Keresés
DVD

A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége (2 DVD)

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Rendezõ: Peter Jackson
Szereplõ: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin ... , Liv Tyler, Sean Bean, Cate Blanchett, Ian Holm, Hugo Weaving, Orlando Bloom, Christopher Lee, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan (további nevek)
Induló ár:  6 490 Ft
3 999 Ft

Készlet: Nem beszerezhető

Várható szállítás: Bizonytalan

   A sors különös szeszélye folytán a világ legilletéktelenebbjének tulajdonába kerül egy hatalmas ereju gyuru.

   A Középföldén békésen éldegélo hobbit nagybátyjától örökölte az ékszert, aki még régen, rejtélyes körülmények között jutott hozzá. Frodó nem tudja, hogy kincse maga az Egy Gyuru, mely Szauron, a sötét úr birtokában a jó eroinek teljes pusztulását és a gonosz végso gyozelmét jelentené.

   Gandalf, a szürke mágus tanácsára az addig csupán a pipázásnak és sörivásnak hódoló kis hobbit elindul, hogy megsemmisítse a gyurut.

   Különös útitársakkal oldalán vág neki a nagy kalandnak. Három régi barátján kívül csatlakozik hozzá Legolas, a tünde, Gimli, a törp, Aragorn és Boromir lovag.

   Út közben borzasztó ellenségekkel kell megküzdenie, és csodás barátokat szerez. O pedig váratlan elszántsággal küzd a végso célért: a gyuru elpusztításáért.

   J.R.R.Tolkien halhatatlan és monumentális mesefolyamát sokáig megfilmesíthetetlennek tartották. Nem csoda, ha a különös népekkel, lényekkel telezsúfolt, zseniális meseszövéssel és utánozhatatlan stílussal megírt, hat könyvbol álló történet után nem kapkodtak a stúdiók - egyetlen filmbe képtelenség belezsúfolni a teljes eposzt anélkül, hogy ne szenvedne komoly csorbát a regény (amely azonnal felboszítené A GYURUK URA és Tolkien világának kiterjedt rajongótáborát), az pedig még kevésbé költségesnek ígérkezo produkciók esetében is túl merész vállalkozásnak tunik manapság, hogy eleve több részes filmben gondolkodjon egy stúdió.

   Szerencsére akadt egy újzélandi rendezo, aki évek óta dédelgette a tervet, hogy egyszer megfilmesíti kedvenc regényét. A foleg kultikus horrorfilmjeirol ismert Peter Jackson (Hullajó) az álomgyártól távol látott neki a munkának, és fáradozása meghozta a gyümölcsét. Bár a rengeteg Oscar és Arany Glóbusz jelölésbol "csak" néhány technikai nominációt tudott díjra váltani a film, a Tolkien-rajongók és azok, akik csak a film után lettek azok, egyhangúlag állítják: évtizedek óta nem született ilyen tökéletes, mind a kritikusok, mind az ínyencek, a rajongók és az átlag-nézok igényét messzemenokig kielégíto alkotás.

   A Gyuruk Ura trilógia elso része (A Gyuru szövetsége) visszaadta sokak hitét a mozi varázsában, abban, hogy léteznek még filmkészítok, akik felejthetetlen történeteket tudnak vászonra álmodni.

   A minden szempontból tökéletes alkotás DVD-kiadása méltó a filmhez!

Extrák a lemezen:

1. lemez:

 • 5.1-ES MAGYAR SZINKRON és 5.1EX EREDETI HANG!
 • Anamorf, szélesvásznú kép (2.35:1)

2. lemez:

 • Exkluzív 10 perces beszámoló az év végén (Magyarországon várhatóan januárban) a mozikba kerülo folytatás (A GYURUK URA: A KÉT TORONY) forgatásáról, részletek a filmbol.
 • Werkfilm: Isten hozott Középföldén!
 • Werkfilm: Hajsza a Gyuruért
 • Werkfilm: Átjáró Középföldére
 • 15 rövid werkfilm, amelyek eredetileg a film honlapján jelentek meg. A filmekbol megismerhetjük Középfölde kultúráját, a forgatás helyszíneit, valamint interjúkat láthatunk több szereplovel (Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Liv Tyler, stb.)
 • Eredeti mozi- és TV-elozetesek
 • Videoklip: Enya - May It Be
 • A KÉT TORONY története alapján készülo számítógépes játék elozetese
 • Bepillantás a késobbiekben megjeleno, A GYURUK URA: A GYURU SZÖVETSÉGE kibovített, extra DVD-változatának készítésébe, illetve a specifikációk ismertetése
 • Exkluzív on-line tartalom (DVD-ROM)