldözés rendben, önfeláldozás kötelezo elem, néhány perc romantika is felbukkan a végén, sot, egy-két blodség is belefér (tábla fotózása traffipax-szal? Te jó ég!), stb.
Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy ki merjük jelenteni: hamarosan trilógiává bovülhet a National Treasure, amely tényt - pláne azok után, hogy a mai napon "kiköszörülodött" a bennem lévo csorba - epedve várok.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Csocsabesz
értékelése:
2008. máj. 25. - 22:53
Az elso rész jó volt, ezért megnéztem ezt is. Nem mondhatom azt, hogy úgyan úgy tetszett, ami furcsa mert a 2 film, gyakorlatilag nem tér el egymástól. Rejtély, tisztázzuk a család nevét, legyen egy ellenlábas banda aki ugyan csak a kincsre hajt. Egy az egyben az a séma mint az elsonél , nem kötött már le annyira, kiszámítható fordulatok, totálisan eltúlzott dolgok, az elsot sem nevezném túl reálisnak de ezt...Mindent egybevetve jobbat vártam, csalódnom kellett sajnos.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Farsangi akció
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: