• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Sherlock Holmes naplójából (3 DVD) (digipack változat) (DVD)
Sherlock Holmes naplójából (3 DVD) (digipack változat) The Casebook of Sherlock Holmes
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2008. november 5. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

A brit Granada Television 1984 és 1994 között mutatta be Sherlock Holmes-sorozatát, melyet joggal tartanak minden idők legjobbjának e témában. Hogy mi lehet a siker titka? Elsősorban természetesen Jeremy Brett játéka, aki a Holmes-rajongók szinte egyöntetű véleménye szerint a detektív tökéletes és utánozhatatlan megformálója. Brett briliáns alakítása hihetően ábrázolja az excentrikus nyomozót, aki a megszállottság és zsenialitás határmezsgyéjén egyensúlyozva oldja meg eseteit. Szeszélyes, arrogáns, affektáló, durva - mégis sármos és szeretnivaló: Jeremy Brett nem olyan, mint Sherlock Holmes, Jeremy Brett maga Sherlock Holmes! A széria maradandóságához nagyban hozzájárult, hogy az alkotók - elsősorban az írásokat televízióra alkalmazó John Hawkesworth, valamint Michael Cox és June Wyndham-Davies producerek - igyekeztek a lehetőségekhez képest hűek maradni Conan Doyle eredetijéhez.

Az epizódok:

Carfax eltűnése (The Disappearanca of Lady Frances Carfax)

Holmes úgy jellemzi ezt az ügyet, mint "példa azon átmeneti zavarodottságra, melynek hatására még a legkiegyensúlyozottabb elme is felmondja a szolgálatot". Ebben a rejtvényben szerepet kap az Európában rejtélyesen vándorló, gyönyörű Lady Frances, a titokzatos Albert Schlessinger, valmint Rufton grófja - mindezek a végletekig feszítik Holmes detektív-képességeit.

A Thor híd rejtélye (The Problem of Thor Bridge)

A vagyonos J. Neil Gibson feleségének titokzatos halála egy festői vidéki birtokra vezeti Holmest. Itt - miközben megenged magának egy kis íjászatot - a detektív bizonyítékokat keres arra, ami első látásra gyilkossági ügynek tűnik. Azonban hamarosan felfedez néhány furcsa nyomot a Thor hídon.

Shoscombe Hercege (Shoscombe Old Place)

Shoscombe Hercege a legjobb csikó Angliában. Akkor miért viselkedik olyan különösen a gazdája, Sir Robert, ahogy közeledik a derby? Amikor eltűnik Sir Robert egyik hitelezője, és egy emberi csontot találnak a ház kazánjában, elérkezik az idő, hogy Holmes és Watson nyomozásba kezdjenek.

A Boscombe-völgyi rejtély (The Boscombe Valley Mystery)

Meggyilkolják az ausztrál születésű Charles McCarthy farmert, miután hevesen összeszólalkozott fiával, James-szel. Így most a fiút vádolják apja megölésével. Az ügy egyértelműnek tűnik mindaddig, míg Holmes sürgős táviratot nem kap Alice Turnertől, akinek apja korábban útonálló volt, és ismerte Charlest Ausztráliában. Alice teljesen bizonyos James ártatlanságában, és Holmes úgy dönt, mélyebben beleássa magát az esetbe...

Az előkelő ügyfél (The Illustrious Client)

Amikor a gátlástalan Gruner báró elcsavarja Violet Melville fejét, a család barátja egyre inkább aggódni kezd a lány boldogságáért. Meggyőződve arról, hogy a báró házassági tervei nem tisztességesek, Holmest bízza meg a nyomozással. Az eset komoly veszélybe sodorja Holmest, és a döbbent Watson arról értesül, hogy a detektív gyilkos támadás célpontjává vált, és nem valószínű, hogy túléli a hetet!

A rejtélyes idegen (The Creeping Man)

Presbury professzor lánya, Edith arra riad egyik éjjel, hogy egy különös alak jelenik meg az ablaka előtt. Apja szerint csak rossz álom volt, azonban a vőlegény sokkal komolyabban veszi a történteket, és Holmest kéri fel a nyomozásra. A nagy detektív összefüggést talál a lány élményei és a londoni állatkertből eltűnt nagy majom között.

Stúdió:
Játékidő:
312 perc
Gyártási év:
1991
Hangok:
- magyar - stereo (DD)
- angol - stereo (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
4:3
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: