"Ez a kötet abból a szándékból született, hogy ne csak vizet kínáljunk a szomjazóknak, hanem megtanítsuk őket kutat ásni. Annyi szakácskönyvvel a hátunk mögött eljutottunk oda, hogy úgy éreztük: szinte csalás volna újabb és újabb receptvariációkat eladni, miközben valójában mi magunk sem készítünk egy ételt kétszer ugyanúgy. Így hát megalkottuk a könyvet, amely bebizonyítja, hogy a konyhában töltött idő lehet egyszerre játékos és hasznos: pontos mennyiségek helyett arányokat, fix összetevők helyett lehetséges hozzávalókat adunk meg benne.Emellett pedig önbizalmat, hogy elhidd: hatalmadban áll bármit megfőzni és megsütni. A kiindulópont a koncepció, amelyet a magad ízlésére, kedvére, lehetőségeire formálhatsz - akár életedben először van a kezedben fakanál, akár élvezettel és rendszeresen főzöl, akár muszájból maradsz a konyhában. A végeredmény valójában már a te saját recepted alapján készült finomság lesz. Ne keress klasszikus alapanyaglistát, nem fog hiányozni! Olvasd végig, hogyan készül az étel lépésről lépésre, majd válassz összetevőket abból, ami épp otthon van, ami passzol az évszakhoz, és - ez a leglényegesebb - amit szeretsz. Mert egy igazán intuitív szakács ízlel, figyeli a textúrát, közben pedig minden nap tanul valami újat." Ebben a különleges szakácskönyvben a kozmopolita konyha hol ismerős, hol formabontó fogásai kerülnek terítékre - növényi alapokon. A kötet egyszerre praktikus receptúrák gyűjteménye és szerelmeslevél a szabadsághoz, a lassú élethez, a vegán konyhához és a kreatív főzéshez, amely megengedi, sőt bátorítja a kísérletezést. Steiner Kristóf és Nimrod Dagan egy kis görög faluban élnek, de innen kiindulva világszerte tartanak elvonulásokat, főzőkurzusokat éséttermi vacsorapartikat. Több sikeres szakácskönyv után most a jó étel készítésének egyetemes tudását gyűjtötték egy kötetbe. Főzz velük magabiztosan, ösztönből, örömmel!