Jeremiás Katalin, a Fűszeres élet szerzője ismeri a módszert, hogy az ember szívéhez a finom ételek jelentik az utat. A több évtizede Ausztriában, Salzburg tartományban élő szakácsnő és panziótulajdonos ezúttal is titkokat árul el arról, miképp örvendeztessük meg szeretteinket egy-egy étkezés alkalmával.
Ez a kiadvány azonban nem csupán egy átlagos szakácskönyv. A szerző egyedülálló, olvasmányos módon vezeti végig az olvasókat az év tizenkét hónapján, bemutatva az osztrák tradíciókat, a salzburgi régió jellegzetes ételeit, körülölelve a szerző emlékeivel, családi hagyományaival.
A kalendárium az év bármely szakában kézbe vehető, a benne leírt receptek, ötletek könnyen megvalósíthatók. A hétköznapi hozzávalókat beszerezve bárki otthonába csempészhet egy darabka osztrák életérzést.
Az ételköltemények és részletes receptek mellett a szerző csodálatos
verseivel és versprózáival örvendeztet meg bennünket.